Naar een bewerkbaar tekstbestand scannen (OCR)

Met de knop OCR kunt u een document scannen en het omzetten in tekst. Deze tekst kan met uw favoriete tekstverwerkingsprogramma worden bewerkt.
Opmerking Opmerking
Hiervoor moet Presto! PageManager op de computer zijn geïnstalleerd via de meegeleverde dvd-rom.
De functie Scannen naar OCR is beschikbaar voor het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans, Spaans, Braziliaans-Portugees, Deens, Zweeds, Japans, Traditioneel Chinees, Vereenvoudigd Chinees en Koreaans.
U kunt de OCR-taal wijzigen via de keuzelijst in het dialoogvenster met instellingen voor Scannen naar OCR.
1
Laad uw document.
2
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter2) in de menubalk en kies vervolgens Open.
Het venster van ControlCenter2 wordt weergegeven.
Scherm
Opmerking Opmerking
Als het pictogram Figuur (ControlCenter2) niet wordt weergegeven in de menubalk, dubbelklikt u op het pictogram ControlCenter.
Het pictogram ControlCenter bevindt zich in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
Het pictogram Figuur (ControlCenter2) wordt dan in de menubalk weergegeven.
3
Klik op de knop OCR op het tabblad SCAN terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt om instellingen te wijzigen, zoals het bestandsformaat, de resolutie, de kleur of de toepassing waarnaar moet worden gescand (zie Scaninstellingen wijzigen).
4
Klik op de knop OCR op het tabblad SCAN.
Het berichtdialoogvenster wordt weergegeven. Klik op de knop Starten met scannen.
Het document wordt gescand, wordt omgezet in tekst die kan worden bewerkt en wordt vervolgens naar uw standaard tekstverwerkingsprogramma gestuurd.
Opmerking Opmerking
Schakel het selectievakje Niet opnieuw laten zien. in als u het berichtdialoogvenster niet meer wilt weergeven.