Rechthoeken, cirkels of bogen tekenen

1. Rechthoek
  2. Rechthoek met afgeronde hoeken
  3. Cirkel
  4. Ovaal
  5. Boog
  6. Waaiervorm
  7. Boog en draad
  1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Vormen] in de groep [Functies]. Klik vervolgens op een functiepictogram onder [Rechthoek]/[Cirkel]/[Boog] om de gewenste [Rechthoek]/[Cirkel]/[Boog]-functie te selecteren.

//

: Rechthoek

: Cirkel of ovaal

: Rechthoek met afgeronde hoeken

Sleep de aanwijzer in de Ontwerppagina.

Als u een cirkel of vierkant wilt tekenen, houdt u de toets <Shift> ingedrukt terwijl u de aanwijzer sleept.

Rechthoeken met afgeronde hoeken

Als u de straal van de hoeken wilt wijzigen, klikt u op de selector [Straal] op het tabblad [Contour]. Typ vervolgens de gewenste straal of selecteer de gewenste waarde.

Geef de straal van de hoeken op voordat u de rechthoek tekent. Nadat u de rechthoek hebt getekend, kunt u de instelling niet meer wijzigen.

Voorbeeld 1
Straal: 0,0 mm

Voorbeeld 2
Straal: 20,0 mm

//

: Boog en draad

: Boog

: Waaier

1. Ga op dezelfde wijze te werk als bij het tekenen van een cirkel of ovaal.

Een radiaallijn verschijnt op het ovaal wanneer u de muisknop loslaat.

2. Plaats de aanwijzer op het beginpunt van de boog en klik vervolgens.

De radiaallijn verdwijnt.

3. Verplaats de aanwijzer tot de boog/boog en draad/waaier de gewenste vorm heeft en klik vervolgens.

Wanneer u de aanwijzer sleept terwijl u de toets <Shift> ingedrukt houdt, verplaatst u de aanwijzer in stappen van 15°. De huidige hoek wordt aangegeven op de statusbalk.

Boog en draad

1. Klik op het beginpunt.
  2. Ga naar het eindpunt.
  3. Klik op het eindpunt.

Boog

1. Klik op het beginpunt.
  2. Ga naar het eindpunt.
  3. Klik op het eindpunt.

Waaier

1. Klik op het beginpunt.
  2. Ga naar het eindpunt.
  3. Klik op het eindpunt.
  • U kunt de kleur en het naaitype wijzigen voordat of nadat u de vorm tekent.

Steektype instellen

• U kunt ook met de instellingen in het deelvenster [Borduureigenschappen] andere eigenschappen van de vorm opgeven voor- of nadat u de vorm hebt getekend.

Borduureigenschappen opgeven