Dialoogvenster Kruissteekparameters

1. Weergave resultaat
    Gebieden die niet worden geconverteerd naar kruissteken, worden dubbel gearceerd weergegeven.
  2. Kleuren weglaten
    In de lijst Kleuren weglaten klikt u op de kleuren om te selecteren of ze worden geborduurd.
    • Als u wilt selecteren of een deel van de afbeelding al dan niet wordt geborduurd, klikt u in het kader Weergave resultaat of in de lijst [Kleuren weglaten].
    • Gebieden die in het kader Weergave resultaat zijn gevuld met een dubbel gearceerd patroon, worden niet geborduurd.
      1. Deze gebieden worden niet geborduurd.
  3. Zoomen
  4. Grootte kruis
    Hiermee stelt u het formaat van het patroon in.
  5. Garenkleurkaart
    U kunt het merk garen selecteren om te gebruiken in het kruissteekpatroon dat u hebt gemaakt.
  6. Maximum aantal kleuren
    Hiermee stelt u in hoeveel kleuren worden gebruikt in het patroon dat u hebt gemaakt.
  7. Opnieuw
    Klik op deze knop om het resultaat van de wijzigingen weer te geven.
  8. Volgende
    Hiermee gaat u door naar de volgende stap (dialoogvenster [Kruissteek bewerken]).

Dialoogvenster Kruissteek bewerken

Klik op een knop in 1 om het type steek te selecteren en selecteer een garenkleur in 2. Klik of sleep vervolgens in 3 om de steken te bewerken.

1. Steken selecteren
    Steken selecteren om toe te voegen/te verwijderen
    (kruissteken): hiermee geeft u een kruissteek in een kader op.
    (achtersteken): hiermee geeft u een achtersteek op binnen ( of ) of aan de rand ( of ) van een kader.
  2. Kleuroptie
    Als u de kleur wilt wijzigen, klikt u op [Kleur wijzigen] om het dialoogvenster [kleurgebied] te openen. Vervolgens klikt u op de gewenste kleur.
    Als u de kleur wilt selecteren die u wilt gebruiken voor een steek, klikt u op en vervolgens op de steek die u met die kleur wilt borduren.
  3. Bewerkgebied
    • Voor kruissteken
      Klikken op een kader: hiermee voegt u één steek toe.
    • Voor achtersteken
      Klikken op de rand van een kader: hiermee voegt u één steek toe aan de rand.
      Klikken op een diagonaal in een kader: hiermee voegt u één steek toe op de diagonaal.
    • Voor zowel kruissteken als achtersteken
      De aanwijzer slepen: hiermee voegt u opeenvolgende steken toe.
      Klikken/slepen met de rechtermuisknop ingedrukt: hiermee verwijdert u één steek/opeenvolgende steken.
  4. Zoomen
  5. Sjabloon weergeven
    Als u de geïmporteerde afbeelding wilt weergeven, klikt u op [Sjabloon weergeven].
  6. Maskeromt.toev.
    Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden lijngegevens gemaakt uit de maskeromtrek.
  7. Herhaling kruissteken/Herh. achtersteken
    U kunt opgeven hoe vaak elke steek wordt geborduurd door [Enkel], [Dubbel] of [Drievoudig] te selecteren.

Als u klikt op [Vorige] om terug te keren naar het dialoogvenster [Kruissteekparameters] nadat u de steken hebt bewerkt, worden de bewerkte steken teruggezet naar de vorige parameters.