Draadloze Link

Borduurpatronen kunnen worden geborduurd door de gegevens over te brengen naar één of meer borduurmachines die ondersteund worden met de functie Draadloze Link (Verbinding). Dit is handig als de borduurmachine en de computer zodanig zijn geplaatst dat een verbinding met een USB-kabel niet mogelijk is.

• De functie Draadloze Link (Verbinding) kan alleen worden gebruikt op machines die compatibel zijn met deze functie. De functie kan niet op andere machines worden gebruikt. Meer bijzonderheden vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.
  • U kunt de functie Draadloze Link (Verbinding) niet gebruiken met onderstaande borduurontwerpen.
    • Als het formaat van het borduurpatroon groter is dan de maximale borduurgrootte
    • Borduurpatronen in de Ontwerppagina met een aangepast formaat en patronen voor het jumboraam
    • De geselecteerde afmeting in het selectie vak van [Borduurraam formaat] van het dialoogvenster [Ontwerpinstellingen] is bestemd voor een borduurraam dat niet binnen het maximum borduurgebied van de borduurmachine past, waar de gegevens naartoe worden overgebracht.
  • U kunt maximaal tien borduurmachines aansluiten met de functie Draadloze Link (Verbinding).
  1. Maak een borduurontwerp in [Layout & Editing].
  2. Maak draadloos verbinding met de borduurmachine en stel vervolgens de modus Link (Verbinding) in die gebruikmaakt van een draadloze netwerkverbinding.

Meer bijzonderheden over het instellen van de machine vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.

3. Klik op en klik vervolgens op [Opties]. Geef het dialoogvenster [Netwerkinstellingen machine] weer en registreer vervolgens een borduurmachine bij het netwerk.

Zie Naar een machine overbrengen via draadloos netwerk voor uitgebreide instructies.

4. Klik op de tab [Beginscherm].
  5. Klik op [Verzenden] in de groep [Borduren] en vervolgens op [Draadloze Link].
    1. Overgebracht ontwerp
      Geeft overgebrachte gegevens weer. Als [Verbindingsfout] optreedt, wordt er foutinformatie weergegeven.
    2. Wachtrij
      Geeft de gegevens weer voordat deze zijn overgedragen naar de borduurmachine.

Wanneer de machine klaar is om te beginnen met het laden van gegevens, begint de gegevensoverdracht. Tijdens het overbrengen van de gegevens wordt op het scherm van de borduurmachine een bericht weergegeven en wordt het ontwerp verplaatst naar het overgebrachte ontwerpvlak.

Als de gegevens die vanuit [Layout & Editing] zijn verzonden niet worden weergegeven in het vak voor overgebrachte ontwerpen, zet u de bewerking voort met het bedieningspaneel van de machine.

Als u meer dan één ontwerp wilt verzenden naar het dialoogvenster [Draadloze Link], herhaalt u de stappen 4 en 5 voor elk ontwerp. Het dialoogvenster [Draadloze Link] blijft geopend terwijl het geselecteerde ontwerp uit [Layout & Editing] wordt verzonden naar Link (Verbinding).

6. Nadat het ontwerp is overgebracht, drukt u op de start/stop-knop op de borduurmachine om te beginnen met borduren.

U kunt de overgedragen gegevens niet bewerken op de borduurmachine. U kunt de ontvangen gegevens alleen borduren. U kunt wel borduurinstellingen opgeven.

Wanneer het borduren is begonnen, verschijnt het volgende in het dialoogvenster [Draadloze Link].

1. Overgebracht ontwerp
  2. Wachtrij
  3. Geeft de status van de borduurmachine aan.
  4. Statusindicatie

De statusindicaties worden hieronder beschreven

Status

Beschrijving

Klaar

Druk op de knop van de borduurmachine (Start/Stop-knop) om te beginnen met borduren.

Wachten

Als er geen gegevens in de wachtrij 2, staan, selecteert u [Draadloze Link] als doel in de toepassing en vervolgens verzendt u de gegevens.
Als dit de status is, ook al staan er gegevens in de wachtrij 2, zet u de bewerking voort met het bedieningspaneel van de machine.

Bezig met borduren

De machine is bezig met borduren.

Onderbroken

De machine is tijdelijk gestopt.

Kleur wijzigen

Verwissel de draadklos op de machine.

Draad controleren

Controleer de spoeldraad of de bovendraad op de machine.

Raam controleren

Installeer een ander borduurraam op de machine.

Fout

Controleer de bijzonderheden van de fout die zich heeft voorgedaan op de machine.

Verbindingsfout

De foutinformatie wordt weergegeven in het vak (1) waarin het overgebrachte ontwerp wordt weergegeven.

