Stap 3 Overlapping van twee kleurgebieden opgeven

Nu gaan we de bloem en een cirkel in het midden maken. Vervolgens passen we een instelling toe zodat de overlappende gebieden niet tweemaal worden geborduurd.

1. Maak de bloemblaadjes.
    1. Klik op de tab [Importeren].
    2. Selecteer [BS_shapes26.pes] en klik op [Importeren].
    3. Klik op de tab [Vormen].
    4. Selecteer [ROOD] in het kleurenpalet als lijnkleur en [Zigzagsteek] als steektype 1.
    5. Selecteer [Radiaalsteek] als steektype 2.
    6. Sleep het handvat 3 om de bloemblaadjes het gewenste formaat te geven.
    7. Sleep de bloemblaadjes om hun positie aan te passen.
  2. Maak de cirkel in het midden.
    1. Klik op de tab [Importeren].
    2. Selecteer [BS_shapes01.pes] en klik op [Importeren].
    3. Klik op de tab [Vormen].
    4. Selecteer [GEEL] in het kleurenpalet als lijnkleur en [Zigzagsteek] als steektype 1.
    5. Selecteer [GEEL] in het kleurenpalet als gebiedskleur en [Concentrische cirkelsteek] als steektype 2.
    6. Sleep de cirkel naar het midden van de bloembladen.
    7. Terwijl u de toets <Shift> ingedrukt houdt, sleept u het handvat 3 om de cirkel het gewenste formaat te geven.

Als u de toets <Shift> ingedrukt houdt terwijl u het handvat sleept, wordt het patroon vergroot of verkleind vanuit het middelpunt van het patroon.

3. Selecteer de patronen waarop overlapping van twee kleurgebieden moet worden toegepast.
    1. Houd de toets <Ctrl> ingedrukt terwijl u op de gele cirkel 1 en de bloemblaadjes 2 klikt.
  4. Geef overlapping van twee kleurgebieden op.
    1. Klik op de tab [Beginscherm].
    2. Klik op [Overlap wijzigen] in de groep [Bewerken] en vervolgens op [Overlapping van 2 kleurgebieden instellen].

Overlapping van twee kleurgebieden kunt u niet toepassen als een van de patronen niet geheel is omsloten door het andere patroon.

Overlapping van twee kleurgebieden.