Een patroon bewerken in de modus Vullen/Stempel

Patronen selecteren

1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Selecteren] in de groep [Functies] om de functie [Selecteren] te gebruiken.
  3. Klik op het patroon.
    1. Rotatiehandvat
    2. Handvatten
  4. Om nog een patroon te selecteren houdt u de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u op het andere patroon klikt.
    • U kunt een patroon ook selecteren door de aanwijzer over het patroon te slepen.
    • Houd de toets <Ctrl> ingedrukt en klik op een geselecteerd patroon om de selectie ongedaan te maken.

Patronen verplaatsen

U kunt geselecteerde patronen slepen om ze te verplaatsen.

• Om het patroon horizontaal of verticaal te verplaatsen houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u het patroon sleept.
  • Telkens wanneer u op een pijltoets drukt, wordt het geselecteerde patroon één rastermarkering in de richting van de pijl verplaatst.

Formaat van patronen aanpassen

Sleep een handvat van het gecreëerde patroon om het formaat aan te passen. Sleep het rotatiehandvat om het patroon te roteren.

• Als u de toets <Shift> ingedrukt houdt terwijl u het handvat sleept, wordt het patroon vergroot of verkleind vanuit het middelpunt van het patroon.
  • Klik op [Verticaal spiegelen] in de groep [Spiegelen] om het geselecteerde patroon of de geselecteerde patronen te spiegelen (omhoog/omlaag). Klik op [Horizontaal spiegelen] in de groep [Spiegelen] om het geselecteerde patroon of de geselecteerde patronen te spiegelen (links/rechts).
  • Met andere opdrachten dan bovengenoemde kunt u geselecteerde patronen op andere manieren bewerken, bijvoorbeeld dupliceren of verwijderen.

Programmable Stitch Creator.

Vul-/stempelsteekpatronen een andere vorm geven

1. Klik op [Punt selecteren] in de groep [Functies].
  2. Klik op de veelhoeklijn.
  3. Als u een punt wilt bewerken, klikt u op het punt om dit te selecteren.
    • Als u het punt wilt verplaatsen, sleept u dit naar de nieuwe plaats.
    • Als u een punt wilt invoegen, klikt u op de lijn om een nieuw punt toe te voegen.

Een nieuwe punt verschijnt geselecteerd.

• Als u het punt wilt wissen, klikt u op of drukt u op de toets <Delete>.
      • Als een lijn bestaat uit twee punten en u verwijdert een van deze twee punten, wordt de hele lijn verwijderd.
      • Als u meerdere punten wilt selecteren, houdt u de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u op de punten klikt of de aanwijzer over de punten sleept.
      • Houd de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u op de toets of drukt. De selectierichting wordt gewijzigd in het eindpunt of beginpunt.
      • Houd de toets <Shift> ingedrukt terwijl u de punten sleept. De punten worden horizontaal of verticaal verplaatst.
      • Druk op een pijltoets. De punten worden verplaatst in de richting van de pijl op de toets.

Patronen splitsen

1. Klik op [Punt selecteren] in de groep [Functies].
  2. Selecteer het gewenste punt dat u wilt splitsen.
  3. Klik op [Splitsen bij punt] in de groep [Bewerken].