Formaat van patronen aanpassen

Formaat handmatig aanpassen

1. Selecteer het patroon/de patronen.
    1. Handvatten
  2. Sleep het handvat om de geselecteerde patronen de gewenste grootte te geven.

We adviseren u het formaat van patronen die zijn geïmporteerd van originele kaarten niet aan te passen.

• Als u de toets <Shift> ingedrukt houdt terwijl u het handvat sleept, wordt het patroon vergroot of verkleind vanuit het middelpunt van het patroon.
    • Terwijl u het handvat sleept, wordt de huidige grootte weergegeven op de statusbalk.
    • Wanneer u het formaat van steekpatronen wijzigt, blijft het aantal steken gelijk, waardoor kwaliteitsverlies optreedt. Als u de dichtheid en het vulpatroon van het borduurpatroon wilt behouden, houdt u de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u het formaat aanpast. Zelfs steekpatronen met een niet-uniforme steekdichtheid en naaldposities kunt u vergroten/verkleinen met behoud van dichtheid en vulpatroon.

Steekpatronen vergroten/verkleinen.

Formaat numeriek aanpassen

1. Selecteer het patroon/de patronen en klik op de tab [Beginscherm].
  2. Klik op [Grootte] in de groep [Bewerken].
  3. Geef het formaat op en klik op [OK].
    1. Kies of de breedte en hoogte worden ingesteld als percentage (%) of als afmeting (millimeter of inch). Stel de breedte en de hoogte in.
    2. Als u de breedte en hoogte proportioneel wilt wijzigen, schakelt u het selectievakje [Verhouding behouden] in.
    3. Als u het geselecteerde patroon wilt vergroten/verkleinen met behoud van de oorspronkelijke dichtheid en het vulpatroon, schakelt u het selectievakje [Dichtheid en vulpatroon behouden] in.

Het selectievakje [Dichtheid en vulpatroon behouden] is alleen beschikbaar als het borduurpatroon is geselecteerd.

Steekpatronen vergroten/verkleinen