TWAIN-ohjainasetukset (Windows)

• Huomaa, että kohteiden nimet ja määritettävissä olevat arvot vaihtelevat laitteen mukaan.
  • Aseta vain yksi asiakirja skannausjaksoa kohden, kun Pitkä paperi tai Siirtotaskutila on valittuna.
  1. Skannaa
    Valitse Valokuva- tai Asiakirja -vaihtoehto skannattavan asiakirjan tyypin mukaan.
    Skannaus (kuvatyyppi) Tarkkuus Väriasetus
    Asiakirja Käytä tekstiasiakirjojen skannaukseen. 300 x 300 dpi 24-bittinen väri
    Valokuva Käytä valokuvien skannaukseen. 300 x 300 dpi 24-bittinen väri
  2. Tarkkuus
    Valitse Tarkkuus-pudotusluettelosta skannaustarkkuus. Suuremmat tarkkuudet antavat tarkemman skannatun kuvan, mutta kuluttavat enemmän muistia ja pidentävät siirtoaikaa.
    image
    Pitkää paperia skannattaessa on käytettävä pienempää erotuskykyä kuin 300 x 300 dpi.
  3. Väriasetus
    Valitse skannaukseen haluamasi värien määrä.
    • Automaattinen
      Tunnistaa automaattisesti, käyttääkö asiakirja värejä, ja muodostaa sen skannatun kuvan. Kun kyseessä ovat asiakirjat, joissa on värillisiä ja mustavalkoisia sivuja, värilliset sivut skannataan Värillinen-tilassa ja mustavalkoiset sivut Mustavalkoinen-tilassa.
    • Mustavalkoinen
      Sopii tekstille ja viivapiirustuksille.
    • Harmaa (virheen levitys)
      Sopii valokuville ja grafiikalle. (Virheen levitys on menetelmä, jolla voi jäljitellä harmaasävykuvia käyttämättä täysharmaita pisteitä. Mustat pisteet asetetaan tietyssä järjestyksessä harmaan vaikutelman aikaansaamiseksi.)
    • Täysharmaa
      Sopii valokuville ja grafiikalle. Tämä tila on tarkempi, koska se käyttää jopa 256 harmaan sävyä.
    • 24-bittinen väri
      Tällä asetuksella voit skannata kuvan tarkimmalla värintoistolla. Tämä tila käyttää jopa 16,8 miljoonaa väriä kuvan skannaamiseen, mutta vaatii eniten muistia ja omaa pisimmän siirtoajan.
  4. Asiakirjan koko
    Valitse asiakirjan tarkka koko esiasetettujen skannauskokojen valikoimasta.Jos valitset Mukautettu, voit määrittää asiakirjan koon avautuvassa Mukautettu asiakirjan koko -valintaikkunassa.
  5. Kaksipuolinen skannaus
    Skannaa asiakirjan molemmat puolet. Voit varmistaa, että muodostettu datatiedosto näkyy oikein skannatussa asiakirjassa, valitsemalla asiakirjan asettelun mukaan Pitkän reunan sidonta tai Lyhyen reunan sidonta.
    image
    Kaksipuolinen skannaus ei ole käytettävissä Pitkä paperi -asetusta käytettäessä.
    Kaksipuolisen skannauksen asetus Alkuperäinen asettelu Skannaustulos
    Pitkän reunan sidonta
    image
    image
    Lyhyen reunan sidonta
    image
    image
  6. Lisäasetukset
    Määritä lisäasetukset napsauttamalla Lisäasetukset-linkkiä Skannausasetus-valintaikkunassa.
    • Asiakirjan korjaus
      • Rajaus
        • Automaattinen suoristus

Määritä laite suoristamaan vinoon mennyt asiakirja automaattisesti.

image
          • Automaattinen suoristus -ominaisuuden asetukseksi määritetään automaattisesti Käytössä, jos valitset Automaattinen Asiakirjan koko -asetukselle.

• Tunnista sivun päättyminen (ADS)

Tunnistaa sivun lopun ja säätää sivun koon automaattisesti, kun asiakirja on valittua Asiakirjan koko -asetusta lyhyempi.

• Marginaaliasetukset

Tämän toiminnon avulla voit lisätä tai poistaa määritetyn marginaalin (–3...+3 mm) kuvan reunaan/reunasta. Positiivinen arvo suurentaa skannatun kuvan kokoa, kun se tulostetaan, ja negatiivinen arvo pienentää skannatun kuvan kokoa, kun se tulostetaan.

image
          Marginaaliasetukset on käytettävissä vain, kun kohteen Asiakirjan koko asetus on Automaattinen.

