Rechte steekrichting opgeven

Wanneer u de functies Contour, Rechthoek/Cirkel/Boog of Vormen gebruikt, worden vormen met één steekrichting gemaakt. Wanneer u de functie Handmatige borduurinstellingen gebruikt, worden vormen met meerdere steekrichtingen gemaakt.

De steekrichting wordt aangegeven door de steekrichtingslijn (rode pijl). U kunt deze lijnen bewerken door de eindpunten te verplaatsen. Ook kunt u nieuwe steekrichtingslijn toevoegen.

U kunt deze instellingen aanpassen voor gebieden waarvoor de satijnsteek, geprog. vulsteek, pipingsteek of motiefsteek is opgegeven.

U kunt deze functie gebruiken wanneer [Richting] in het deelvenster [Borduureigenschappen] is ingesteld op [Handmatige rechte lijn] (standaardinstelling).

Meerdere steekrichting opgeven

1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Selecteren] in de groep [Selecteren] en vervolgens op om de functie Punt selecteren te selecteren.
  3. Klik op een vormpatroon.

De steekrichtingslijn verschijnen.

4. Klik op de tab [Vormen].
  5. Klik op [Richtingslijn toevoegen] in de groep [Steekrichtingslijn].
  6. Klik op het punt voor het ene uiteinde van de toe te voegen steekrichtingslijn. Klik vervolgens op het punt voor het andere uiteinde.
    • Geef de steekrichtingslijnen op volgens onderstaande beschrijving.
      • Plaats beide eindpunten buiten het patroon.
      • Alleen de lijnen kunnen op het patroon worden geplaatst.
      • Wanneer u meerdere steekrichtingslijnen opgeeft, mogen ze elkaar niet snijden binnen het patroon.
    • Steekrichtingslijnen die op een andere manier worden opgegeven dan hierboven beschreven, worden niet toegevoegd.

Als overlapping van kleurgebieden is toegepast, kunnen geen steekrichtingslijnen worden toegevoegd.

De steekrichtingshoek wijzigen

1. Selecteer de functie Punt selecteren.
  2. Klik op een vormpatroon en vervolgens op een leeg vierkant of een lege driehoek op de steekrichtingslijn om het punt te selecteren.
  3. Sleep het punt naar de nieuwe plaats.
    1. Geselecteerde punt

U kunt de steekrichtingshoek ook instellen in een specifieke richting (één steekrichtingslijn) met de instellingen onder [Richting] in het deelvenster [Borduureigenschappen].

Borduureigenschappen opgeven

Steekrichting omkeren

1. Selecteer de functie Punt selecteren.
  2. Klik op een vormpatroon.
  3. Klik op de tab [Vormen].
  4. Klik op [Omgekeerde richtingslijn] in de groep [Steekrichtingslijn].

Als er meerdere steekrichtingslijnen zijn, worden alle lijnen omgekeerd.

Steekrichtingslijnen verwijderen

1. Selecteer de functie Punt selecteren.
  2. Klik op een vormpatroon en vervolgens op een leeg vierkant of een lege driehoek op de steekrichtingslijn om het punt te selecteren.
  3. Klik op de tab [Vormen].
  4. Klik op [Richtingslijn verwijderen] in de groep [Steekrichtingslijn]. Klik vervolgens op [Geselecteerde lijn verwijderen] of [Niet-geselecteerde lijnen verwijderen].

Geselecteerde lijn verwijderen
    Klik op deze opdracht als u de geselecteerde steekrichtingslijn wilt wissen. Of druk op de toets <Delete> om de steekrichting te verwijderen.

Niet-geselecteerde lijnen verwijderen
    Klik op deze opdracht om alle steekrichtingslijnen te verwijderen, behalve de geselecteerde. De steekrichting wordt uniform.

Voorbeeldpatronen waarvan de steekrichting is gewijzigd

Wanneer u de steekrichting hebt gewijzigd, veranderen de patroonsteken zoals hieronder aangegeven.

Steekrichting

Satijnsteek

1. Standaard

Vulsteek

Programmeerbare vulsteek (Geprog. vulsteek)

Pipingsteek

Motief Steek

De steekrichting wordt ook gewijzigd als u het formaat en de vorm van het patroon verandert.