Koti > Vianetsintä > Tulostuslaadun parantaminen

Tulostuslaadun parantaminen

Jos tulostuslaadussa ilmenee ongelmia, tulosta testisivu. Jos tuloste näyttää hyvältä, ongelma ei todennäköisesti ole laitteessa. Tarkista liitäntäkaapelin kytkennät ja yritä tulostaa jokin toinen asiakirja. Jos laitteesta tulostetussa tulosteessa tai testisivussa on laatuongelmia, tarkastele huonon tulostuslaadun esimerkkejä ja noudata taulukossa olevia suosituksia.

1. Voit varmistaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun käyttämällä suositeltuja tulostusmateriaaleja. Varmista, että käytät vaatimusten mukaista paperia.
  2. Tarkista, että väriainekasetti ja rumpuyksikkö on asennettu oikein.
Esimerkkejä heikosta tulostuslaadusta Suositus
image
Haalea
  • Jos laitteen nestekidenäytöllä näkyy Vaihda värikasetti -viesti, asenna uusi värikasetti.

• Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvirhe voi johtua esimerkiksi kosteudesta tai korkeista lämpötiloista.

• Jos koko sivu on liian vaalea, väriaineen säästötila voi olla käytössä. Poista väriaineen säästötila käytöstä laitteen valikkoasetusten tai tulostinohjaimen kautta.

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Puhdista rumpuyksikön koronalankat.

• Vaihda värikasetti uuteen.

• Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Harmaa tausta
  • Tarkista laitteen käyttöympäristö. Taustan varjostus voi korostua korkeissa lämpötiloissa ja kosteudessa.

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Vaihda värikasetti uuteen.

• Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Haamukuvat
  • Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvika voi johtua olosuhteista, kuten alhaisesta kosteudesta tai lämpötiloista.
  • Valitse asianmukainen materiaalityyppi tulostinohjaimessa.

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

• Vaihda värikasetti uuteen.

• Kiinnitysyksikkö voi olla likaantunut.

Ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.

image
Väriainepisteet
  • Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
  • Puhdista rumpuyksikkö.

• Värikasetti voi olla vaurioitunut.

Vaihda värikasetti uuteen.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

• Kiinnitysyksikkö voi olla likaantunut.

Ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.

image
Laikkuja
  • Valitse tulostinohjaimesta Paksu paperi -tila tai käytä ohuempaa paperia.

• Valitse sopiva paperityyppi laitteen paperityyppiasetuksista.

• Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tyhjä tulostus voi johtua esimerkiksi erittäin kosteista olosuhteista.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Kokonaan musta
  • Puhdista rumpuyksikön koronalanka.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Valkoisia viivoja halki sivun
  • Valitse asianmukainen materiaalityyppi tulostinohjaimessa.

• Valitse sopiva paperityyppi laitteen paperityyppiasetuksista.

• Ongelma voi korjaantua itsestään. Tulosta useita tyhjiä sivuja ongelman korjaamiseksi, etenkin mikäli laite on ollut pitkään käyttämättä.

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Viivoja sivun halki
  • Puhdista rumpuyksikkö.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Valkoisia viivoja, juovia tai raitoja halki sivun
  • Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvika voi johtua olosuhteista, kuten korkeasta kosteudesta tai lämpötiloista.

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Mikäli ongelma ei korjaannu muutaman sivun tulostuksen jälkeen, vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image

Valkoisia pisteitä mustalla tekstillä tai grafiikassa 94 mm:n välein

image

Mustia pisteitä 94 mm:n välein

• Kopioi 10–15 tyhjää, valkoista paperiarkkia. Jos ongelma ei korjaannu tyhjien sivujen tulostuksen jälkeen, rumpuyksikön pinnalla voi olla vierasta materiaalia, kuten tarraliimaa. Puhdista rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja:Rumpuyksikön puhdistaminen

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Mustia väriainetahroja halki sivun
  • Jos käytät tarra-arkkeja lasertulostimissa, arkeista voi joskus tarttua liimaa rumpuyksikön pintaan. Puhdista rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja:Rumpuyksikön puhdistaminen

• Paperiliittimiä tai niittejä sisältävien paperien käyttö voi vahingoittaa rumpuyksikköä.

