Kopieën schikken

Bij sommige borduurontwerpen die zijn gelezen van originele kaarten is het niet mogelijk om spiegelkopieën te maken.

Werken met de functie voor spiegelkopieën

1. Selecteer het patroon/de patronen en klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Kopie plaatsen] in de groep [Klembord]. Klik vervolgens op [Verticaal gespiegelde kopie], [Horizontaal gespiegelde kopie] of [Viervoudig gespiegelde kopie].
  3. Verplaats de aanwijzer en klik wanneer de patronen volgens uw wensen zijn geschikt.

Werken met de functie voor cirkelkopieën

1. Selecteer het patroon/de patronen en klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Kopie plaatsen] in de groep [Klembord] en vervolgens op [Cirkelkopie].
  3. Geef de rangschikking van en ruimte tussen de patronen op.
    1. Selecteer de gewenste rangschikking.
    2. Selecteer hoe de rangschikking van het patroon zal worden opgegeven.

Selecteer [Aantal] om het aantal patroon op te geven dat moet worden gerangschikt.

Selecteer [Afstand] om de afstand tussen de patronen op te geven.

Hoe hoger de waarde, des te groter de afstand tussen de patronen.

4. Sleep de aanwijzer om een cirkel of ellips te tekenen.
    • Als u een cirkel wilt tekenen, houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u de aanwijzer sleept.
    • Als u de ellips opnieuw wilt tekenen, klik dan met de rechtermuisknop op de Ontwerppagina om terug te keren naar de situatie voordat de ellips was getekend.
    • Nadat u cirkel of ellips hebt getekend, houdt u de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u de aanwijzer versleept om de vorm te verplaatsen, roteren of te vergroten/verkleinen.
  5. Verplaats de aanwijzer om de gewenste hoek te selecteren.

Door de lijn te roteren verandert u de afdrukstand van de patronen.

• Als u de lijn wilt roteren in stappen van 15°, houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u de aanwijzer verplaatst.
      De hoek van de lijn verschijnt in de statusbalk.
    • Terwijl u de afdrukstand wijzigt door de aanwijzer te verplaatsen, kunt u de rangschikking en tussenruimte van patronen wijzigen in het dialoogvenster [Cirkelkopie].
  6. Klik om de kopieën te voltooien.

Werken met de functie voor matrixkopieën

1. Selecteer het patroon/de patronen en klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Kopie plaatsen] in de groep [Klembord] en vervolgens op [Matrixkopie].
  3. Geef de ruimte tussen de patronen op. Hoe hoger de waarde, des te groter de afstand tussen de patronen.

Als u de patronen wilt laten overlappen, geeft u een negatief getal op.

4. Klik in de Ontwerppagina en verplaats de aanwijzer.

Een rechthoek en de patronen die u daarbinnen kunt schikken, verschijnen als stippellijnen.

• Als u de rechthoek opnieuw wilt tekenen, klik dan met de rechtermuisknop op de Ontwerppagina om terug te keren naar de situatie voordat de rechthoek was getekend.
    • Terwijl u het formaat van de rechthoek wijzigt door de aanwijzer te verplaatsen, kunt u de tussenruimte van patronen wijzigen in het dialoogvenster [Matrixkopie].
  5. Klik om de kopieën te voltooien.

Patronen samenvoegen

U kunt overlappende vormpatronen samenvoegen die zijn gerangschikt met gebruik van [Verticaal gespiegelde kopie], [Horizontaal gespiegelde kopie], [Viervoudig gespiegelde kopie], [Cirkelkopie] of [Matrixkopie]. Wanneer het volgende bericht verschijnt, klikt u op [Ja].

De vormpatronen zijn samengevoegd.

Onder bepaalde omstandigheden worden de patronen mogelijk niet samengevoegd.

De borduurvolgorde (kleursortering) optimaliseren

Alvorens een functie [Kopie plaatsen] te gebruiken kunt u de borduurvolgorde optimaliseren om de borduurvolgorde aan te passen van patronen die zijn gemaakt met de functie [Kopie plaatsen]. Zo beperkt u het aantal garenkleurwisselingen.

[Borduurvolgorde optimaliseren] niet geselecteerd

[Borduurvolgorde optimaliseren] geselecteerd

De borduurvolgorde is de volgorde waarin patronen worden gemaakt.

De patronen worden zo geborduurd dat de patronen met dezelfde garenkleuren verbonden zijn.

1. Selecteer het patroon/de patronen en klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Kopie plaatsen] in de groep [Klembord] en vervolgens op [Borduurvolgorde optimaliseren] zodat het vinkje verschijnt.
  3. Voer de bewerking Kopie plaatsen uit.