Steekpunten van een borduurpatroon selecteren

1. Klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Selecteren] in de groep [Selecteren] en vervolgens op om de functie Punt selecteren te selecteren.
  3. Klik op het borduurpatroon.
  4. Om één steekpunt te selecteren klikt u op een leeg vierkantje.
    1. Geselecteerde punt
    2. Niet-geselecteerde punt
    • Druk op de toets <Tab>.

Alle steekpatronen in de volgende kleur worden geselecteerd.

• Druk op de toetsen <Shift> en <Tab>.

Alle steekpatronen in de vorige kleur worden geselecteerd.

• Druk op de toetsen <Ctrl> en <Home>.

Het beginpunt van de eerste garenkleur wordt geselecteerd.

• Druk op de toetsen <Ctrl> en <End>.

Het eindpunt van de laatste garenkleur wordt geselecteerd.

• Selecteer minstens één punt in een gegeven kleur en druk vervolgens op de toets <Home>.

Het beginpunt van de kleur wordt geselecteerd.

• Selecteer minstens één punt in een gegeven kleur en druk vervolgens op de toets <End>.

Het eindpunt van de kleur wordt geselecteerd.

• Wanneer u steekpunten selecteert, klik dan op het steekpunt (en niet op een blanco gedeelte van de Ontwerppagina). Anders zou u de selectie van alle punten ongedaan maken.
    • Als u op een overspringende steek klikt, worden de punten aan beide uiteinden geselecteerd.
    • U kunt meerdere steekpunten selecteren op dezelfde manier als borduurpatroonpunten worden geselecteerd.

Punten selecteren

U kunt steekpunten niet bewerken als het patroon geen borduurpatroon is. U kunt het patroon bekijken in Effen weergave.

Steekpunten verplaatsen

Sleep de geselecteerde steekpunten naar de nieuwe plaats.

U kunt steekpunten verplaatsen op dezelfde manier als borduurpatroonpunten worden verplaatst.

Punten verplaatsen

Steekpunten invoegen

Klik op een lijn tussen twee steekpunten om op die plaats een nieuw punt in te voegen.

Steekpunten verwijderen

Druk op de toets <Delete> om het geselecteerde steekpunt te verwijderen.

• Als u het eindpunt van een overspringende steek verwijdert, wordt dit steekgedeelte verwijderd en worden de steken voor en na de overspringende steek verbonden.
  • Als u een steekpunt wilt invoegen en de vorige lijn wilt wijzigen in een overspringende steek, houdt u de toetsen <Ctrl> en <Shift> ingedrukt terwijl u op de lijn klikt.