Stap 2 Vormen dupliceren, spiegelen en verplaatsen

Nu gaan we het blaadje aan de rechterkant dupliceren, horizontaal spiegelen en vervolgens verplaatsen naar de linkerkant van de stengel.

1. Dupliceer het blaadje aan de rechterkant.
    1. Selecteer het blaadje.
    2. Houd de toets <Ctrl> ingedrukt en sleep het blaadje om dit te verplaatsen.
    3. Laat de muisknop los.
  2. Spiegel het gedupliceerde blaadje horizontaal.
    1. Klik met de rechtermuisknop op het gedupliceerde blaadje.

Een vervolgkeuzemenu verschijnt.

2. Klik op [Spiegelen] en vervolgens op [Horizontaal].
  3. Sleep het gedupliceerde blaadje naar de linkerkant van de stengel.

Als u een object horizontaal wilt verplaatsen, houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u het object sleept.

4. Lijn de blaadjes aan de linker- en rechterkant uit.
    1. Terwijl u de toets <Ctrl> ingedrukt houdt, klikt u op het blaadje aan de rechterzijde en vervolgens op het blaadje aan de linkerzijde om beide bladeren te selecteren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde blaadjes.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de bladeren. Klik vervolgens op [Uitlijnen] en op [Boven].
      • U kunt meerdere borduurpatronen selecteren op een van de volgende manieren.
        • Klik op het eerste patroon en houd de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u op het volgende patroon klikt.
        • Sleep de aanwijzer om een selectiekader te tekenen rondom de patronen die u wilt selecteren.
      • Gespiegelde kopieën kunt u ook maken door te klikken op [Kopie plaatsen] in de groep [Klembord] van het tabblad [Beginscherm] en vervolgens te klikken op [Verticaal gespiegelde kopie].

Werken met de functie voor spiegelkopieën.