Scaninstellingen wijzigen

1
Start ControlCenter.
Windows®
(1)
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter4) in het systeemvak van de taakbalk en kies vervolgens Open in het menu.
Het venster van ControlCenter4 wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
U kunt ControlCenter4 ook starten door te dubbelklikken op het pictogram Figuur (ControlCenter4) in het systeemvak van de taakbalk.
(2)
Klik op het tabblad Apparaatinstellingen (in het voorbeeld wordt de Startmodus gebruikt).
Scherm
Macintosh
(1)
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter2) in de menubalk en kies vervolgens Open.
Het venster van ControlCenter2 wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
Als het pictogram Figuur (ControlCenter2) niet wordt weergegeven in de menubalk, dubbelklikt u op het pictogram ControlCenter.
Het pictogram ControlCenter bevindt zich in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
Het pictogram Figuur (ControlCenter2) wordt dan in de menubalk weergegeven.
(2)
Klik op het tabblad INSTELLINGEN APPARAAT.
Scherm
2
Klik op de knop Remote Setup. Het venster Remote Setup wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
U kunt Remote Setup ook starten door de volgende stappen uit te voeren:
Windows®
Klik op start, Alle programma’s, Brother, ADS-XXXX en vervolgens op Remote Setup.
Macintosh
Dubbelklik op het pictogram RemoteSetup in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
3
Selecteer Scannen n. USB in de mapstructuur.
Windows®
Scherm
Macintosh
Scherm
4
Wijzig de instellingen.
U kunt de volgende instellingen wijzigen:
Instelling
Omschrijving
Scantype
U kunt kiezen uit verschillende kleurintensiteiten voor de scan.
Z/W
Voor tekst of lijntekeningen.
Grijs
Voor fotografische beelden of grafische afbeeldingen.
Kleur
Hiermee worden tot 16,8 miljoen kleuren gebruikt om het beeld te scannen. De optie 24bit Kleur levert de meest nauwkeurige kleurenreproductie op, maar deze optie heeft ook het meeste geheugen nodig en hiermee duurt de overdracht het langst.
Auto
Hiermee worden automatisch geschikte kleuren voor het document gekozen.
Best.type (z/w)
Hiermee kunt u een bestandstype selecteren om in zwart-wit te scannen.
Selecteer het type bestand dat u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Opmerking Opmerking
Als u het document wilt opslaan als een PDF-bestand dat met een wachtwoord is beveiligd, selecteert u Beveiligde PDF in de keuzelijst Best.type (z/w) en geeft u het wachtwoord op in het veld Wachtwoord voor veilige PDF (de standaardwaarde is “0000”).
Best.type (gr)
Hiermee kunt u een bestandstype selecteren om in grijstinten te scannen.
Selecteer het type bestand dat u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Opmerking Opmerking
Als u het document wilt opslaan als een PDF-bestand dat met een wachtwoord is beveiligd, selecteert u Beveiligde PDF in de keuzelijst Best.type (gr) en geeft u het wachtwoord op in het veld Wachtwoord voor veilige PDF (de standaardwaarde is “0000”).
Best.type (kl)
Hiermee kunt u een bestandstype selecteren om in kleur te scannen.
Selecteer het type bestand dat u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Opmerking Opmerking
Als u het document wilt opslaan als een PDF-bestand dat met een wachtwoord is beveiligd, selecteert u Beveiligde PDF in de keuzelijst Best.type (kl) en geeft u het wachtwoord op in het veld Wachtwoord voor veilige PDF (de standaardwaarde is “0000”).
Best.type (auto)
Hiermee kunt u een bestandstype selecteren als u Auto hebt geselecteerd in de keuzelijst Scantype. Selecteer het type bestand dat u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Opmerking Opmerking
Als u het document wilt opslaan als een PDF-bestand dat met een wachtwoord is beveiligd, selecteert u Beveiligde PDF in de keuzelijst Best.type (auto) en geeft u het wachtwoord op in het veld Wachtwoord voor veilige PDF (de standaardwaarde is “0000”).
Resolutie
U kunt een scanresolutie selecteren in de keuzelijst Resolutie. Hogere resoluties nemen meer geheugen in beslag en vergen meer overdrachtstijd, maar leveren een preciezer gescand beeld.
Documentgrootte
Hiermee kunt u kiezen uit een aantal vooraf ingestelde scanformaten.
Aut. rechtleggen
Hiermee wordt de scheefstand (binnen 5 graden) van de gescande gegevens automatisch gecorrigeerd.
Geen lege pag.
Hiermee worden lege pagina's van het document uit het scanresultaat verwijderd.
Detectie te veel ingevoerd
Hiermee wordt meervoudige invoer van het document gedetecteerd met een ultrasone sensor. Wanneer door deze functie meervoudige invoer wordt gedetecteerd, moet u controleren of de gegevens die al zijn gescand, zijn opgeslagen. Ga dan verder met scannen vanaf de volgende pagina of vanaf het begin.
Opmerking Opmerking
De gegevens die zijn gescand voordat de meervoudige invoer werd gedetecteerd, worden opgeslagen als u JPEG als bestandstype hebt geselecteerd.
Duplex scannen
Als u Aan: Lange zijde binden of Aan: Korte zijde binden selecteert, worden beide zijden van het document gescand. U moet afhankelijk van de lay-out van het document de optie Aan: Lange zijde binden of Aan: Korte zijde binden selecteren om ervoor te zorgen dat het gegevensbestand op de juiste wijze wordt gemaakt.
Bestandsnaam
Voer zelf een voorvoegsel in voor de bestandsnaam (maximaal 64 tekens). De bestandsnaam wordt dan samengesteld uit het voorvoegsel dat u hebt opgegeven plus een volgnummer. Als u geen voorvoegsel invoert, bestaat de naam uit de datum en een volgnummer.
Best.grtte (gr)
Hiermee kunt u een bestandsgrootte selecteren om in grijstinten te scannen.
Selecteer de bestandsgrootte die u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Best.grtte (kl)
Hiermee kunt u een bestandsgrootte selecteren om in kleur te scannen.
Selecteer de bestandsgrootte die u wilt gebruiken voor de gescande gegevens.
Wachtwoord voor veilige PDF
Voer een nummer van 4 cijfers in.
Klik op OK.