Koti > Tietoturva > SNMPv3:n käyttö > Verkkolaitteen hallinta suojatusti SNMPv3-protokollan avulla

Verkkolaitteen hallinta suojatusti SNMPv3-protokollan avulla

Vastaavat mallit:ADS‑1350W / ADS‑1800W
Simple Network Management Protocol -versio 3 (SNMPv3) tarjoaa käyttäjän todennuksen ja tietojen salauksen verkon laitteiden suojattuun hallintaan. Suosittelemme SNMPv3-protokollan käyttöä, jotta voit hallita verkkoon kytkettyä laitetta turvallisesti BRAdmin Professional 4 -toiminnolla.
  1. Käynnistä WWW-selain.
  2. Kirjoita selaimen osoiteriville ”https://laitteen IP-osoite” (jossa ”laitteen IP-osoite” on laitteen IP-osoite).
    esim.

https://192.168.1.2

3. Kirjoita tarvittaessa salasana Login (Kirjaudu sisään)-kenttään ja napsauta sitten Login (Kirjaudu sisään).
    image
    Tämän laitteen asetusten hallinnan oletussalasana sijaitsee laitteen pohjassa, ja sen yhteydessä on merkintä ”Pwd”. Vaihda oletussalasana noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran.
  4. Napsauta vasemmassa siirtymispalkissa Network (Verkko)>Network (Verkko)>Protocol (Protokolla).
    image
    Jos vasen selauspalkki ei ole näkyvissä, aloita selaus kohdasta image.
  5. Varmista, että SNMP-asetus on käytössä, ja valitse sitten Advanced Settings (Lisäasetukset).
  6. Määritä SNMP-asetukset. SNMP Mode of Operation (SNMP-toimintatila) -vaihtoehtoja on kolme.
    Valinta
    Kuvaus
    SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c luku-kirjoituskäyttö)
    Skannauspalvelin käyttää SNMP-protokollan versioita 1 ja 2c. Tässä tilassa voidaan käyttää kaikkia Brother-sovelluksia. Tila ei kuitenkaan ole suojattu, sillä käyttäjiä ei varmenneta eikä tietoja salata.
    SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 luku-kirjoituskäyttö ja v1/v2c vain lukukäyttö)
    Tulostuspalvelin käyttää version 3 luku- ja kirjoitusoikeuksia, version 1 vain luku -oikeuksia ja SNMP-protokollan versiota 2c.
    image
    Kun käytät SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 luku-kirjoituskäyttö ja v1/v2c vain lukukäyttö) -tilaa, jotkin skannauspalvelinta käyttävät Brother-sovellukset (esimerkiksi BRAdmin Light) eivät toimi oikein, sillä ne hyväksyvät versioiden 1 ja 2c vain luku -oikeudet. Jos haluat käyttää kaikkia sovelluksia, käytä SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c luku-kirjoituskäyttö) -tilaa.
    SNMPv3 read-write access (SNMPv3 luku-kirjoituskäyttö)
    Skannauspalvelin käyttää SNMP-protokollan versiota 3. Jos haluat käyttää skannauspalvelinta suojatulla yhteydellä, käytä tätä tilaa.
    image
    Kun käytät SNMPv3 read-write access (SNMPv3 luku-kirjoituskäyttö) -tilaa, ota huomioon seuraavat seikat:
    • Voit hallita skannauspalvelinta ainoastaan BRAdmin Professionalin tai WWW-pohjaisen hallinnan avulla.
    • Kaikkien SNMPv1/v2c-protokollaa käyttävien sovellusten, paitsi BRAdmin Professional -ohjelman, käyttö estetään. Jos haluat sallia SNMPv1/v2c-sovellusten käytön, käytä SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 luku-kirjoituskäyttö ja v1/v2c vain lukukäyttö)- tai SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c luku-kirjoituskäyttö) -tilaa.
  7. Napsauta Submit (Lähetä)-painiketta.