Als de borduurmachine niet in de modus Draadloze Link (Verbinding) staat, moet u de machine opstarten in de modus Draadloze Link (Verbinding).

Als er een netwerkfout is opgetreden, moet u de netwerkverbinding tussen computer en borduurmachine controleren.

Verbinding maken…

Een borduurmachine zoeken in hetzelfde netwerk.

Als meerdere ontwerpen zijn verzonden naar één machine

U kunt meerdere borduurontwerpen borduren nadat deze zijn verzonden naar het dialoogvenster [Draadloze Link]. In dit geval ziet het dialoogvenster er als volgt uit.

In dit dialoogvenster kunt u onderstaande bewerkingen uitvoeren.

1. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen naar het begin van de borduurvolgorde.
  2. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen één positie naar voren in de borduurvolgorde.
  3. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen één positie naar achteren in de borduurvolgorde.
  4. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen naar het eind van de borduurvolgorde.
  5. Hiermee past u automatisch de borduurvolgorde van de ontwerpen aan om het aantal garenkleurwisselingen zo veel mogelijk te beperken.
  6. Hiermee verwijdert u de geselecteerde ontwerpen uit het dialoogvenster [Draadloze Link].
  7. Maakt opnieuw verbinding met de machine als de communicatie is onderbroken. Is alleen beschikbaar als er een netwerkfout is opgetreden.

Voordat het bericht “De machine gaat bewegen. Houd handen en dergelijke uit de buurt van de machine.” verschijnt op de machine en u op [OK] drukt, kunt u de borduurvolgorde van de ontwerpen wijzigen, inclusief het eerste ontwerp, aangezien dit nog niet naar de machine is verzonden.

Als meerdere borduurmachines zijn aangesloten

Het dialoogvenster [Distributeur] verschijnt en voor elke borduurmachine wordt het dialoogvenster [Draadloze Link] weergegeven. Standaard zijn alle ontwerpen in het dialoogvenster [Distributeur] geselecteerd. Geef op welk bestand moet worden overgebracht naar welke machine.

Dialoogvenster Distributeur

1. Hiermee selecteert u alle borduurontwerpen.
  2. Hiermee maakt u de selectie van borduurontwerpen ongedaan.
  3. Hiermee verwijdert u het geselecteerde borduurontwerp. (Het ontwerp wordt verwijderd zonder naar de <Prullenbak> te worden verplaatst.)
  1. Selecteer een machine in de selector [Machinenaam] 1, selecteer een borduurbestand en klik op [Verzenden] 2.
    1. Machinenaam
    2. Hiermee verzendt u het geselecteerde borduurbestand naar het dialoogvenster [Draadloze Link].
    3. U kunt het dialoogvenster [Distributeur] ook weergeven door te klikken op [Distributeur] in het menu [Optie] van het dialoogvenster [Draadloze Link].
      • Bij borduurmachines die de modus Draadloze Link (Verbinding) ondersteunen, wordt de bij de borduurmachine geregistreerde naam weergegeven als de machinenaam.
        Meer bijzonderheden vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.

De borduurontwerpen worden verplaatst naar het dialoogvenster [Draadloze Link].

2. Herhaal stap 1 om elk ontwerp te verplaatsen naar het dialoogvenster [Draadloze Link].
    • Klik op in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster [Draadloze Link] als u de modus Draadloze Link (Verbinding) wilt afsluiten.
    • Als u de borduurmachine uit zet. terwijl deze nog bezig is met borduren, treedt er een netwerkfout op. Zet de machine uit en weer aan en druk vervolgens op om de verbinding opnieuw tot stand te brengen.

* Het kan zijn dat u de verbinding niet opnieuw tot stand kunt brengen, zelfs niet na op te hebben gedrukt, totdat u de borduurmachine opnieuw hebt gestart.

Het aantal verbonden borduurmachines wijzigen

Klik op [Optie] in het dialoogvenster [Draadloze Link] om het dialoogvenster [Netwerkinstellingen machine] weer te geven. Selecteer in de lijst met geregistreerde borduurmachines het selectievakje van de borduurmachine waarmee u verbinding wilt maken en klik vervolgens op [OK].

Het dialoogvenster [Draadloze Link] voor de borduurmachine wordt weergegeven.

• Wanneer u wilt schakelen tussen Draadloze Link (Verbinding) en USB-Link (Verbinding), sluit u het dialoogvenster, klikt u op [Verzenden] in de groep [Borduren] en vervolgens klikt u op [Draadloze Link] of [USB-Link].
    Stel de juiste functie Link (Verbinding) in op de borduurmachine (draadloos LAN of USB-kabel).