Problemen oplossen

Als u een probleem ondervindt, klikt u op [Help] en vervolgens op [Klantondersteuning] in het menu om de volgende website te bezoeken. Daar vindt u oorzaken en oplossingen voor diverse problemen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Als u een probleem hebt, kunt u de volgende oplossingen raadplegen. Als de voorgestelde oplossingen niet toereikend zijn voor uw probleem, neemt u contact op met de erkende dealer of met de Brother-klantenservice.

Probleem

Waarschijnlijke oorzaak

Oplossing

Pagina

De software is niet juist geïnstalleerd.

Er is een bewerking uitgevoerd die niet in de installatieprocedure staat beschreven. (Er is bijvoorbeeld op Annuleren geklikt of de “Software dongle voor PE-DESIGN” is verwijderd voordat de procedure was voltooid.)

Volg de aanwijzingen tijdens de software-installatie om de software juist te installeren.

Zie “Naslaggids”.

Het bericht “Er is geen software dongle voor PE-DESIGN aangesloten. Sluit een software dongle voor PE-DESIGN aan.” wordt weergegeven.

De “Software dongle voor PE-DESIGN” is niet aangesloten.

Controleer of de “Software dongle voor PE-DESIGN” in de lijst met verwisselbare opslagapparaten van uw computer wordt weergegeven. Als deze niet wordt weergegeven, verwijdert u de “Software dongle voor PE-DESIGN” en sluit u deze opnieuw aan.

De informatie op de “Software dongle voor PE-DESIGN” is beschadigd.

Laat de dongle in de computer, verwijder PE-DESIGN 11 en installeer de software opnieuw.

Bij het uitvoeren van een upgrade van een oudere versie wordt het bericht “Kan geen verbinding maken met het Internet.” of “Verbinding met de server kwam niet tot stand. Wacht even en probeer dan opnieuw verbinding te maken.” weergegeven en kan de upgrade van “Software dongle voor PE-DESIGN” niet worden uitgevoerd.

De computer waarop de “Software dongle voor PE-DESIGN” op de USB-poort is aangesloten, kan geen verbinding maken met het internet.

De upgrade van “Software dongle voor PE-DESIGN” kan alleen worden uitgevoerd als de computer waarop “Software dongle voor PE-DESIGN” op de USB-poort is aangesloten, verbinding kan maken met internet. Als u firewallsoftware gebruik, moet u deze tijdelijk uitschakelen gedurende de upgrade. Neem contact op met een erkende dealer als er geen verbinding met het internet kan worden gemaakt.

Probleem

Mogelijke oorzaak

Oorzaak

Bestandstype

Oplossing

De foutmelding “Onverwacht bestandsformaat” wordt weergegeven.

of

Uw borduurpatroon of -afbeelding kan niet worden geopend.

Bij het openen van een borduurpatroon

(Knop Toepassing > [Openen])

.pes

De gegevens zijn mogelijk beschadigd.

.phc, .phx (bestandstype van borduurmachine)

Het bestand kan niet worden geopend, maar wel geïmporteerd.

→ (tab [Beginscherm] > [Patronen importeren] > [van bestand])

U kunt het bestand ook converteren naar het bestandstype PES en het vervolgens openen.

Compatibele bestandstypen van andere fabrikanten

(.dst, .hus, .exp, .pcs, .vip, .sew, .jef, .csd,

.xxx en .shv)

Het bestand kan niet worden geopend, maar wel geïmporteerd.

→ (tab [Beginscherm] > [Patronen importeren] > [van bestand])

U kunt het bestand ook converteren naar het bestandstype PES en het vervolgens openen.

Incompatibele bestandstypen

Het bestand kan niet worden gebruikt.

Bij het importeren van borduurpatronen

(tab [Beginscherm] > [Patronen importeren] > [van bestand])

.pes, .phc, .phx

Compatibele bestandstypen van andere fabrikanten

(.dst, .hus, .exp, .pcs, .vip, .sew, .jef, .csd,

.xxx en .shv)

De gegevens zijn mogelijk beschadigd.

Incompatibele bestandstypen

U kunt het bestand ook converteren naar een compatibel bestandstype zoals PES en het vervolgens gebruiken.

Bij het openen van een achtergrondafbeelding

(tab [Afbeelding] > [Openen])

of bij het openen van een afbeelding voor Steekwizard

(Automatisch converteren, Fotosteek 1 en 2 en Kruissteek)

.bmp, .tif, .jpg, .wmf, .png,

.eps en .gif

De gegevens zijn mogelijk beschadigd.

Afbeeldingen in andere bestandstypen dan hierboven opgegeven

Het bestand kan niet worden geopend. → Gebruik een afbeelding in een bestandstype uit de lijst.

Bij het importeren van een afbeelding als borduurpatroon

(tab [Beginscherm] > [Patronen importeren] > [uit vectorafbeelding])

.wmf, .emf en .svg

De gegevens zijn mogelijk beschadigd.

Vectorafbeelding in een ander bestandstype dan .wmf, .emf of .svg

Converteer het bestand naar het bestandstype .wmf, .emf of .svg en importeer het nieuwe bestand.

Rasterafbeeldingen (.bmp, .jpg, enz.)

Deze bestandsindelingen kunnen momenteel niet worden geïmporteerd. Open de bestanden in de achtergrond en gebruik deze bestanden om over te trekken.