• Kierrä kuvaa

Vaihtaa asiakirjan suunnan tekstin suunnan perusteella.

• Täytä värillä
        • Repäisyjäljen täyttö

Tunnistaa ja täyttää repeämäkohdat skannatussa kuvassa käyttäen valittua väriä ja aluetta.

• Reunan täyttö

Täytä skannatun kuvan reunat neljältä puolelta käyttämällä valittua väriä ja aluetta.

• Rei'ittäjän reiän poistaminen

Tämä toiminto poistaa rei’ittäjän reiän täyttämällä sen valkoisella tai ympäröivällä värillä.

• Automaattisen värintunnistuksen säätö

Kun väriasetus Automaattinen on valittuna, voit säätää värin tunnistustasoa. Liukusäätimen arvon suurentaminen saa aikaan sen, että laite todennäköisemmin tunnistaa jonkin tietyn asiakirjan värilliseksi asiakirjaksi.

• Tyhjän sivun ohitus

Poista asiakirjan tyhjät sivut skannaustuloksista.

• Parannus
      • Diffuusion säätö - harmaa

Tämä toiminto säätää kirkkautta ja kontrastia harmaiden kuvien luonnissa.

image
        Tällä on vaikutusta vain, kun Väriasetus on Harmaa (virheen levitys).
        Kirkkaus
        Vaalenna kuvaa siirtämällä Kirkkaus-tason liukusäädintä oikealle tai tummenna kuvaa vetämällä sitä vasemmalle. Jos skannattu kuva on liian vaalea, määritä pienempi kirkkaustaso ja skannaa asiakirja uudestaan. Jos kuva on liian tumma, määritä suurempi kirkkaustaso ja skannaa asiakirja uudestaan. Voit määrittää kirkkauden myös kirjoittamalla arvon ruutuun.
        Kontrasti
        Voit lisätä tai vähentää Kontrasti-tasoa siirtämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle. Kontrastin lisääminen korostaa kuvan tummia ja vaaleita alueita, ja kontrastin vähentäminen tuo yksityiskohdat tarkemmin esille harmailla alueilla. Voit määrittää kontrastin myös kirjoittamalla arvon ruutuun.

• Värisävyn säätö

Mahdollistaa kirkkauden, kontrastin, varjon, korostuksen ja gamman säätämisen täysharmaa- ja väriskannauksen aikana.

• Taustakäsittely
        • Poista läpi näkyminen/kuvio

Estä tulostusjäljen näkyminen läpi.

• Poista taustaväri

Paranna skannattavien tietojen luettavuutta poistamalla asiakirjoista taustaväri.

• Väripisara

Valitse skannatusta kuvasta poistettava väri.

• Reunan korostus

Tarkenna alkuperäisen merkkejä.

• Moareen vähentäminen

Vähennä läikeilmiötä eli poikittaisviivoitusta skannatussa kuvassa.

• Pystyraitojen vähennys

Vähennä pystyjuovia skannatussa kuvassa.

image
      Seuraavat kohteet voidaan valita skannattaessa värillisiä tai harmaita kuvia:
      • Värisävyn säätö
      • Reunan korostus
    • Mustavalkokuvan laatu
      • Mustavalkokynnyksen säätö

Tämän asetuksen avulla voit säätää kuvan laatua skannatessasi Mustavalkoinen-tilassa. Suuremmat arvot lisäävät mustan määrää skannatussa kuvassa ja pienemmät lisäävät valkoisen määrää.

• Merkkien korjaus

Korjaa alkuperäisen rikkinäiset tai epätäydelliset merkit tekstin lukemisen helpottamiseksi.

image
        Merkkien korjaus voidaan valita, kun skannataan mustavalkoisia kuvia.
      • MV-inversio

Tämän toiminnon avulla voit luoda skannatusta kuvasta mustavalkoisen negatiivikuvan.

• Kohinanvaimennus

Tällä valinnalla voidaan parantaa skannattujen kuvien laatua. Kohinanvaimennus -asetus on käytettävissä, kun asiakirjan kooksi on valittu jokin muu kuin Pitkä paperi Mustavalkoinen-tilassa.

