Overlapping van twee kleurgebieden

Door overlapping van twee kleurgebieden in te stellen zorgt u dat de overlappende gebieden niet tweemaal worden geborduurd. U kunt overlapping van twee kleurgebieden alleen instellen wanneer een gebied een ander gebied geheel omsluit.

Borduurpatronen die zijn gemaakt met de functie Vormen kunt u selecteren om overlapping van 2 kleurgebieden in te stellen.

Overlapping van twee kleurgebieden is niet ingesteld

Overlapping van twee kleurgebieden is ingesteld

1. Wordt eenmaal geborduurd
  2. Wordt tweemaal geborduurd
  1. Selecteer een patronenpaar, bijvoorbeeld een ster omgeven door een vijfhoek.

Houd de toets <Ctrl> ingedrukt, klik op de ster en vervolgens op de vijfhoek.

1. Geldig
    2. Ongeldig

Overlapping van twee kleurgebieden kunt u niet opgeven voor onderstaande vormpatronen.

• Patronen met een omtrek die zichzelf kruist.
    • Patronen met meerdere steekrichtingslijnen.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Overlap wijzigen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Overlapping van 2 kleurgebieden instellen].

Als u beter wilt bekijken wat overlapping van twee kleurgebieden inhoudt, kunt u een voorbeeld weergeven van de patronen vóór en na deze instelling.

Stekenweergave

Overlapping van twee kleurgebieden annuleren

1. Selecteer een patroon dat is ingesteld op overlapping van twee kleurgebieden.
  2. Klik op de tab [Beginscherm].
  3. Klik op [Overlap wijzigen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Overlapping van 2 kleurgebieden annuleren].