Afbeelding importeren van een scanner (TWAIN-apparaat)

TWAIN is een applicatie-interface (API) standaard om scanners en andere apparaten aan te sturen.

1. Controleer of de scanner of het andere TWAIN-apparaat juist is aangesloten op uw computer.
  2. Klik op de tab [Afbeelding].
  3. Klik op [Openen] in de groep [Afbeelding] en vervolgens op [Selecteer TWAIN].
  4. In de lijst met [Bronnen] klikt u op het gewenste apparaat om dit te selecteren. Klik op [Selecteren].

Als er geen TWAIN-apparaat is geïnstalleerd, verschijnen er geen namen in de lijst [Bronnen]. Installeer eerst de besturingssoftware voor het TWAIN-apparaat.

5. Klik op de tab [Afbeelding].
  6. Klik op [Openen] in de groep [Afbeelding] en vervolgens op [van TWAIN-apparaat].

De stuurprogramma-interface voor het apparaat dat u hebt geselecteerd in het dialoogvenster Bron selecteren verschijnt.

7. Geef de nodige instellingen op om een afbeelding te importeren en importeer vervolgens de afbeelding.

Meer informatie over het gebruik van de stuurprogramma-interface vindt u in de handleiding bij die interface. Anders neemt u contact op met de fabrikant van de interface.

De geïmporteerde afbeelding wordt op het oorspronkelijke formaat in de Ontwerppagina geplakt.