Telif Hakkı (C) 1985-2007, Massachusetts Institute of Technology kuruluşuna aittir. Tüm hakları saklıdır.
Bu yazılımın Amerika Birleşik Devletleri'nden ihracı, Birleşik Devletler Hükümeti'nden alınacak özel bir lisansı gerektirebilir. Bu ürünü ihraç etmeyi düşünen herhangi bir kişi veya kuruluş, ihracat işleminden önce böyle bir lisansı alma sorumluluğunu taşır.
BU KISITLAMALAR DAHİLİNDE, bu yazılım ve onunla ilgili belgeleri herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme ve dağıtma izni işbu belgeyle, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin destekleyici tüm dokümanlarda bulunması, ayrıca M.I.T adının, özel yazılı bir izin olmaksızın yazılımın dağıtımı ile ilgili reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaması koşuluyla garanti altına alınır. Ayrıca, bu yazılımda değişiklik yapmanız halinde yazılımı, değiştirilmiş yazılım olarak etiketlemeli ve orijinal MIT yazılımı ile karıştırılacak biçimde dağıtmamalısınız. M.I.T, bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Bu yazılım, açık veya zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sunulur.
BU YAZILIM, BELLİ BİR AMACA UYGUNLUK VEYA TİCARETE ELVERİŞLİLİK GİBİ KONULARDAKİ ZIMNİ GARANTİLER DAHİL OLMAK ÜZERE ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA, AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN "OLDUĞU GİBİ" SUNULUR.
Telif Hakkı (C) 1998, FundsXpress, INC. kuruluşuna aittir. Tüm hakları saklıdır.
Bu yazılımın Amerika Birleşik Devletleri'nden ihracı, Birleşik Devletler Hükümeti'nden alınacak özel bir lisansı gerektirebilir. Bu ürünü ihraç etmeyi düşünen herhangi bir kişi veya kuruluş, ihracat işleminden önce böyle bir lisansı alma sorumluluğunu taşır.
BU KISITLAMALAR DAHİLİNDE, bu yazılım ve onunla ilgili belgeleri herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme ve dağıtma izni işbu belgeyle, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin destekleyici tüm dokümanlarda bulunması, ayrıca FundsXpress adının, özel yazılı bir izin olmaksızın yazılımın dağıtımı ile ilgili reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaması koşuluyla garanti altına alınır. FundsXpress, bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Bu yazılım, açık veya zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sunulur.
BU YAZILIM, BELLİ BİR AMACA UYGUNLUK VEYA TİCARETE ELVERİŞLİLİK GİBİ KONULARDAKİ ZIMNİ GARANTİLER DAHİL OLMAK ÜZERE ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA, AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN "OLDUĞU GİBİ" SUNULUR.
Telif Hakkı 1993, 1995, OpenVision Technologies, Inc. kuruluşuna aittir.
Bu yazılım ve onunla ilgili belgeleri herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, dağıtma ve satma izni işbu belgeyle, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin destekleyici tüm dokümanlarda bulunması, ayrıca OpenVision adının, özel yazılı bir izin olmaksızın yazılımın dağıtımı ile ilgili reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaması koşuluyla garanti altına alınır. OpenVision, bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Bu yazılım, açık veya zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sunulur.
OPENVISION, BU YAZILIMLA İLGİLİ OLARAK, TİCARETE ELVERİŞLİLİK VE UYGUNLUK KONULARINA İLİŞKİN TÜM ZIMNİ GARANTİLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM GARANTİLERİ REDDEDER. OPENVISION, HİÇBİR KOŞULDA, BU YAZILIMIN KULLANIMI VEYA PERFORMANSINDAN KAYNAKLI VEYA BUNUNLA BAĞLANTILI OLARAK MEYDANA GELEN, SÖZLEŞMENİN BOZULMASI, İHMAL VEYA DİĞER HAKSIZ FİİLLERE BAĞLI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞ OLSUN VEYA OLMASIN, KULLANIM, VERİ VEYA KAR KAYBI NEDENİYLE ORTAYA ÇIKAN ZARARLARDAN VEYA HERHANGİ BİR ÖZEL, DOLAYLI VEYA ARIZİ ZARARDAN DOLAYI YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR.
