Punten verbinden/omtrekken splitsen (vormpatronen)

Omtrekken van open vormpatronen splitsen

U kunt de omtrek van een open vormpatroon splitsen bij een punt.

1. Selecteer een punt in een open vormpatroon.
  2. Klik op de tab [Vormen].
  3. Klik op [Splitsen bij punt] in de groep [Punt bewerken] om de lijn te splitsen.

Omtrekken van gesloten vormpatronen splitsen

U kunt het gesloten pad van een vormpatroon splitsen. Het gesloten pad bestaat uit de punten die zijn verbonden om het vormpatroon te creëren.

1. Selecteer een punt in een gesloten vormpatroon.
  2. Klik op de tab [Vormen].
  3. Klik op [Splitsen bij punt] in de groep [Punt bewerken] om de lijn te splitsen.
    • Wanneer u een vormpatroon splitst in een vorm waarop overlapping van twee kleurgebieden is toegepast, wordt de overlapping van twee kleurgebieden geannuleerd.
    • Wanneer u een vormpatroon splitst in een vorm waarop Tekst op omtrek plaatsen is toegepast, wordt Tekst op omtrek plaatsen geannuleerd.
    • Wanneer u de omtrek van een gesloten vormpatroon splitst om een open vormpatroon te creëren, kunt u geen eigenschappen voor gebied borduren meer opgeven.
    • De opdracht [Openen] is ook beschikbaar om een gesloten vormpatroon te veranderen in een open vormpatroon.

Eigenschappen van lijnuiteinden wijzigen

Twee open vormpatronen verbinden

U kunt de eindpunten van twee vormpatronen verbinden om één vormpatroon te creëren.

1. Selecteer een eindpunt (begin- of eindpunt).
  2. Druk op de toets <Alt>.

De punten die u kunt verbinden, zien er als volgt uit: ×.

Het andere eindpunt van het vormpatroon waarvan het punt is geselecteerd, alsmede de eindpunten (begin- en eindpunten) van andere vormpatronen, zien er als volgt uit: ×.

3. Terwijl u de toets <Alt> ingedrukt houdt, sleept u het geselecteerde punt naar het andere punt waarmee u het wilt verbinden.

De vorm van de aanwijzer verandert in en een rood vierkantje verschijnt wanneer de twee punten elkaar overlappen.

4. Laat de muisknop los om de twee punten te verbinden.

De twee eindpunten van een vormpatroon verbinden

U kunt de twee eindpunten van een open vormpatroon verbinden om een gesloten vormpatroon te maken.

1. Selecteer een eindpunt (begin- of eindpunt).
  2. Druk op de toets <Alt>.

Het andere eindpunt ziet er als volgt uit: ×.

3. Houd de toets <Alt> ingedrukt terwijl u het geselecteerde punt naar het andere eindpunt sleept.
  4. Wanneer de twee punten elkaar overlappen en het rode vierkant verschijnt, laat u de muisknop los.

Wanneer u een vormpatroon sluit, verdwijnen de eigenschappen voor gebied borduren mogelijk.

De opdracht [Sluiten] is ook beschikbaar om een open vormpatroon te veranderen in een gesloten vormpatroon.

Eigenschappen van lijnuiteinden wijzigen