Vormen van overlappende patronen wijzigen

Borduurpatronen die zijn gemaakt met de functie Vormen kunt u selecteren om overlappende gebieden te verwijderen of samen te voegen.

Overlappende gebieden verwijderen

U kunt patronen die worden overlapt zo instellen dat het overlappende gebied wordt verwijderd.

1. Houd de toets <Ctrl> ingedrukt en klik op twee of meer overlappende patronen om deze te selecteren.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Overlap wijzigen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Overlap verwijderen].
    • Gedeeltelijke overlapping
    • Omsloten

: Eerst patroon in de borduurvolgorde

: Tweede patroon in de borduurvolgorde

: Derde patroon in de borduurvolgorde

Samenvoegen

U kunt overlappende patronen samenvoegen.

De kleur en het naaitype van het laatst getekende patroon (bovenste patroon) wordt toegepast op het samengevoegde patroon.

1. Houd de toets <Ctrl> ingedrukt en klik op twee of meer overlappende patronen om deze te selecteren.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Overlap wijzigen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Samenvoegen].

Als dit niet kan worden toegepast op de geselecteerde patronen, wordt een foutbericht weergegeven.

• Gedeeltelijke overlapping

Nadat u een overlappend gebied van patronen met opgegeven steekrichting hebt verwijderd of samengevoegd, wordt de standaardrichting uniform hersteld.

Rechte steekrichting opgeven