Stap 2 De vorm van een enkele lijn wijzigen om een motiefsteekpatroon te maken

In de modus Motief kunt u originele patronen maken door de vorm van een enkele lijn te wijzigen.

1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Punt selecteren] in de groep [Functies].

Blauw vierkant: Beginpunt

Rood vierkant: Eindpunt

3. Selecteer (1) en sleep vervolgens het punt.
    De lijn die wordt verplaatst wordt groen wanneer u een punt verplaatst.
  4. Klik op de lijn om een punt toe te voegen.
    Klik op (3) tussen (1) en (2).
    Klik op (4) tussen (3) en (2).
  5. Selecteer (4) en sleep vervolgens het punt.
  6. Klik tussen (2) en (4) om punt (5) in te voegen en sleep vervolgens punt (5).
  7. Klik op (6) tussen (4) en (5) en sleep dit punt vervolgens naar (1).
    Selecteer (3) en sleep dit punt vervolgens naar (2).
    • Om het punt horizontaal of verticaal te verplaatsen, houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u het punt sleept.
    • Telkens wanneer u op een pijltoets drukt, wordt het geselecteerde punt één rastermarkering in de richting van de pijl verplaatst. Als het raster niet wordt weergegeven, wordt het patroon verplaatst over een afstand kleiner dan de kleinste rasterafstand in de richting van de pijl.
    • Om een geselecteerd punt te verwijderen drukt u op de toets <Delete>.
    • U kunt deze patronen toepassen in lijn borduren en gebied borduren in Layout & Editing en in gebied borduren in Design Center.