Persoonlijke garenkleurenkaart bewerken

Als u een lijst garenkleuren hebt die u vaak gebruikt, kunt u deze opslaan in een gebruikerkleurenkaart.

1. Klik op [Optie] en vervolgens op [Opties].
  2. Klik op [Garenkleurkaart gebruiker bewerken].
  3. U kunt gebruikerkleurenkaarten opslaan, bewerken of wissen.
    1. Hiermee selecteert u een bestaande garenkleurkaart.
    2. Hiermee voegt u garenkleuren toe uit een bestaande garenkleurkaart.
    3. Wanneer u een garenkleurkaart bewerkt of wist, selecteer dan de garenkleurkaart hier voordat u de bewerking uitvoert.
    4. Hiermee selecteert u een garenkleurkaart van een gebruiker.
    5. Hiermee maakt u een nieuwe garenkleurkaart.
    6. Hiermee wijzigt u de naam van de garenkleurkaart.
    7. Hiermee verwijdert u een garenkleurkaart.
    8. Hiermee importeert u de garenkleurkaart.
    9. Hiermee wijzigt u de volgorde van de garenkleuren.
    10. Hiermee geeft u garenkleuren weer in een bestaande garenkleurkaart.
    11. Hiermee verwijdert u een garenkleur.
    12. Hiermee geeft u de garenkleuren in de gebruikergarenkleurkaart weer.
    13. Hiermee voegt u een nieuwe garenkleur toe.
    14. Hiermee bewerkt u een garenkleur.

Nieuwe garenkleurkaart maken

1. Klik op [Nieuwe kaart] 5.
  2. Typ de naam van de kaart in en klik op [OK].

Een opgeslagen garenkleurkaart kunt u selecteren in de selector [Garenkleurkaart gebruiker].

De naam van een garenkleurkaart wijzigen

1. Selecteer de garenkleurkaart in de selector [Garenkleurkaart gebruiker] 4.
  2. Klik op [Naam wijzigen] 6.
  3. Typ de naam van de kaart in en klik op [OK].

Kaart verwijderen

1. Selecteer de garenkleurkaart in de selector [Garenkleurkaart gebruiker] 4.
  2. Klik op [Kaart wissen] 7.
  3. Als een bericht verschijnt, klikt u op [Ja].

Een garenkleurkaart importeren

1. Klik op [Kaart importeren] 8.
  2. Selecteer het station, de map en vervolgens het btc-, btc2- of csv-bestand en klik op [Openen].

Bestanden van het type .btc, .btc2 of .csv kunnen worden geïmporteerd.

Volgorde van kleuren wijzigen

3. Als een bericht verschijnt, klikt u op [Ja].

Kaart bewerken

1. Selecteer de garenkleurkaart in de selector [Garenkleurkaart gebruiker] 4.
  2. Ga door met de juiste procedure. Als u de wijzigingen wilt opslaan, klikt u op [OK].

Garenkleuren uit een garenkleurkaart toevoegen

1. In de selector [Garenkleurkaart] 1 selecteert u een garenmerk of uw garenkleurkaart gebruiker.
    Als u meerdere gebruikergarenkleurkaarten hebt gemaakt, kunt u garenkleuren selecteren uit meerdere gebruikergarenkleurkaarten.
  2. Klik op de garenkleuren in de lijst 10.

Om meerdere kleuren toe te voegen houdt u de toets <Shift> of <Ctrl> ingedrukt terwijl u de garenkleuren selecteert.

3. Klik op [Toevoegen] 2.

De geselecteerde kleuren worden toegevoegd aan de lijst in de garenkleurkaart gebruiker 12.

Nieuwe kleur toevoegen

1. Klik op [Nieuw artikel] 13.
  2. Als u een nieuwe kleur wilt maken, klikt u op [Combinatie].
  3. Geef de kleur op en klik op [OK] om de opgegeven kleur toe te voegen aan het dialoogvenster [Garen bewerken].

U kunt de kleur niet wijzigen als de schuif (a) zich boven aan de schaal bevindt.

4. Typ zo nodig de code, het merk en de omschrijving in de betreffende tekstkaders.

Als code kunt u alleen cijfers opgeven.

