Stap 1 Een patroon maken in combinatie met een achtergrondafbeelding

In dit voorbeeld gebruiken we de afbeelding van een geschenkdoos (Bear_Background.jpg) en het borduurpatroon van de beer (tutorial_7_Bear.pes).

1. Start Layout & Editing.

Geef een Ontwerppagina-formaat van 130 × 180 mm op.

De instellingen van de ontwerppagina opgeven

2. Klik op de tab [Afbeelding].
  3. Klik op [Openen] in de groep [Afbeelding] en vervolgens op [van bestand].
  4. Importeer het bestand [Bear_Background.jpg].

Selecteer het bestand Bear_Background.jpg in de map [Documenten (Mijn documenten)\PE-DESIGN 11\Tutorial\Tutorial_7].

Beeldgegevens importeren.

5. Open het deelvenster [Importeren].
  6. Importeer het bestand [tutorial_7_Bear.pes].

Selecteer [Zelfstudie] in de selector [Van] en [Zelfstudie_07] in de selector [Categorie]. Sleep [tutorial_7_Bear.pes] naar de Ontwerppagina.

Borduurontwerpen importeren

7. Voer de tekst in.

Selecteer ingebouwd lettertype [Nr. 30] en garenkleur [ROSEROOD].
    Typ “Happy Birthday!”.

Tekst invoeren

8. Vorm de tekst zodanig om dat deze in het ontwerp van de afbeelding past.
    1. Klik op de tab [Teksteigenschappen].
    2. Schakel het selectievakje [Omvormen] in en klik op .
    3. Sleep het rotatiehandvat om de hoe van het patroon aan te passen.
    4. Sleep of een handvat om de grootte van het patroon aan te passen.

Tekst omvormen en Patronen roteren

9. Nadat het ontwerp is voltooid, slaat u de borduurontwerpen op een medium op zodat deze kunnen worden overgebracht naar de borduurmachine.

Zie Opslaan voor meer informatie over het opslaan van borduurpatronen.

Meer bijzonderheden over het overbrengen van ontwerpen naar een borduurmachine vindt u in Borduurontwerpen overbrengen naar machines.