Afdrukken

Afdrukinstellingen opgeven

Voordat u afdrukt, moet u mogelijk de afdrukinstellingen voor de borduurontwerpbestanden wijzigen.

1. Klik op en vervolgens op [Afdrukken] en op [Printerinstelling].
    1. Geef het papierformaat op.
    2. Geef de afdrukstand van het papier op.
    3. Als u het borduurpatroon wilt afdrukken, selecteert u [Afdrukmodus borduurontwerp].
    4. Type van afdruk

Werkelijke grootte:

Selecteer deze optie als u het ontwerp op ware grootte wilt afdrukken en de steek-informatie (afmetingen van borduurpatroon, naaikleurvolgorde, aantal steken en positie van borduurraam) op aparte pagina’s.

Verkleind:

Selecteer deze optie als u een verkleinde afbeelding samen met alle bovenstaande gegevens op één pagina wilt afdrukken.

5. Afdrukoptie

Afbeelding afdrukken:

Schakel dit selectievakje in als u naast het borduurpatroon ook de afbeelding wilt afdrukken die is geïmporteerd in de Ontwerppagina. Elk gedeelte van de afbeelding dat buiten het afdrukgebied voor het borduurpatroon valt, wordt echter niet afgedrukt.

Borduurvlak afdrukken en centeraxes:

(Deze instelling is alleen beschikbaar wanneer [Werkelijke grootte] is geselecteerd.)

:

Schakel deze optie in als u zwarte lijnen wilt afdrukken om het borduurvlak aan te geven (zie Borduurgebied opgeven) en de middenassen voor de gegevens wilt afdrukken.

:

Schakel deze optie in als u een borduurpositiemarkering in het midden van de assen wilt afdrukken.

(U kunt deze instelling niet selecteren als [Jumboraam] is geselecteerd als Ontwerppagina-formaat.)

Sjabloonraster afdrukken:

Schakel dit selectievakje in als u groene lijnen wilt afdrukken die het raster aangeven dat wordt afgedrukt op het borduurvel dat bij het borduurraam wordt geleverd. (U kunt deze instelling niet selecteren als borduurraam van gebruiker, [Pettenframe], [Cilinderframe], [Jumboraam], [Klemraam] of als [Rond borduurraam] is geselecteerd als Ontwerppagina-formaat.)

Lijnen deelgebied afdrukken op eerste pagina:

Schakel dit selectievakje in als u de gedeelten wilt afdrukken van een ontwerp waarin de Ontwerppagina is ingesteld op een aangepast formaat of op [Jumboraam]. De deelgebieden worden rood afgedrukt.

Borduurafbeelding verdelen in 2 pagina's:

Schakel dit selectievakje in als u een ontwerp dat groter is dan het papierformaat wilt afdrukken op werkelijke grootte en op papier van A4- of Letter-formaat door het ontwerp in tweeën te delen en beide helften op een andere pagina af te drukken.

(Deze instelling is alleen beschikbaar wanneer [Werkelijke grootte] is geselecteerd in het dialoogvenster [Printerinstelling] en Ontwerppagina is ingesteld op grotere borduurraamformaten. Deze instelling is niet beschikbaar als het formaat [Borduurraam van gebruiker] is geselecteerd.)

Met deze functie voor gesplitst afdrukken wordt / of / afgedrukt in de rechterbenedenhoek van het papier om aan te geven welke helft is afgedrukt.

Kleurwisselingen:

Schakel dit selectievakje in om informatie over garenkleurwisseling af te drukken voor het patroon.

Als u dit selectievakje uitschakelt, wordt informatie afgedrukt over de garens die u nodig hebt. Zo kunt u het totaal aantal garenkleuren controleren.

6. Steekbeeld

Normaal:

Selecteer deze optie als u het ontwerp wilt afdrukken als lijnen en stippen.

Realistisch:

Selecteer deze optie als u een realistische afbeelding van het ontwerp wilt afdrukken. Als u de instellingen voor het realistische beeld wilt wijzigen, klikt u op [Eigenschappen].

Instellingen van realistisch voorbeeld wijzigen

Als het selectievakje [Borduurafbeelding verdelen in 2 pagina's] is uitgeschakeld en u afdrukt op papier van een groter formaat, wordt het ontwerp niet in tweeën gesplitst. En als u op papier van een kleiner formaat afdrukt, wordt het ontwerp mogelijk afgesneden.

7. Wanneer u een geïmporteerde afbeelding afdrukt op opstrijkpapier of bedrukbare stof, of wanneer u een vel afdrukt om het borduurpatroon in de afgedrukte afbeelding te plaatsen, selecteert u [Afdrukmodus afbeelding] en vervolgens een optie onder [Materiaal].
    8. Materiaal

Afbeelding afdrukken op bedrukbare stof of opstrijkvel.:

Selecteer deze optie als u de achtergrondafbeelding wilt afdrukken op opstrijkpapier of op stof die kan worden bedrukt. Alleen de afbeelding wordt afgedrukt.

Afbeelding omgeklapt afdrukken:

Schakel dit selectievakje in als u de afbeelding gespiegeld langs een verticale as wilt afdrukken. Wanneer u afdrukt op opstrijkpapier, wordt de afbeelding normaal gesproken gespiegeld afgedrukt (spiegelbeeld). (Meer bijzonderheden vindt u in de instructies voor het opstrijkpapier dat u gebruikt.)

Selecteer deze optie als uw printer niet over een functie beschikt om een gespiegeld (gespiegelde) afbeelding af te drukken. (Meer bijzonderheden vindt u in de instructies voor uw printer.)

Vel papier afdrukken om afgedrukte afbeelding en borduurpatroon uit te lijnen.:

Selecteer deze optie als u een vel wilt afdrukken om de posities van de afbeelding en het borduurpatroon uit te lijnen. Op de afbeelding worden plaatsingsmarkeringen en hulplijnen afgedrukt die het borduurvlak aangeven.

9. Positie wijzigen

U kunt de positie wijzigen waar de afbeelding op het papier wordt afgedrukt. (Elk gedeelte van de afbeelding dat buiten het afdrukgebied van het papier valt, wordt niet afgedrukt.) Klik op [Positie wijzigen] om het dialoogvenster [Afdrukpositie afbeelding instellen] te openen en sleep de afbeelding vervolgens naar de gewenste afdrukpositie op het papier.

10. Afdrukmodus positioneringsblad

Selecteer deze optie als u positioneringsvellen wilt afdrukken voor gesplitste borduurpatronen.

De positioneringsvellen afdrukken

2. Klik op [OK].

De weergave van het borduurontwerp wijzigen.

Met borduurpatronen voor het jumboraam

Het patroon in kant 2 van een borduurpatroon voor het jumboraam wordt afgedrukt met de afdrukstand van het werkelijke borduurwerk (180° geroteerd).

Een voorbeeld van een afdrukafbeelding bekijken

U kunt een voorbeeld van de inhoud van de Ontwerppagina weergeven voordat u gaat afdrukken.

Klik op en vervolgens op [Afdrukken] en op [Afdrukvoorbeeld].

U kunt de afdrukafbeelding ook weergeven door te klikken op [Afdrukvoorbeeld] in het dialoogvenster [Printerinstelling].

Ontwerppagina met borduurgegevens afdrukken

U kunt de Ontwerppagina samen met deze borduurgegevens afdrukken.

1. Klik op en vervolgens op [Afdrukken] en op [Afdrukken].
  2. Kies de vereiste instellingen.
  3. Klik op [OK] om af te drukken.
  4. Volg de aanwijzingen voor de printer om het afdrukken te voltooien.