Borduureigenschappen

In het deelvenster Borduren op de tab [borduur-instelling], beschikbaar in het Borduurinstellingen-stadium, kunt u de kleur en het steektype van gebied en omtrek instellen.

Welke borduur-instelling beschikbaar zijn, verschilt naar gelang de functie die u hebt geselecteerd.

Voorbeeld 1: Wanneer is geselecteerd

1. Knop Gebiedskleur
  2. Steektype gebied selector

Voorbeeld 2: Wanneer of is geselecteerd

1. Lijnkleur, knop
  2. Steektype lijn, selector

Steektype

1. Klik in een naaitypeselector.
  2. Klik op het gewenste naaitype.

Steektype lijn

Steektype gebied

3. Klik op het gebied of de lijn om de naaitype-instelling toe te passen.
    • Als u borduren wilt uitzetten, selecteert u [Niet borduren (lijn)] in de selector [Steektype lijn] of [Niet borduren (gebied)] in de selector [Steektype gebied].
    • Als borduren is uitgeschakeld, worden de gebieden weergegeven in wit of de lijnen als stippellijnen.

Borduureigenschappen opgeven

1. Klik op de tab [Weergave].
  2. Schakel het selectievakje [Borduureigenschappen] in de groep [Tonen/verbergen] in om het dialoogvenster [Borduureigenschappen] weer te geven.

Voor borduren gebied

Voor borduren omtrek

1. Klik hierop om de standaardinstellingen te herstellen.
  2. Naar expertmodus/Naar beginnersmodus
    Klik hierop om naar de andere modus te schakelen.

3. Klik hierop om de naai-instellingen te laden/op te slaan.

Veelgebruikte borduureigenschappen opslaan

4. Hint verbergen/Hint weergeven
    Klik hierop om de hintweergave te tonen of te verbergen.
  5. Bij elke wijziging in de naai-eigenschappen kunt u hier een voorbeeld van het stiksel controleren.
  1. Verander de borduureigenschappen die worden weergegeven onder [Lijnvormig borduren] of [Gebied borduren].

Voor meer bijzonderheden over verschillende borduureigenschappen en instellingen, zie Lijn-borduureigenschappen en Gebied-borduureigenschappen.

2. Terwijl de lijn-borduureigenschappen zijn weergegeven, klikt u op een omtrek om de lijnnaai-eigenschappen toe te passen op de omtrek.

Terwijl de gebied-borduureigenschappen zijn weergegeven, klikt u op een gebied om de gebiednaai-eigenschappen toe te passen op het gebied.

Veelgebruikte borduureigenschappen opslaan

• U kunt veelgebruikte borduureigenschappen samen opslaan en oproepen wanneer u naai-eigenschappen opgeeft.
    • U voert deze bewerking op dezelfde manier uit als in Layout & Editing.

Voor meer bijzonderheden, zie Veelgebruikte borduureigenschappen opslaan

Kleur

1. Klik op de tab [Weergave].
  2. Schakel het selectievakje [Borduureigenschappen] in de groep [Tonen/verbergen] in om het dialoogvenster [Borduureigenschappen] weer te geven.
  3. Klik op de tab [Kleur].
  4. Selecteer een systeemgarenkleurkaart of een garenkleurkaart van de gebruiker in de selector [Garenkleurkaart].
  5. In de lijst met garenkleuren klikt u op de gewenste kleur.

Meer bijzonderheden over de vier knoppen onder de lijst vindt u in Speciale kleuren

6. Klik op het gebied of de omtrek om de kleurinstelling toe te passen.

Kleurverloop maken

U kunt de dichtheid van de kleur op verschillende plekken aanpassen om een speciaal kleurverloop te creƫren.

1. In de expertmodus van het dialoogvenster [Borduureigenschappen instellen] schakelt u het selectievakje [Kleurverloop] in. Vervolgens klikt u op [Patroon].
  2. Geef de gewenste instellingen op in het dialoogvenster [Instelling kleurverloop] en klik op [OK].
    1. Als u een vooraf ingesteld kleurverloop wilt selecteren, klikt u op het gewenste patroon onder [Patroon selecteren].
    2. Verplaats de schuiven om de dichtheid van het kleurverloop in te stellen.
    3. Het voorbeeldvenster toont het resultaat van de wijzigingen die u hebt aangebracht.

U kunt een kleurverloop opgeven wanneer satijnsteken, vulsteken of programmeerbare vulsteken zijn geselecteerd voor gebied borduren en [Handmatige rechte lijn] is geselecteerd als steekrichting.

U kunt geen extra kleur (die wordt gebruikt om te mengen in Layout & Editing) opgeven met de kleurverloopinstelling in Design Center.