TWAIN-ohjainasetukset (Windows)

Huomaa, että kohteiden nimet ja määritettävissä olevat arvot vaihtelevat laitteen mukaan.
  1. Skannaus
    Valitse Valokuva- tai Asiakirja -vaihtoehto skannattavan asiakirjan tyypin mukaan.
    Skannaus (Kuvalaji) Tarkkuus Skannaustyyppi
    Valokuva Käytä valokuvien skannaukseen. 300 x 300 dpi 24-bittinen väri
    Asiakirja Käytä tekstiasiakirjojen skannaukseen. 300 x 300 dpi 24-bittinen väri
  2. Tarkkuus
    Valitse Tarkkuus-pudotusluettelosta skannaustarkkuus. Suuremmat erottelutarkkuudet vievät enemmän muistia ja siirtoaika on pidempi, mutta skannattu kuva on tarkempi.
  3. Skannaustyyppi
    Valitse skannaukseen haluamasi värien määrä.
    • Mustavalkoinen
      Tekstin ja viivapiirustusten skannaus.
    • Harmaa (virheen levitys)
      Sopii valokuville ja grafiikalle. (Virheen levitys on simuloitujen harmaasävykuvien luomiseen tarkoitettu menetelmä, jossa ei hyödynnetä aitoja harmaita pisteitä. Toiminto järjestää mustia pisteitä tiettyyn kuvioon luoden harmaan värin vaikutelman.)
    • Täysharmaa
      Sopii valokuville ja grafiikalle. Tämä tila on tarkempi, koska se käyttää jopa 256:ta harmaan sävyä.
    • 24-bittinen väri
      Tällä asetuksella voit skannata kuvan tarkimmalla värillä. Tämä tila käyttää jopa 16,8 miljoonaa väriä kuvan skannaamiseen, mutta vaatii eniten muistia ja omaa pisimmän siirtoajan.
  4. Asiakirjan koko
    Valitse asiakirjan tarkka koko esiasetettujen skannauskokojen valikoimasta.

Jos valitset Mukautettu, voit määrittää asiakirjan koon avautuvassa Mukautettu asiakirjan koko -valintaikkunassa.

5. Automaattinen rajaus
    Skannaa useita valotustasolle asetettuja asiakirjoja. Laite skannaa jokaisen asiakirjan ja luo niistä joko erillisiä tiedostoja tai yhden monisivuisen tiedoston.
  6. Lisäasetukset
    Määritä lisäasetukset napsauttamalla Lisäasetukset-linkkiä Skannausasetus-valintaikkunassa.
    • Asiakirjan korjaus
      • Automaattinen suoristus

Aseta laite korjaamaan asiakirjan vääristymät automaattisesti valotustason kautta skannattaessa.

• Marginaaliasetukset

Säädä asiakirjan marginaaleja.

• Kierrä kuvaa

Kierrä skannattua kuvaa.

• Reunan täyttö

Täytä skannatun kuvan reunat neljältä puolelta käyttämällä valittua väriä ja aluetta.

• Ohita tyhjä sivu

Poista asiakirjan tyhjät sivut skannaustuloksista.

• Kuvanlaatu
      • Diffuusion säätö - harmaa

Säädä hajaantumista, kun valitset Harmaa (virheen levitys) -vaihtoehdonSkannaustyyppi -pudotusluettelosta.

• Värisävyn säätö

Säädä värisävyä.

• Taustakäsittely
        • Poista läpi näkyminen/kuvio

Estä tulostusjäljen näkyminen läpi.

• Poista taustaväri

Paranna skannattavien tietojen luettavuutta poistamalla asiakirjoista taustaväri.

• Väripisara

Valitse skannatusta kuvasta poistettava väri.

• Reunan korostus

Terävöitä alkuperäisen merkkejä.

• Vähennä kohinaa

Tällä valinnalla voidaan parantaa skannattujen kuvien laatua. Vähennä kohinaa-vaihtoehto on käytettävissä 24-bittinen väri -asetuksen ja skannaustarkkuuden 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi tai 600 x 600 dpi ollessa valittuna.

• Mustavalkokuvan laatu
      • Mustavalkokynnyksen säätö

Luo mustavalkoinen kuva säätämällä kynnysarvoa.

• Merkkien korjaus

Korjaa alkuperäisen rikkinäiset tai epätäydelliset merkit tekstin lukemisen helpottamiseksi.

• MV-inversio

Vaihda musta ja valkoinen käänteisiksi mustavalkoisessa kuvassa.

• Syötönhallinta
      • Asettelu

Valitse asettelu.

• Jatkuva skannaus

Skannaa useita sivuja valitsemalla tämä vaihtoehto. Kun sivu on skannattu, valitse, haluatko jatkaa skannausta vai lopettaa sen.