Koti > Vianetsintä > Virhe- ja LED-huoltoilmoitukset

Virhe- ja LED-huoltoilmoitukset

Kehittyneimmissäkin toimistotuotteissa voi esiintyä virheitä ja tarvikkeita on ajoittain vaihdettava. Jos näin käy, laite tunnistaa virheen tai tarvittavan säännöllisen kunnossapidon tarpeen ja ilmaisee sen ohjauspaneelin merkkivaloilla. Merkkivalojen merkitykset selitetään seuraavassa taulukossa.

Voit korjata useimmat virheet ja suorittaa säännöllisen kunnossapidon itse. Jos tarvitset lisää vinkkejä, mene mallin Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivulle kohdassa support.brother.com.

Jos käytät EcoPro-tulostuspalvelua, tutustu muihin merkkivalojen merkityksiin osoitteessa support.brother.com/g/d/arfq/.

image
  • Aiheeseen liittyviä tietoja -viitteet ovat tämän sivun alaosassa.
-LED-valo Kuvaus
image
Merkkivalo ei pala.

image

Merkkivalo palaa.

image

Merkkivalo vilkkuu.
image
Merkkivalo vilkkuu hitaasti ja himmeästi.
-LED-valo Tila Syy Toimenpide
image

Paperikasettia ei tunnisteta.

Paperikasetti ei ole täysin paikallaan.

Työnnä paperikasetti hitaasti kokonaan laitteeseen.

Paperikasettia ei voitu työntää kokonaan laitteeseen, koska laitteessa on paperia tai vieras esine.

Vedä paperikasetti laitteesta ja poista juuttunut paperi tai vieras esine laitteesta. Jos et löydä tai voi irrottaa juuttunutta paperia imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Paperia ei ole syötetty.

Paperi on loppunut tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

Tee jokin seuraavista:

• Täytä paperikasetti uudelleen ja paina sitten MONO COPY (YKSIVÄRIKOPIO) tai COLOUR COPY (VÄRIKOPIO).
  • Poista ja aseta paperi uudelleen, ja paina sitten MONO COPY (YKSIVÄRIKOPIO) tai COLOUR COPY (VÄRIKOPIO).

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Paperitukosten selvittämiseen tarkoitettua kantta ei ole suljettu kunnolla.

Tarkista, että paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi on suljettu kunnolla molemmista päistä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperitukos laitteen sisällä

Paperipölyä on kertynyt paperinsyöttörullien pinnalle.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin paperinsyöttörullien puhdistus

image

(vilkkuvat samanaikaisesti)

Paperitukos

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi varovasti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Varmista, että paperiohjaimet on säädetty oikeaa paperikokoa varten.

Kun olet suorittanut nämä toimenpiteet, paina image (STOP (LOPETA)) -painiketta.

Paperipölyä on kertynyt paperinsyöttörullien pinnalle.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin paperinsyöttörullien puhdistus

image

Väärä paperikoko

Paperikokoasetus ei vastaa paperikasetissa olevan paperin kokoa.

-TAI-

Paperikasetin paperiohjaimia ei ole asetettu käytetyn paperikoon mukaisesti.

Jos tulostat tietokoneelta, varmista, että tulostinohjaimessa tai tulostukseen käytetyssä sovelluksessa valittu paperikoko vastaa paperikasetissa olevien papereiden kokoa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusasetukset (Windows)

1. Tarkista, että laitteeseen valittu paperikoko vastaa paperikasetissa olevan paperin kokoa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

2. Varmista, että paperi on asetettu pystyasentoon asettamalla paperinohjaimet paperikoon merkkien mukaan.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

3. Kun olet tarkistanut paperin koon ja paperin asennon, paina MONO COPY (YKSIVÄRIKOPIO) tai COLOUR COPY (VÄRIKOPIO).
image

Kansi auki

Värikasetin kansi ei ole lukittunut suljettuun asentoon.

Sulje värikasetin kansi kunnolla, jotta se lukittuu paikalleen.

image

Vaihda muste

Yksi tai useampi värikasetti on käyttöikänsä lopussa. Laite keskeyttää kaikki tulostustoiminnot.

Vaihda värikasetit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

• Voit edelleen skannata, vaikka muste on vähissä tai se on vaihdettava.

