Punten verbinden/steken splitsen (steekpatronen)

U kunt één kleurpatroon in tweeën delen door steken te splitsen op een punt. U kunt twee kleurpatronen combineren tot één door punten te verbinden. Als u een borduurpatroon in meerdere delen verdeelt, kunt u elk deel apart bewerken, bijvoorbeeld de kleur ervan wijzigen.

Eén borduurpatroon in tweeën splitsen op het geselecteerde punt

1. Selecteer een punt in een borduurpatroon.
  2. Klik op de tab [Steken].
  3. Klik op [Splitsen bij punt] in de groep [Bewerken] om het borduurpatroon te splitsen.

Het borduurpatroon wordt gesplitst op het punt.

Als u een begin- of eindpunt selecteert, is de opdracht [Splitsen bij punt] niet beschikbaar.

Twee steekpatronen verbinden tot één

1. Selecteer een eindpunt (begin- of eindpunt) van een borduurpatroon.

Selecteer het beginpunt van het borduurpatroon door op de toetsen <Ctrl> + <Home> te drukken. Selecteer het eindpunt door op de toetsen <Ctrl> + <End> te drukken. Voor meer bijzonderheden, zie Steekpunten van een borduurpatroon selecteren.

2. Druk op de toets <Alt>.

De punten die u kunt verbinden, zien er als volgt uit: ×.

Als u het beginpunt van een borduurpatroon selecteert, zien de eindpunten van de andere steekpatronen er als volgt uit: ×. Als u het eindpunt van een borduurpatroon selecteert, zien de beginpunten van de andere steekpatronen er als volgt uit: ×.

3. Terwijl u de toets <Alt> ingedrukt houdt, sleept u het geselecteerde punt naar het andere punt waarmee u het wilt verbinden.

De vorm van de aanwijzer verandert in en een rood vierkantje verschijnt wanneer de twee punten elkaar overlappen.

4. Laat de muisknop los om de twee punten te verbinden.

Als de punten verbonden zijn, heeft het patroon de garenkleur van het patroon dat als eerste in de borduurvolgorde stond voordat u de punten verbond.