5. Klik op [OK] om een nieuwe kleur toe te voegen aan de garenkleurkaart gebruiker 12.

Er wordt een sterretje (*) weergegeven voor het indexnummer van artikelen die door de gebruiker zijn gemaakt of bewerkt.

Kleuren verwijderen

1. Selecteer in de lijst van de garenkleurkaart gebruiker 12 de kleur die u wilt verwijderen.
  2. Klik op [Verwijderen] 11 om de kleur te verwijderen uit de garenkleurkaart gebruiker.

Kleur bewerken

Een artikel dat is vermeld in de lijst voor een gebruikergarenkleurkaart kunt u bewerken om de kleur of het garennummer te wijzigen.

1. Selecteer de te bewerken kleur in de lijst van de garenkleurkaart gebruiker 12 en klik op [Artikel bewerken] 14.
  2. Bewerk de artikeldetails op dezelfde manier als wanneer u een artikel toevoegt.

Evenals met zojuist toegevoegde artikelen verschijnt een sterretje (*) voor het indexnummer van bewerkte artikelen.

Volgorde van kleuren wijzigen

1. Selecteer in de lijst van de garenkleurkaart gebruiker 12 de kleur die u wilt verplaatsen.
  2. Klik op [Omhoog] of op [Omlaag] 9 om de plaats van de kleur in de volgorde te veranderen.

Bestanden van garenkleurkaart gebruiker

U kunt bestaande gebruikergarenkleurkaarten importeren of bewerkte garenkleurkaarten gebruiken op een andere computer.

• Een zojuist gemaakte garenkleurkaart gebruiker wordt als .btc2-bestand opgeslagen onder dezelfde naam als de garenkleurkaart in [C:\Program Files (x86)\Brother\PE-DESIGN 11\MyChart].
    • Bestaande garenkleurkaarten gebruiker die zijn gemaakt met een vorige versie van de toepassing, zoals PE-DESIGN 10, kunt u gebruiken in PE-DESIGN 11. Importeer het bestand “chart2.btc” van onderstaande locatie:
      [C:\Program Files (x86)\Brother\PE-DESIGN 10\Color]
      .
    • Het bestand “chart1.btc” in de map [Color] kunt u niet importeren.
    • U kunt een gebruikergarenkleurkaart importeren als .csv-bestand.
      Het .csv-bestand moet informatie bevatten voor code, merk, beschrijving, R, G en B, gescheiden door komma's, met één kleur op elke regel. De RGB-waarden moeten liggen tussen 0-255.

Voorbeeld: voor een .csv-bestand

100, merk, zwart, 10, 10, 10
      101, merk, wit, 245, 245, 245

Garenkleuren in borduurpatronen die zijn maakt met deze toepassing, kunnen er op een borduurmachine anders uitzien, naar gelang het model dat u gebruikt.

1. Borduurmachines zonder een functie om garenkleuren weer te geven

De opgegeven garenkleurinformatie kan helemaal niet worden weergegeven.

2. Borduurmachines met een functie om garenkleuren weer te geven

Van de garenkleurinformatie die is opgegeven in het borduurpatroon, worden alleen de garenkleurnamen weergegeven op de machine.
    De namen die worden weergegeven, zijn echter beperkt tot de vooraf ingestelde garenkleurnamen van de machine. De machine geeft dus de namen weer van de vooraf ingestelde garenkleuren die de in het borduurpatroon opgegeven kleuren het dichtst benaderen.

3. Borduurmachines met een garenkleurindex

De gareninformatie die is opgegeven met deze toepassing, kan op sommige machines worden weergegeven.

Maar voor de garenkleuren die zijn bewerkt of toegevoegd door de gebruiker (garenkleuren met een asterisk (*) aan de linkerkant), wordt alleen het garennummer weergegeven.

Een andere garenkleurkaart toepassen

U kunt de garenkleuren van het patroon dat momenteel wordt weergegeven op de ontwerppagina, converteren naar de kleuren op een opgegeven garenkleurkaart.

1. Klik op en op [Kleurenpalet selecteren].
  2. Selecteer in het dialoogvenster een garenkleurkaart en klik vervolgens op [OK].

De garenkleuren van alle patronen op de ontwerppagina worden geconverteerd naar vergelijkbare kleuren op de opgegeven garenkleurkaart.