Basisweergave-instellingen opgeven

Rasterinstellingen wijzigen

U kunt een raster van stippellijnen of ononderbroken lijnen weergeven of verbergen en de afstand tussen de rasterlijnen aanpassen.

1. Klik op de tab [Weergave].
  2. Geef de rasterinstellingen op.
    1. Raster weergeven
      Schakel dit selectievakje in als u het raster wilt weergeven.
    2. met assen
      Schakel dit selectievakje in als u het raster wilt weergeven als ononderbroken lijnen.
    3. Interval
      Geef de rasterafstand op.
    4. Uitlijnen op raster
      Schakel dit selectievakje in als u patronen wilt uitlijnen met het raster. De functie Uitlijnen op raster werkt ongeacht of het raster wel of niet wordt weergegeven.

U kunt ook met de knop schakelen tussen raster tonen/verbergen.

Liniaalinstellingen wijzigen

U kunt de liniaal weergeven of verbergen.

1. Klik op de tab [Weergave].
  2. Als u de liniaal wilt weergeven, schakelt u het selectievakje [Liniaal] in de groep [Liniaal] in.

Als u de liniaal wilt verbergen, schakelt u het selectievakje [Liniaal] uit.

Klik op om te schakelen tussen maateenheden in millimeter en inch.

Geleidelijninstellingen wijzigen

U kunt geleidelijnen ook gebruiken wanneer de liniaal wordt weergegeven.

1. Klik op de tab [Weergave].
  2. Schakel het selectievakje [Liniaal] in en vervolgens het selectievakje [Richtlijn] in de groep [Liniaal].
  3. Klik op een liniaal op de Ontwerppagina.

verschijnt en er wordt een geleidelijn getekend.

1. Geleidelijn

Beeldscherm afmeting aanpassen (beeldschermkalibratie)

U kunt afmeting van de weergave aanpassen, zodat het ontwerp bij een weergavegrootte van 100% precies even groot is als het uiteindelijke borduurpatroon. Wanneer u deze aanpassing eenmaal heeft gedaan, blijft de instelling behouden.

1. Klik op en op [Opties].
  2. Klik op [Schermkalibratie]. Houd een liniaal tegen het scherm om de lengte van 1 te meten. Geef vervolgens de waarde op bij 2 en klik op [OK].

Geef de lengte op in millimeters. Een waarde in inches is ongeldig.

Systeemeenheid

1. Klik op en op [Opties].
  2. Klik op [Systeemeenheid] en selecteer de gewenste maateenheden ([mm] of [inch]).