Tekens (Japans, Chinees, Koreaans enzovoort) converteren tot borduurpatronen

Met TrueType-lettertypen kunt u borduurpatronen maken van verschillende tekens, zoals Japans, Chinees, Koreaans, enzovoort.

In dit voorbeeld maken we een borduurpatroon van Japanse tekens.

1. Start Layout & Editing.
  2. Selecteer een functie van het type Tekst en selecteer vervolgens een Japans TrueType-lettertype (bijvoorbeeld “MS Gothic”).
  3. Geef de speciale tekens op de computer weer. ([Accessoires][Speciale tekens])
    • Voor gebruikers van Windows 8.1: Plaats de muisaanwijzer in het scherm [Start] om de pijl omlaag linksonder in het scherm (onder en links van de tegels) weer te geven en klik erop.
      In de lijst toepassingen die wordt weergegeven op het scherm, klikt u op [Speciale tekens] onder de titel [Accessoires].
    • Voor gebruikers van Windows 7: [Start][Alle programma's][Bureau-accessoires][Systeemwerkset][Speciale tekens]
  4. Selecteer [MS Gothic] in de lijst [Lettertype] in [Speciale tekens] en schakel vervolgens het selectievakje [Geavanceerde weergave] in. Selecteer vervolgens [Windows: Japans] in de lijst [Tekenset], selecteer de gewenste letter en klik vervolgens op [Selecteren].
    (In het voorbeeld wordt het Japanse hiraganateken voor het woord “Goedemiddag” geselecteerd.)
  5. Nadat u alle gewenste tekens hebt geselecteerd, klikt u op [Kopiëren] om de tekens te kopiëren.
  6. Klik in de Ontwerppagina op het punt waar u de tekst wilt invoeren.
  7. Plak de letters in het tekstveld in het deelvenster [Teksteigenschappen] en druk vervolgens op de toets <Enter>.

Als u rechtstreeks vanaf het toetsenbord Japans of Koreaans kunt invoeren, kunt u deze tekens rechtstreeks in het dialoogvenster [Tekst bewerken letters] invoeren.