USB-Link

U kunt borduurontwerpen borduren door de borduurontwerpen van de computer over te brengen naar een of meer borduurmachines die compatibel zijn met de functie USB-Link (Verbinding). Verbind de borduurmachine en computer met elkaar door middel van een USB-kabel. Deze borduurontwerpen worden geborduurd nadat de gegevens vanaf de computer naar de borduurmachine zijn verzonden, zoals een document wordt afgedrukt nadat de gegevens vanaf een computer naar een printer zijn verzonden.

• De functie USB-Link (Verbinding) kunt u alleen gebruiken met borduurmachines die compatibel zijn met deze functie. U kunt de functie niet gebruiken met andere machines. Meer bijzonderheden vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.
  • U kunt de functie USB-Link (Verbinding) niet gebruiken met onderstaande borduurontwerpen.
    • Het formaat is groter dan het gebied dat met de machine kan worden geborduurd
    • Borduurontwerpen op een Ontwerppagina van aangepast formaat of voor het jumboraam
    • Het geselecteerde formaat in de selector [Borduurraam formaat] van het dialoogvenster [Ontwerpinstellingen] is bestemd voor een borduurraam dat niet volledig binnen het maximumborduurgebied van de borduurmachine past waarnaar de gegevens worden overgebracht.
  • U kunt maximaal vier borduurmachines aansluiten met de functie USB-Link (Verbinding).
  1. Maak een borduurontwerp in [Layout & Editing].
  2. Stel de borduurmachine in op de functie USB-Link (Verbinding).
    • Schakel de functie USB-Link (Verbinding) op de borduurmachine in en schakel de machine vervolgens uit.

Meer bijzonderheden over het instellen van de machine op de functie USB-Link (Verbinding) vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.

3. Sluit de machine op de computer aan met behulp van de USB-kabel die is inbegrepen bij de borduurmachine.
    • Schakel de borduurmachine in.
      • Meer bijzonderheden over het aansluiten van machines op de computer vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw borduurmachine.
      • Als de machine ver van de computer verwijderd staat, raden wij u aan een USB-hub met stroomvoorziening te gebruiken. Gebruik geen USB-verlengkabels of -versterkingskabels.
      • Zorg dat u de USB-kabel nooit aansluit of verwijdert terwijl de machine is ingeschakeld.
      • Selecteer [Energiebeheer] in [Configuratiescherm] en stel [Systeem op stand-by] en [Systeem in slaapstand] in op [Nooit].
  4. Klik op de tab [Beginscherm].
  5. Klik op [Verzenden] in de groep [Borduren] en vervolgens op [USB-Link].
    1. Overgebracht ontwerp
    2. Wachtrij
      Geeft de gegevens weer voordat deze zijn overgedragen naar de borduurmachine.

Wanneer de machine klaar is om te beginnen met het laden van gegevens, begint de gegevensoverdracht. Tijdens het overbrengen van de gegevens wordt op het scherm van de borduurmachine een bericht weergegeven en wordt het ontwerp verplaatst naar het overgebrachte ontwerpvlak.

Als de gegevens die vanuit [Layout & Editing] zijn verzonden niet worden weergegeven in het vak voor overgebrachte ontwerpen, zet u de bewerking voort met het bedieningspaneel van de machine.

Als u meer dan één ontwerp wilt verzenden naar het dialoogvenster [USB-Link], herhaalt u de stappen 4 en 5 voor elk ontwerp. Het dialoogvenster [USB-Link] blijft geopend terwijl het geselecteerde ontwerp uit [Layout & Editing] wordt verzonden naar Link (Verbinding).

6. Nadat het ontwerp is overgebracht, drukt u op de start/stop-knop op de borduurmachine om te beginnen met borduren.

U kunt de overgedragen gegevens niet bewerken op de borduurmachine. U kunt de ontvangen gegevens alleen borduren. U kunt wel borduurinstellingen opgeven.

Wanneer het borduren is begonnen, verschijnt het volgende in het dialoogvenster [USB-Link].

1. Overgebracht ontwerp
  2. Wachtrij
  3. Geeft de status van de borduurmachine aan.
  4. Statusindicatie

De statusindicaties worden hieronder beschreven

Status

Beschrijving

Klaar

Druk op de knop van de borduurmachine (Start/Stop-knop) om te beginnen met borduren.

Wachten

Als er geen gegevens in de wachtrij 2, staan, selecteert u [USB-Link] als doel in de toepassing en vervolgens verzendt u de gegevens.
Als dit de status is, ook al staan er gegevens in de wachtrij 2, zet u de bewerking voort met het bedieningspaneel van de machine.

Bezig met borduren

De machine is bezig met borduren.

Onderbroken

De machine is tijdelijk gestopt.

Kleur wijzigen

Verwissel de draadklos op de machine.

Draad controleren

Controleer de spoeldraad of de bovendraad op de machine.

Raam controleren

Installeer een ander borduurraam op de machine.

Fout

Controleer de bijzonderheden van de fout die zich heeft voorgedaan op de machine.

Als meerdere ontwerpen zijn verzonden naar één machine

U kunt meerdere borduurontwerpen borduren nadat deze zijn verzonden naar het dialoogvenster [USB-Link]. In dit geval ziet het dialoogvenster er als volgt uit.

In dit dialoogvenster kunt u onderstaande bewerkingen uitvoeren.

1. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen naar het begin van de borduurvolgorde.
  2. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen één positie naar voren in de borduurvolgorde.
  3. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen één positie naar achteren in de borduurvolgorde.
  4. Hiermee verplaatst u de geselecteerde ontwerpen naar het eind van de borduurvolgorde.
  5. Hiermee past u automatisch de borduurvolgorde van de ontwerpen aan om het aantal garenkleurwisselingen zo veel mogelijk te beperken.
  6. Hiermee verwijdert u de geselecteerde ontwerpen uit het dialoogvenster [USB-Link].

Voordat het bericht “De machine gaat bewegen. Houd handen en dergelijke uit de buurt van de machine.” verschijnt op de machine en u op [OK] drukt, kunt u de borduurvolgorde van de ontwerpen wijzigen, inclusief het eerste ontwerp, aangezien dit nog niet naar de machine is verzonden.

Als meerdere borduurmachines zijn aangesloten

Het dialoogvenster [Distributeur] verschijnt en voor elke borduurmachine wordt het dialoogvenster [USB-Link] weergegeven. Standaard zijn alle ontwerpen in het dialoogvenster [Distributeur] geselecteerd. Geef op welk bestand moet worden overgebracht naar welke machine.

Dialoogvenster Distributeur

1. Hiermee selecteert u alle borduurontwerpen.
  2. Hiermee maakt u de selectie van borduurontwerpen ongedaan.
  3. Hiermee verwijdert u het geselecteerde borduurontwerp. (Het ontwerp wordt verwijderd zonder naar de <Prullenbak> te worden verplaatst.)
  1. Selecteer een machine in de selector [Machinenaam] 1, selecteer een borduurbestand en klik op [Verzenden] 2.
    1. Machinenaam
    2. Hiermee verzendt u het geselecteerde borduurbestand naar het dialoogvenster [USB-Link].
    3. U kunt het dialoogvenster [Distributeur] ook weergeven door te klikken op [Distributeur] in het menu [Optie] van het dialoogvenster [USB-Link].

De borduurontwerpen worden verplaatst naar het dialoogvenster [USB-Link].

2. Herhaal stap 1 om elk ontwerp te verplaatsen naar het dialoogvenster [USB-Link].
    • U kunt de borduurvolgorde van ontwerpen in de wachtrij wijzigen.

Voor meer bijzonderheden, zie Als meerdere ontwerpen zijn verzonden naar één machine.

• Wanneer u extra machines aansluit terwijl het dialoogvenster [USB-Link] wordt weergegeven, worden de betreffende wachtrijen getoond. Wanneer u een machine loskoppelt, wordt de betreffende wachtrij niet meer getoond.
    • Als u het dialoogvenster [Eigenschappen] wilt weergeven voor een bestand, dubbelklikt u op het pictogram van het bestand. U kunt ook klikken op een bestand om dit te selecteren. Klik er dan op met de rechtermuisknop en vervolgens op [Eigenschappen] in het menu dat verschijnt.
    • Als u dit dialoogvenster wilt verkleinen tot een knop in de taakbalk, klikt u op de knop [Minimaliseren].

USB-kabel verwijderen of computer afsluiten

• Nadat gegevens naar de borduurmachine zijn overgebracht en het overdrachtsbericht op het scherm van de machine is gesloten, kunt u de USB-kabel verwijderen of de computer afsluiten.
      Wanneer de borduurmachine opnieuw wordt aangesloten, kunt u doorgaan met de bewerking van USB-Link (Verbinding).
    • De borduurmachine kan het ontwerp dat momenteel wordt geborduurd voltooien, ook al schakelt u de computer uit.
    • Als u de borduurmachine uitschakelt terwijl deze nog bezig is met borduren, kunt u de bewerking hervatten wanneer u de machine weer inschakelt. Op dat moment kunt u de gegevensoverdracht hervatten met de functie USB-Link (Verbinding) door te klikken op [USB-Link] in [Design Database] of in het menu [Optie] van [Layout & Editing] om het dialoogvenster [USB-Link] weer te geven.
    • Als de verbinding met de borduurmachine niet kan worden gedetecteerd, wordt het dialoogvenster [USB-Link] automatisch gesloten.
    • Als u het dialoogvenster [USB-Link] opnieuw wilt weergeven nadat de computer opnieuw is gestart, klikt u op [USB-Link] in [Design Database] of in het menu [Optie] (in de rechterbovenhoek) van [Layout & Editing].
    • Als u het dialoogvenster [Distributeur] wilt weergeven, klikt u op [Distributeur] in het menu [Optie] van het dialoogvenster [USB-Link].

De naam wijzigen van de borduurmachine zoals deze wordt weergegeven in de functie USB-Link (Verbinding)

1. Klik op [Machinenaam] in het menu [Optie] van de wachtrij waarvan u de naam wilt veranderen.
  2. Typ de naam in het dialoogvenster [Machinenaam] en klik op [OK].

U kunt een naam (maximaal 10 alfanumerieke tekens/symbolen) opgeven voor de borduurmachine.

• Wanneer een borduurmachine wordt aangesloten op de computer, wordt de borduurmachine door de computer herkend als een verwisselbare schijf en wordt hieraan een stationsletter toegewezen. Als deze stationsletter gelijk is aan een stationsletter die al door de computer is toegewezen, kunnen ontwerpen niet vanaf de computer worden verzonden naar die borduurmachine. Dit probleem treedt bijvoorbeeld op als aan een netwerkstation een stationsletter van de computer is toegewezen. In dat geval annuleert u de toewijzing voor het station met de conflicterende stationsletter.
    • Wanneer het aantal borduurmachines dat via USB op de computer is aangesloten wordt vergroot, vereist het besturingssysteem mogelijk dat de computer opnieuw wordt opgestart. Start de computer op dat moment opnieuw op.