Telif Hakkı 2000, Zero-Knowledge Systems, Inc. kuruluşuna aittir.
Bu yazılım ve onunla ilgili belgeleri herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, dağıtma ve satma izni işbu belgeyle, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin destekleyici tüm dokümanlarda bulunması, ayrıca Zero-Knowledge Systems, Inc. adının, özel yazılı bir izin olmaksızın yazılımın dağıtımı ile ilgili reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaması koşuluyla garanti altına alınır. Zero-Knowledge Systems, Inc., bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Bu yazılım, açık veya zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sunulur.
ZERO-KNOWLEDGE SYSTEMS, INC., BU YAZILIMLA İLGİLİ OLARAK, TİCARETE ELVERİŞLİLİK VE UYGUNLUK KONULARINA İLİŞKİN TÜM ZIMNİ GARANTİLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM GARANTİLERİ REDDEDER. ZERO-KNOWLEDGE SYSTEMS, INC., HİÇBİR KOŞULDA, BU YAZILIMIN KULLANIMI VEYA PERFORMANSINDAN KAYNAKLI VEYA BUNUNLA BAĞLANTILI OLARAK MEYDANA GELEN, SÖZLEŞMENİN BOZULMASI, İHMAL VEYA DİĞER HAKSIZ FİİLLERE BAĞLI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞ OLSUN VEYA OLMASIN, KULLANIM, VERİ VEYA KAR KAYBI NEDENİYLE ORTAYA ÇIKAN ZARARLARDAN VEYA HERHANGİ BİR ÖZEL, DOLAYLI VEYA ARIZİ ZARARDAN DOLAYI YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR.
Telif Hakkı (C) 2006 Red Hat, Inc.
Kısmi telif hakkı (C) 2006 Massachusetts Institute of Technology Tüm Hakları Saklıdır.
Kaynak veya ikili formlarda, değişiklik yapılarak veya yapılmaksızın, yeniden dağıtım ve kullanıma aşağıda belirtilen koşullar yerine getirildiği müddetçe izin verilmiştir:
* Kaynak kodunun yeniden dağıtımlarında yukarıda belirtilen telif hakkı uyarısı, bu koşullar listesi ve aşağıdaki feragatname muhafaza edilmelidir.
* İkili formdaki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı uyarısı, bu koşullar listesi ve belgede belirtilen feragatname ve/veya dağıtımla verilen diğer malzemeler yeniden üretilmelidir.
* Ne Red Hat, Inc. kuruluşunun adı, ne de destekçilerinin adı, özel yazılı izin olmaksızın bu yazılımdan elde edilen ürünleri tanıtmak veya desteklemek için kullanılamaz.
BU YAZILIM TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SUNULMUŞTUR VE TİCARETE ELVERİŞLİLİK VE ÖZEL BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ KONULARI İLGİLENDİREN ZIMNİ GARANTİLER DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN HİÇBİR AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİ KABUL EDİLMEZ. HİÇBİR KOŞUL VE ŞART ALTINDA TELİF HAKKI SAHİBİ VEYA KATKIDA BULUNANLAR, İKAME ÜRÜN VE HİZMET TEDARİĞİ, KULLANIM, VERİ VEYA KAZANÇ KAYBI VEYA İŞ KESİNTİSİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN HİÇBİR DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ VEYA SONUÇSAL ZARARDAN, SÖZLEŞME, KUSURSUZ SORUMLULUK VEYA HAKSIZ FİİL (İHMAL VE DİĞER) NEDENİYLE OLSUN VEYA OLMASIN, BU YAZILIMI KULLANMAKTAN KAYNAKLI SORUMLULUK TEORİLERİ NEDENİYLE, SÖZ KONUSU ZARARLARLA İLGİLİ UYARI YAPILMIŞ VEYA YAPILMAMIŞ OLMASINA BAKILMAKSIZIN HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Telif Hakkı 1995,1996,2003,2004, Sun Microsystems, Inc. kuruluşuna aittir.
