De splitspositie in gesplitste borduurontwerpen aanpassen

Als u de splitsposities voor elk deelgebied opgeeft, kunt u de borduurpatronen borduren zonder de patronen te hoeven splitsen die kleiner zijn dan het borduurgebied.

De splitsposities aanpassen

1. Maak een gesplitst borduurpatroon.

Lesgids 10-1: Gesplitste borduurontwerpen maken

2. Klik op de tab [Instellingen borduurraam].

De tab [Instellingen borduurraam] wordt alleen weergegeven als u [Aangepast formaat] hebt geselecteerd in het dialoogvenster [Ontwerpinstellingen].

3. Klik op [Deelgebieden verplaatsen] in de groep [Instellingen borduurraam].

wordt weergegeven op de liniaal.

4. Sleep om de splitspositie aan te passen. Het kader dat u verplaatst, wordt weergegeven als een ononderbroken rode lijn.

De splitsposities zijn gewijzigd.

• Dit is handig om te voorkomen dat patronen worden gesplitst die kleiner zijn dan het borduurgebied; hiermee beperkt u het aantal garenkleurwisselingen en kunt u de splitsposities van het patroon wijzigen.
    • Klik op en vervolgens op [Eigenschappen ontwerp] om het gesplitste patroon te controleren.

Borduurvolgorde controleren

• De instellingen worden teruggezet wanneer u het borduurraam wisselt.

De positioneringsvellen afdrukken

Nadat u de splitspositie voor de deelgebieden hebt opgegeven, hebt u nieuwe positioneringsvellen nodig om het patroon goed te kunnen plaatsen.

1. Klik op en vervolgens op [Afdrukken] en op [Printerinstelling].
  2. Wijzig de afdrukinstellingen.
    1. Selecteer deze optie als u een Positioning Sheet voor elk deelgebied wilt afdrukken.
    2. Schakel dit selectievakje in om slechts één Positioning Sheet (één formaat) af te drukken.

Schakel dit selectievakje uit om een Positioning Sheet voor elk deelgebied af te drukken.

3. Klik op [Afdrukken] om de positioneringsvellen af te drukken.

Er worden een pagina (1) met het gehele patroon, het patroonformaat en de bestandsnaam en een Positioning Sheet (2) voor elk deelgebied afgedrukt.

Meer bijzonderheden over het gebruik van positioneringsvellen voor de verbinding van grote, gesplitste borduurpatronen vindt u in De borduurpositie op de stof markeren met behulp van de Positioning Sheet.