• Poista viiva

Tämän toiminnon avulla voit poistaa asiakirjan viivoja. Voit valita poistettavan viivan suunnan tyypin (Pystysuunnassa, Vaakasuunnassa, Pysty- ja vaakasuunnassa).

• Viivan vähimmäispituus

Määritetyn pituiset tai sitä pidemmät viivat poistetaan.

• Suurin väli

Jos viivat ovat katkenneita esimerkiksi kuvan haalistumisen vuoksi, tunnistetaan ja poistetaan viivat, jotka ovat katkenneet enintään määritetyn katkenneen viivan mitan pituudelta.

Alkuperäinen asiakirja
          Skannaustulos
          Kuvaus

Asiakirjassa on vaaka- ja pystyviivoja.

image

image
          Jos valitset Pystysuunnassa, pystyviiva poistetaan.
          image
          Jos valitset Vaakasuunnassa, vaakaviiva poistetaan.
          image
          Jos valitset Pysty- ja vaakasuunnassa, kaikki viivat poistetaan.

• Syötönhallinta
      • Asettelu

Tällä voit skannata kaksisivuisen asiakirjan, joka on yhdistetty yhdelle sivulle, tai skannata yksisivuisen asiakirjan, joka on jaettu kahdelle sivulle.

Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Valinta Kuvaus
        2in1: Pitkä sivu Yhdistä kaksisivuinen asiakirja yksisivuiseksi käyttämällä vaakasuuntaa.
        image
        2in1: Lyhyt sivu Yhdistä kaksisivuinen asiakirja yksisivuiseksi käyttämällä pystysuuntaa.
        image
        44198: Pitkä sivu Jaa yksisivuinen asiakirja kahdella sivulle käyttämällä pystysuuntaa.
        image
        44198: Lyhyt sivu Jaa yksisivuinen asiakirja kahdella sivulle käyttämällä vaakasuuntaa.
        image

• Siirtotaskutila

Skannaa seuraavat asiakirjatyypit valinnaisen siirtotaskun avulla:

• Tärkeät asiakirjat (valokuvat, sopimukset)
        • Ohut paperi (kuitit)
        • Epäsäännöllisen muotoinen paperi (leikkeet)

• Yhden sivun skannaus

Skannaa ADS:stä yhden sivun kerrallaan huolimatta siitä, montako sivua ADS:ssä on.

• Jatkuva skannaus

Valitse tämä asetus, jos haluat skannata uusia asiakirjoja käyttäen samoja asetuksia, kun skannaus on valmis. Siitä on hyötyä, kun skannaat enemmän asiakirjoja kuin ADS:ään mahtuu tai kun skannaat useita asiakirjoja yhdellä kertaa.

image
        (ADS-4300N) Automaattinen on käytettävissä vain USB-yhteyttä käytettäessä.
      • Monisyötön tunnistus

Kun laitteesi tunnistaa monisyötön, sinun on vahvistettava, että siihen asti skannatut tiedot on tallennettu, ja aloitettava skannaus sitten uudelleen seuraavalta sivulta tai asiakirjan alusta.

image
        • Poista tämä asetus käytöstä, kun skannaat paksua paperia. Muuten laite voi tunnistaa vahingossa monisyötön.
        • Jos Siirtotaskutila otetaan käyttöön, et voi ottaa käyttöön Monisyötön tunnistus -ominaisuutta.
    • Lisätoimintoja
      • Viivakoodin tunnistus

Laite lukee skannattuun kuvaan tulostetun viivakoodin. Määritä viivakoodin tyyppi ja tunnistusalue.

image
        • Viivakoodin tunnistus ei ole käytettävissä, kun Asettelu on pois käytöstä.
        • Käytä viivakoodien skannaamiseen ja lukemiseen kolmannen osapuolen sovellusta. Pelkkä TWAIN-ohjain ei pysty muuntamaan viivakoodeja tiedoksi.
      • JPEG-pakkaus

Muuttaa tallennettavan JPEG-tiedoston laatua.

image
        Tämä toiminto on käytettävissä vain, kun kolmannen osapuolen sovellusta käytetään levytiedostotilassa.
      • Digitaalinen merkkaaja

Lisää päivämäärä, kellonaika, asiakirjojen lukumäärä tai muu mukautettu teksti skannattuun kuvaan.

• Muu
        • Optimoi tiedonsiirto

Muuta tiedonsiirtonopeutta.