Bu yazılım ve onunla ilgili belgeleri herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, dağıtma ve satma izni işbu belgeyle, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin destekleyici tüm dokümanlarda bulunması, ayrıca Sun Microsystems adının, özel yazılı bir izin olmaksızın yazılımın dağıtımı ile ilgili reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaması koşuluyla garanti altına alınır. Sun Microsystems, bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Bu yazılım, açık veya zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sunulur.
SUN MICROSYSTEMS, BU YAZILIMLA İLGİLİ OLARAK, TİCARETE ELVERİŞLİLİK VE UYGUNLUK KONULARINA İLİŞKİN TÜM ZIMNİ GARANTİLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM GARANTİLERİ REDDEDER. SUN MICROSYSTEMS, HİÇBİR KOŞULDA, BU YAZILIMIN KULLANIMI VEYA PERFORMANSINDAN KAYNAKLI VEYA BUNUNLA BAĞLANTILI OLARAK MEYDANA GELEN, SÖZLEŞMENİN BOZULMASI, İHMAL VEYA DİĞER HAKSIZ FİİLLERE BAĞLI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞ OLSUN VEYA OLMASIN, KULLANIM, VERİ VEYA KAR KAYBI NEDENİYLE ORTAYA ÇIKAN ZARARLARDAN VEYA HERHANGİ BİR ÖZEL, DOLAYLI VEYA ARIZİ ZARARDAN DOLAYI YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR.
TELİF HAKKI (C) 2006-2007
MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİLERİ TÜM HAKLARI SAKLIDIR.
The University of Michigan adı, özel ve yazılı bir yetkilendirme olmaksızın bu yazılımın kullanımı ve dağıtımına ilişkin herhangi bir reklam veya tanıtımda kullanılmadığı müddetçe, herhangi bir amaç için bu yazılımın kullanımına, kopyalanmasına, türev ürünler yaratılmasına, bu yazılımın ve türev ürünlerin yeniden dağıtımına izin verilir. Eğer yukarıdaki telif hakkı bildirimi veya Michigan Üniversitesi'ne ait başka bir tanımlama bu yazımımın herhangi bir kısmına ait kopyaya dahil edilirse, o zaman aşağıdaki sorumluluk reddi de dahil edilmelidir.
BU YAZILIM, MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUĞA İLİŞKİN HERHANGİ BİR BEYAN BULUNMAKSIZIN VEYA YİNE MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN TİCARETE ELVERİŞLİLİK VE BELLİ BİR AMACA UYGUNLUK İLE İLGİLİ ZIMNİ GARANTİLER DAHİL OLMAK ÜZERE ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA HERHANGİ BİR AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİ VERİLMEKSİZİN OLDUĞU GİBİ TEMİN EDİLİR. MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİLERİ, YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLI VEYA BUNUNLA BAĞLANTILI OLARAK ORTAYA ÇIKAN, ÖZEL, DOLAYLI, ARIZİ VEYA SONUÇTA MEYDANA GELEN ZARARLAR DAHİL OLMAK ÜZERE HİÇBİR ZARARDAN DOLAYI, SÖZ KONUSU ZARARLARA DAİR OLASILIK BELİRTİLMİŞ BİLE OLSA, SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Telif Hakkı (C) 2002 Naval Research Laboratory (NRL/CCS)
Hem telif hakkı bildirimi hem de bu izin bildiriminin yazılımın, türev ürünlerin veya değiştirilmiş versiyonların tüm kopyalarında veya bunlara ait kısımlarında görünmesi halinde, bu yazılım ve ona ait belgelerin kullanımı, kopyalanması, değiştirilmesi ve dağıtılması işbu belgeyle garanti altına alınır.
NRL, YAZILIMIN "OLDUĞU GİBİ" ÜCRETSİZ KULLANIMINA İZİN VERİR VE BU YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLI HERHANGİ BİR ZARARDAN DOLAYI HERHANGİ BİR SORUMLULUK KABUL ETMEZ.
Telif Hakkı (C) 1986 Gary S. Brown. Bu programı, kodlarını veya ondan çıkarılan tabloları, hiçbir kısıtlama olmaksızın istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Telif Hakkı (C) 1994 CyberSAFE Corporation
Telif Hakkı (C) 1993 Open Computing Security Group