Ei kasettia

Värikasetti on asennettu väärin.

Irrota värikasetti ja aseta se hitaasti ja tukevasti takaisin, kunnes se lukittuu paikalleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Vain mustavalkotulostus

Yksi tai useampi värikasetti on kulunut loppuun.

Laitetta voidaan käyttää mustavalkotilassa noin neljän viikon ajan tulostettavasta sivumäärästä riippuen.

Kun Virran merkkivalo ja Musteen merkkivalo syttyvät, seuraavat toiminnot ovat käytettävissä:

• Tulostus

Jos tulostusmateriaaliksi on asetettu Tavallinen paperi ja jos tulostinohjaimessa on valittu Harmaasävy, laitetta voidaan käyttää mustavalkoiseen tulostukseen.

• Kopiointi

Jos paperityypiksi on asetettu Plain Paper (Tavallinen paperi), voit ottaa mustavalkoisia kopioita.

Vaihda värikasetit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Vaikka Syy-sarakkeessa luetellaan vaihtoehtoja laitteen käytölle tämän virheen ilmenemisen jälkeen, et voi käyttää laitetta, ennen kuin olet vaihtanut yhden tai useamman värikasetin seuraavin edellytyksin:

• Jos irrotat laitteen verkkovirrasta tai poistat värikasetin.

Tunnistaminen ei onnistu

Värikasetti on asennettu väärin.

Poista uusi värikasetti ja aseta se hitaasti ja tukevasti takaisin, kunnes kasetti lukittuu paikalleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Väärän Brother-mallin värikasetti on asennettu.

Tarkista värikasettien mallinumerot ja asenna oikeat värikasetit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

image

Alustus ei onnistu / Käynnistys ei onnistu

Puhdistus ei onnistu

Muuttaminen ei onnistu

Tulostus ei onnistu

Skannaus ei onnistu

Laitteessa on mekaaninen vika.

Katkaise laitteesta virta usean minuutin ajaksi ja kytke se takaisin.

image

Muste vähissä

Musteen määrä on alhainen.

Voit jatkaa tulostusta, kunnes yksi tai useampi värikasetti on kulunut loppuun. (Musteen merkkivalo lopettaa vilkkumisen ja jää palamaan.)

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

• Voit edelleen skannata, vaikka muste on vähissä tai se on vaihdettava.
image

Muisti loppu

Laitteen muisti on täynnä.

Jos kopiointi on käynnissä:

• Paina image(STOP (LOPETA)) ja odota, kunnes muut käynnissä olevat toiminnot ovat päättyneet. Yritä sitten uudelleen.
  • Kopioi tähän saakka skannatut sivut painamalla MONO COPY (YKSIVÄRIKOPIO) tai COLOUR COPY (VÄRIKOPIO).

(Vilkkuu kolme kertaa)

Toiminto hylätty

Laite ei voi suorittaa toimintoa tällä hetkellä.

Odota muutama minuutti ja yritä uudelleen.

image

Mustesäiliö täynnä

Musteenimeyttimen säiliö on täynnä. Brother-laitteen moitteeton toiminta edellyttää, että nämä osat vaihdetaan tai huolletaan ajoittain. Takuu ei kata tällaisia säännöllisen huollon piiriin kuuluvia osia. Osien vaihtoväli ja -tarve riippuu mustejärjestelmän puhdistuksen edellyttämien tyhjennys- ja huuhtelukertojen määrästä. Näihin säiliöihin kertyy mustetta tyhjennys- ja huuhtelutoimintojen aikana. Puhdistukseen liittyvien tyhjennys- ja huuhtelukertojen määrä vaihtelee. Esimerkiksi usein tapahtuva laitteen virran kytkeminen ja sammutus aiheuttaa lukuisia puhdistusjaksoja, sillä laite käy automaattisesti läpi puhdistusvaiheen jokaisen käynnistyksen yhteydessä.

Musteenimeyttimen säiliö on vaihdettava. Ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen valtuutettuun Brother-huoltokeskukseen laitteen huoltoa varten.

image

Laitevirhe

Laitteessa on mekaaninen vika.

Katkaise laitteesta virta usean minuutin ajaksi ja kytke se takaisin.