Dialoogvenster Fotosteek 1-parameters

Met Kleur, Sepia of Grijs

Met Mono

Selecteer de garenkleuren in de kleuropties 1, geef de gewenste instellingen op onder [Borduuroptie] 2 en [Kleuroptie] 3 en klik op [Voorbeeld bijwerken] 4 om het effect van de opgegeven instellingen weer te geven. Klik op [Voltooien] 5 om de afbeelding te converteren naar een borduurpatroon.

1. Kleuropties

Kleur/Sepia/Grijs

Garenkleurkaart

U kunt het merk garen selecteren dat u wilt gebruiken in het patroon dat u hebt gemaakt.

Auto selectie

Selecteer of garenkleuren automatisch (aan) worden geselecteerd, of handmatig (uit). Schakel dit selectievakje in om deze functie te activeren.

Maximum aantal kleuren

Hiermee stelt u het aantal kleuren in dat wordt geselecteerd door de functie Auto selectie.

Lijst met gebruikte kleuren

Hiermee toont u de garenkleuren die worden gebruikt. Met deze lijst kunt u controleren of veranderen welke garenkleuren worden gebruikt.

Toevoegen

Klik op deze knop om een garenkleur toe te voegen aan de lijst met gebruikte kleuren.

Als u hebt geklikt, verschijnt het dialoogvenster [Toevoegen].

Selecteer een garenkleurkaart, vervolgens een garenkleur en klik op [OK] om de kleur toe te voegen aan de lijst. Toegevoegde kleuren worden gereserveerd als garenkleuren die moeten worden gebruikt.

Verwijderen

Selecteer een garenkleur in de lijst met gebruikte kleuren. Klik vervolgens op deze knop om de geselecteerde kleur te verwijderen uit de lijst. Zo kunt u onnodige garenkleuren verwijderen en het aantal kleuren verminderen.

Reserveren

Hiermee geeft u garenkleuren op die moeten worden gebruikt. Selecteer een garenkleur in de lijst gebruikte kleuren. Klik vervolgens op deze knop om weer te geven in de kolom Gereserveerd. Als u deze instelling wilt annuleren, klikt u op het pictogram zodat dit er als volgt uitziet: .

Mono

Lijst met gebruikte kleuren

Hiermee toont u de garenkleuren die worden gebruikt.

Kleur wijzigen

Klik op deze knop om het dialoogvenster [kleurgebied] te openen. Daar kunt u de kleuren wijzigen.

2. Borduuroptie

Detail

Een [Fijn] instelling betekent gedetailleerder werk en een groter aantal steken. (De steken overlappen.)

Steeklengte

Wanneer u de waarde verlaagt, wordt de steeklengte korter en het stiksel fijner.

Paginakleur borduren

(alleen beschikbaar met Kleur, Sepia en Grijs)

Als dit selectievakje is uitgeschakeld, worden de delen van het patroon die dezelfde kleur hebben als de Ontwerppagina niet geborduurd.

Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden deze delen wel geborduurd.

Maskeromt.toev.

Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden lijngegevens gemaakt uit de maskeromtrek.

Overige

Klik op deze knop om het dialoogvenster [Overige] te openen. Daar kunt u onderstaande instellingen opgeven.

[Conversieprioriteit]:

Als u het belangrijker vindt dat het patroon de originele foto zo dicht mogelijk benadert, selecteert u [Steekkwaliteit].

Als u het belangrijker vindt om het aantal verspringende steken te reduceren, selecteert u [Reductie verspringende steken].

[Beeldtype]:

Als u [Foto] selecteert, worden de garenkleuren gemengd, zodat het werk er natuurlijker uitziet.

Als u [Cartoon] selecteert, worden de garenkleuren niet gemengd, zodat de enkelvoudige kleuren duidelijk zichtbaar zijn.

Selecteer [Foto] voor beeldgegevens van een foto, enz. Selecteer [Cartoon] voor beeldgegevens van een illustratie, enz.

3. Helderheid / Contrast

Met de bovenste schuif past u de helderheid aan.
    Met de onderste schuif past u het contrast aan.

Selectie uit kandidaten

De afbeelding kan automatisch worden aangepast.
    Klik op deze knop om negen patronen te tonen met een verschillend niveau van helderheid en contrast, op basis van de originele afbeelding. Selecteer een van de opties en klik op [OK].

4. Voorbeeld bijwerken
    Werk het voorbeeld bij nadat u de instellingen hebt gewijzigd.
    • Als het selectievakje [Auto selectie] is ingeschakeld, worden de garenkleuren automatisch geselecteerd in de kaart die is geselecteerd in de selector [Garenkleurkaart]. Als u garenkleuren reserveert, worden ze opgenomen in de kleuren die worden geselecteerd volgens het nummer dat is opgegeven in het kader [Aantal kleuren].
      Als het selectievakje [Auto selectie] is uitgeschakeld, worden de instellingen in de selector [Garenkleurkaart] en het kader [Aantal kleuren] niet toegepast. Dan worden alleen de garenkleuren in de huidige lijst met kleuren gebruikt om garenkleuren toe te wijzen.
    • Wanneer u garenkleuren toevoegt/verwijdert, wordt het selectievakje [Auto selectie] uitgeschakeld. Als u toegevoegde garenkleuren wilt gebruiken en andere garenkleuren wilt selecteren, schakelt u het selectievakje [Auto selectie] in en werkt u de lijst bij.
    • De garenkleuren in de lijst van gebruikte kleuren worden vermeld op volgorde vanaf de helderste. Dit is de borduurvolgorde en deze kunt u niet wijzigen.

Prachtig fotoborduurwerk maken

• [Brother Chart (Photo Stitch)] in de selector [Garenkleurkaart] is een garenkleurkaart die is gemaakt om een voorbeeld weer te geven van patronen met Brother-borduurgaren – in kleuren die de werkelijk geborduurde kleuren zoveel mogelijk benaderen. Deze kaart geeft de kleuren die zo goed mogelijk overeenkomen met het te verwachten resultaat.
      De kleuren kunnen afwijken naar gelang de computeromgeving. U kunt kleuren bewerken om een gebruikergarenkleurkaart te maken die overeenstemt met de garens die u hebt. Dan kunt u de patronen die u maakt weergeven in kleuren die zoveel mogelijk overeenkomen met de garens waarmee u werkt.

Persoonlijke garenkleurenkaart bewerken

• De volgende typen foto’s zijn niet geschikt voor het maken van borduurpatronen.
      • Foto’s waarin het onderwerp klein is, zoals in foto’s van gezelschappen
      • Foto’s waarin het onderwerp donker is, zoals foto’s die binnen of met tegenlicht zijn genomen
    • Een afbeelding met een breedte en hoogte tussen 300 en 500 dots is geschikt.