De instellingen van de ontwerppagina opgeven

U kunt de kleur en grootte van de Ontwerppagina wijzigen. U kunt voor de Ontwerppagina een weergavegrootte selecteren, afhankelijk van het formaat borduurraam dat u gaat gebruiken op uw borduurmachine. U kunt ook een aangepast formaat opgeven voor de Ontwerppagina voor borduurpatronen die worden gesplitst en geborduurd in meerdere gedeelten.

1. Klik op en op [Ontwerpinstellingen].
  2. Geef de instellingen voor de Ontwerppagina op en klik op [OK].
    1. Machinetype
      Selecteer uw machinetype. De instellingen die beschikbaar zijn in de selector [Paginaformaat], verschillen naar gelang het geselecteerde machinetype.
    2. Borduurraam formaat
      Selecteer het gewenste borduurraam formaat in de selector.
    3. 90 graden roteren
      Schakel dit selectievakje in als u het patroon in een Ontwerppagina 90° wilt draaien.
    4. Aangepast formaat
      Geef een aangepast formaat op voor gesplitste borduurpatronen.
      Selecteer deze optie en typ of selecteer vervolgens de gewenste breedte en hoogte voor de Ontwerppagina.

Lesgids 10-1: Gesplitste borduurontwerpen maken

5. Pagina
      Selecteer de gewenste kleur voor de Ontwerppagina.
    6. Achtergrond
      Selecteer de gewenste kleur voor het werkgebied.
    7. Standaard
      Klik op deze knop als u de standaardinstellingen wilt herstellen.
    8. Bewerken borduurraam gebruiker
      Klik op deze knop om het dialoogvenster [Instellingen voor borduurraam gebruiker] te openen. Daar kunt u een borduurraam formaat voor een gebruiker toevoegen. Het toegevoegde borduurraam formaat van een gebruiker wordt onder aan de lijst weergegeven.

Formaat opgeven voor borduurraam gebruiker

• De formaten voor de Ontwerppagina 130 × 300 mm, 100 × 172 mm die worden aangegeven door de “*”, worden gebruikt om borduurontwerpen te creëren die uit meerdere posities Is opgebouwd. Te borduren met een speciaal borduurraam dat op meerdere installatieposities bevestigd kan worden op de borduurmachine.

Lesgids 10-2: Ontwerp maken voor universele borduurramen

• Selecteer een formaat borduurraam niet groter dan met uw machine kan worden gebruikt.
      • Wanneer u Pettenframe, Cilinderframe of Rond borduurraam hebt geselecteerd, kan de Ontwerppagina niet 90° worden geroteerd.

Formaat opgeven voor borduurraam gebruiker

1. Lijst borduurramen gebruikers
    Het toegevoegde borduurraam formaat verschijnt in de lijst. Selecteer in deze lijst een borduurraam formaat om de weergave volgorde te wijzigen, of om het formaat te wissen.
  2. Breedte, Hoogte
    Typ de afmetingen van het borduurraam dat u wilt toevoegen.
  3. Commentaar
    Als u tekst hebt ingevoerd in dit vak, verschijnt deze naast het formaat.
  4. Omhoog, Omlaag
    Klik op deze knoppen als u het selecteerde borduurraam formaat omhoog of omlaag in de weergavevolgorde wilt verplaatsen.
  5. Raam verwijd.
    Klik op deze knop als u het borduurraam formaat wilt verwijderen.
  6. Raam toev.
    Klik op deze knop als u het borduurraam formaat wilt toevoegen.
    • U kunt een borduurraam gebruiker niet 90° roteren.
    • U kunt een borduurraam van gebruiker niet toevoegen aan de selector Formaat deelgebied (voor borduurraam formaat) onder Aangepast formaat.
    • Maak geen aangepaste borduurraam die groter is dan met uw machine kan worden gebruikt.
    • Borduurontwerpen die zijn gemaakt in een borduurraam gebruiker, kunt u niet opslaan in een bestandstype voor een vorige versie.

Borduurgebied opgeven

Het patroon dat wordt getekend op de Ontwerppagina, wordt anders geborduurd afhankelijk van de instelling borduurvlak.

1. Klik op de tab [Uitvoeren].
  2. Selecteer het gewenste borduurvlak ([Vlak voor ontwerppagina] of [Bestaand ontwerpvlak gebruiken]).

Vlak voor ontwerppagina

De patronen worden zodanig geborduurd met een naaldstand beginnend vanuit het midden van de Ontwerppagina. De afmetingen van het patroon komen overeen met het formaat van de Ontwerppagina. Daardoor zal het borduurpatroon beperkt verplaatst kunnen worden in het beeldscherm van uw borduurmachine.

Ontwerppagina (op uw scherm)

Borduurvlak = Vlak voor ontwerppagina

Bestaand ontwerpvlak gebruiken

De patronen worden zodanig geborduurd met de naaldstand beginnend vanuit het midden van het werkelijke borduurpatroon. De ware patroongrootte blijft behouden. Daardoor hebt u meer mogelijkheden om het patroon te verplaatsen over het lay-outscherm van uw borduurmachine.

Ontwerppagina (op uw scherm)

Borduurvlak = Bestaand ontwerpvlak gebruiken

Borduurraamwijziging optimaliseren

U kunt deze instelling selecteren als een universeel borduurraam (100 × 172 mm of 130 × 300 mm) is geselecteerd als Ontwerppagina-formaat.

Schakel het selectievakje in om de borduurvolgorde/volgorde van borduurraampositiewisselingen te optimaliseren, om het aantal wisselingen van ringpositie tot een minimum te beperken.

Zo vermindert u de kans op verkeerde uitlijning in het borduurpatroon of ongelijkmatige steken door het veelvuldig wisselen van ringpositie.

Afknippen van verspringende steken

Deze instellingen worden alleen toegepast wanneer u borduurt met onze borduurmachines met meerdere naalden. Voordat u deze instellingen kunt toepassen, moet u selecteren onder [Machinetype] in het dialoogvenster [Ontwerpinstellingen].

Geef de Minimumlengte verspringende steek draadknippen op.

Deze instellingen worden niet toegepast bij andere borduurmachines. Meer bijzonderheden vindt u in de gebruiksaanwijzing bij uw machine.

Afknippen van verspringende steken, Draadknipinstellingen opgeven in Layout & Editing en Afknippen van verspringende steken toevoegen aan nieuwe patronen