Stap 3 Een letterpatroon maken

1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Handmatige borduurinstellingen] in de groep [Functies]. Selecteer vervolgens de gewenste functie uit [Functies voor handmatige borduurinstellingen].

:

recht blokpatroon (gebied borduren).
    (Sneltoets: <Z>)

:

afgerond blokpatroon (gebied borduren).
    (Sneltoets: <X>)

:

halfautomatisch recht blokpatroon
    Met halfautomatisch overtrekken kunt u punten opgeven langs de lijnen van een sjabloon.
    (Sneltoets: <C>)

:

stikpatroon (lijn borduren)
    (Sneltoets: <V>)

:

doorvoerpatroon (verspringende steken)
    (Sneltoets: <B>)

• Terwijl u punten invoert, kunt u schakelen tussen de verschillende instellingen. Dit kunt u zeer eenvoudig met de sneltoetsen doen.
    • U hebt een sjabloonafbeelding nodig om de borduurinstelling halfautomatisch blok met curven te gebruiken. Als u geen afbeelding hebt, maakt u met deze functie een handmatig borduurinstellingspatroon zoals met de rechte blokfunctie. Verder kunt u deze functie niet gebruiken als een TrueType-lettertype wordt gebruikt als sjabloon.
    • Als u het patroon eenmaal hebt getekend, kunt u nog steeds rechte blokpatronen omvormen naar afgeronde blokpatronen en vice versa.

Voor meer bijzonderheden, zie Naar recht/Naar curve

3. Klik op en vervolgens op de Ontwerppagina om de punten (1) (beginpunt) tot en met (4) op te geven.
  4. Klik op [Handmatige borduurinstellingen], selecteer en klik vervolgens op punten (5) tot en met (7).
  5. Klik op [Handmatige borduurinstellingen], selecteer en klik vervolgens op punten (8) tot en met (10).
  6. Klik op [Handmatige borduurinstellingen], selecteer en klik vervolgens op punt (11).
  7. Klik op [Handmatige borduurinstellingen], selecteer en klik vervolgens op punten (12) tot en met (13).
  8. Dubbelklik op punt (14) (het laatste punt van het hele patroon) of klik op punt (14) en druk op de toets <Enter>.

Als u het laatste punt dat u hebt opgegeven wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop of drukt u op de toets <BackSpace>.