Stap 4 Geschikte garenkleuren selecteren en een borduurpatroon maken

Nu kunt u het borduurpatroon voltooien door te klikken op [Voltooien]. Maar in dit gedeelte wordt beschreven hoe u de fotosteek verbetert door diverse instellingen te wijzigen.

1. In de selector [Garenkleurkaart] selecteert u [Brother Chart (Photo Stitch)].
    In de selector [Maximum aantal kleuren] geeft u “20” op.
    Klik op [Voorbeeld bijwerken].
  2. Sleep de schuif [Helderheid] één plek naar links en de schuif [Contrast] twee plekken naar rechts.
    Klik op [Voorbeeld bijwerken].

Maak de nodige aanpassingen, naar gelang de afbeelding. Als het moeilijk is om de toon aan te passen, klikt u op [Selectie uit kandidaten].

Selectie uit kandidaten.

3. Terwijl u naar het voorbeeld rechts kijkt, selecteert u kleuren uit de lijst met meest frequent gebruikte kleuren (licht blauw (light blue) voor de achtergrond) en voor de meer karakteristieke kleuren (roserood (deep rose) voor de lippen). Vervolgens klikt u op [Reserveren].

Voor dit voorbeeld worden vier kleuren (creme bruin (cream brown), licht blauw (light blue), helder perzik (highlight peach) en roserood (deep rose)) gereserveerd.

4. Geef in de selector [Maximum aantal kleuren] “10” op en klik op [Voorbeeld bijwerken].
  5. Klik op [Voltooien].

De afbeelding wordt automatisch verborgen.

Als het borduurpatroon kleuren bevat die u niet wilt benadrukken (bijvoorbeeld grijstinten in het gezicht), kunt u in het deelvenster [borduurvolgorde] de borduurvolgorde wijzigen zodat de ongewenste kleur wordt geborduurd vóór alle andere kleuren.

Kleuren wijzigen.