Tekstpatronen converteren

1. Tekstpatroon
  2. Blokken: een groep vormpatronen met meerdere steekrichtingslijnen
  3. Vormpatroon
  4. Converteren naar blokken
  5. Converteren naar omtrek

Converteren naar blokken

Het patroon wordt geconverteerd met behoud van de meerdere steekrichtingslijnen.

U kunt de lettervormen gedeeltelijk anders schikken.

Converteren naar omtrek

De tekst wordt geconverteerd naar vormen en deze kunnen worden bewerkt.

U kunt diverse steektypen of reliëf-/graveereffecten toepassen.

Vergelijking van typen bestandsgegevens die zijn gemaakt met PE-DESIGN 11

Tekst converteren naar blokken

Tekst kan worden geconverteerd naar blokken. Zo kunt u letters een andere vorm geven. Door de steekrichtingslijn in elk van deze kleine gebieden te wijzigen, kunt u tekstpatronen maken die eruit zien als handmatig borduurwerk.

1. Selecteer de tekst of monogramtekst.
  2. Klik op de tab [Tekst].
  3. Klik op [Converteren naar blokken] in de groep [Bewerken].
    • Klik op om de functie Punt selecteren te selecteren en selecteer het geconverteerde patroon om de naairichtingslijnen te zien.

Meerdere steekrichting opgeven

• Kleine tekst kan niet worden geconverteerd naar blokken (vormpatronen met meerdere steekrichtingslijnen).
    • Het tekstpatroon wordt geconverteerd met behoud van de oorspronkelijke naaikwaliteit.
    • De vormen van de blokken die u hebt gemaakt kunnen tot in de kleinste details worden bewerkt.

Meer bijzonderheden over het bewerken van blokken of omtrekken vindt u in Borduurpatronen een andere vorm geven.

• Aangezien de tekstgegevens niet meer beschikbaar zijn, kunt u de tekst niet bewerken.

Tekst converteren naar omtrekpatroon

1. Selecteer tekst.
  2. Klik op de tab [Tekst].
  3. Klik op [Converteren naar omtrek] in de groep [Bewerken].
    • Het omtrekpatroon is nu een vorm.
    • Omgevormde vormen worden gegroepeerd. Bovendien wordt overlapping van kleurgebieden automatisch opgegeven voor openingen (zoals de driehoek binnen de letter ‘‘A’’).

Tekstpatronen die zijn gemaakt met ingebouwde lettertypen 025 en 029, door de gebruiker gedefinieerde lettertypen of kleine lettertypen kunnen niet worden geconverteerd naar omtrekken.

• Wanneer u een patroon converteert naar omtrekken, neemt de naaikwaliteit iets af.
    • De steekrichting wordt uniform, maar kan wel worden bewerkt.

Rechte steekrichting opgeven

• Aangezien de tekstgegevens niet meer beschikbaar zijn, kunt u de tekst niet bewerken.