Tekst op een lijn zetten

1. Selecteer de tekst of kleine tekst en een omtrek.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Tekst plaatsen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Tekst op omtrek plaatsen].
  4. Geef de gewenste instellingen op in het dialoogvenster [Instelling tekst op Omtrekeigenschappen zetten] en klik op [OK].
    1. Horizontale uitlijning
    2. Verticale uitlijning
    3. Afdrukstand tekst
    4. de andere kant
      • Wanneer u Tekst op omtrek plaatsen hebt opgegeven, wordt de tekstomvorming geannuleerd.
      • U kunt slechts één tekstreeks schikken op één omtrek.
      • Als u de plaats van tekst op de omtrek wilt wijzigen, selecteert u de tekst en sleept u deze vervolgens.
      • De instellingen voor bepaalde teksteigenschappen ([Grootte], [Tekenafstand], [Verticale verschuiving] en [Rotatiehoek]) kunt u wijzigen voor afzonderlijke letters, zelfs als tekst op een omtrek is gezet.

Afzonderlijke letters bewerken

Tekst losmaken van een omtrek

1. Selecteer de tekst of kleine tekst die op een omtrek is gezet.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Tekst plaatsen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Tekst losmaken van omtrek].