Vormpatroon splitsen

1. Selecteer een borduurpatroon en klik op de tab [Vormen].

Vormpatroon

2. Klik op [Contour splitsen] in de groep [Functies] om de functie [Contour splitsen] te selecteren.

Als het ontwerp overlappende patronen bevat, verschijnt het geselecteerde patroon vóór de andere. Alle andere patronen dan het geselecteerde patroon worden grijs weergegeven.

3. Klik in de Ontwerppagina op het punt waarop u wilt beginnen de omtreklijnen te tekenen.
  4. Ga door met klikken in de Ontwerppagina om elke hoek van de omtrek rond het af te snijden gebied op te geven.

Om het laatste punt dat u hebt opgegeven te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop.

5. Dubbelklik in de Ontwerppagina om het af te splitsen gedeelte op te geven.
    • Alleen gesloten patronen zonder snijdende lijnen kunnen worden gesplitst. Het patroon hieronder kan niet worden gesplitst.
    • Het binnenste patroon waarop overlapping van twee kleurgebieden is toegepast, kan niet worden gesplitst.
    • Als de getekende omtreklijn zichzelf snijdt, kan het gedeelte niet worden afgesplitst. Er verschijnt dan een bericht.
    • Wanneer u een patroon splitst waarop Tekst op omtrek plaatsen is toegepast, wordt Tekst op omtrek plaatsen geannuleerd.
    • Als de ingevoerde patronen niet in de gewenste borduurvolgorde staan, verandert u de volgorde in het deelvenster [borduurvolgorde].

Borduurvolgorde optimaliseren en Kleuren wijzigen

Borduurvolgorde controleren en bewerken