• Avattu rumpuyksikkö voi vaurioitua, mikäli se altistetaan suoralle auringonvalolle (mukaan lukien pitkäaikainen altistus huonevalolle).

• Puhdista rumpuyksikkö.

• Värikasetti voi olla vaurioitunut.

Vaihda värikasetti uuteen.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Pystysuuntaisia mustia viivoja paperilla

Tulostetuissa sivuissa on pystysuuntaisia väriainetahroja

• Puhdista rumpuyksikön sisällä oleva koronalanka liu’uttamalla vihreää liuskaa.

image

Varmista, että koronalangan vihreä liuska on alkuasennossa (1).

image

• Pyyhi skannerin lasiliuska kuivalla, nukkaamattomalla, pehmeällä liinalla.
  • Värikasetti voi olla vaurioitunut.

Vaihda värikasetti uuteen.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

• Kiinnitysyksikkö voi olla likaantunut.

Ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.

image
Valkoisia viivoja sivua pitkin
  • Varmista, ettei laitteen sisällä tai väriainekasetin ja rumpuyksikön ympärillä ole mitään sinne kuulumatonta, kuten revenneitä paperinpaloja, tarralappuja tai pölyä.

• Värikasetti voi olla vaurioitunut.

Vaihda värikasetti uuteen.

• Rumpuyksikkö voi olla vaurioitunut.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image
Vinossa oleva tuloste
  • Varmista, että asiakirja on asetettu oikein ADS:n tai valotustason päälle, mikäli kopioinnissa esiintyy vääristymiä.
  • Varmista, että paperi tai tulostusmateriaali on asetettu oikein paperikasettiin ja että paperinohjaimet eivät ole liian kireällä tai löysällä paperipinoon nähden.

• Aseta paperinohjaimet oikein.
  • Paperikasetti voi olla liian täynnä.
  • Tarkista paperin tyyppi ja laatu.
  • Tarkista laitteen sisäosat irtonaisen materiaalin kuten revityn paperin varalta.
  • Jos ongelma esiintyy vain kaksipuolisessa tulostuksessa, tarkista kaksipuolinen paperikasetti paperisilpun varalta. Varmista että kasetti on asennettu kokonaan laitteeseen ja että takakansi on kokonaan suljettu.

image
Käpristynyt tai aaltoileva kuva
  • Tarkista paperin tyyppi ja laatu. Korkeat lämpötilat ja kosteus voi johtaa paperin käpristymiseen.

• Mikäli et käytä laitetta usein, paperi on voinut olla kasetissa liian pitkään. Käännä paperipino ylösalaisin paperikasetissa. Leyhyttele pino ja käännä papereita 180° paperikasetissa.

• Avaa luovutusalustan (tulostepuoli ylös -luovutusalusta) takakansi, jotta tuloste pääsee ylöspäin suunnatulle luovutusalustalle.

• Valitse tulostinohjaimessa Vähennä paperin käyristymistä -tila, mikäli et käytä suositeltuja tulostusmateriaaleja.

image
Ryppyjä tai taitoksia
  • Varmista, että paperi on asetettu laitteeseen oikein.
  • Tarkista paperin tyyppi ja laatu.
  • Käännä paperipino ylösalaisin tai käännä papereita 180° paperikasetissa.

image
Huono kiinnittyminen
  • Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
  • Valitse tulostinohjaimessa Paranna värin kiinnitystä -tila.

Jos tämä valinta ei paranna laatua riittävästi, vaihda tulostinohjaimen Tulostusmateriaali -asetukseksi paksu materiaali. Jos tulostat kirjekuorta, valitse materiaalityypin asetukseksi Kuori, paksu.

image
Rypistymiä kirjekuoressa
  • Varmista, että vivut on vedetty alas kirjekuoriasentoon, kun tulostat kirjekuoria (koskee malleja, joissa on vihreät vivut). Kun tulostus on valmis, palauta vivut takaisin alkuperäisiin asentoihinsa. Vedä vipuja, kunnes ne pysähtyvät.
    image
  • Varmista, että kirjekuoret tulostetaan takakansi (tulostepuoli ylös -luovutusalusta) auki.

• (Mallit, joissa on käsinsyöttörako)

Varmista, että kirjekuoret syötetään vain käsinsyötöllä.