Lijst met symptomen

Als de machine niet meer goed werkt, ga dan na of er mogelijk sprake is van onderstaande problemen, voordat u contact opneemt voor service. De meeste problemen kunt u namelijk zelf oplossen. Als u extra hulp nodig hebt, biedt de Brother support website de nieuwste antwoorden op veel voorkomende vragen en tips. Ga naar https://s.brother/cpuab/.

Als u het probleem hiermee niet kunt oplossen of de referentie is “*”, neemt u contact op met uw Brother verkooppunt of het officiële Brother-servicecentrum.

Tijdens de voorbereidingen

Symptoom, oorzaak/oplossing

Referentie

Kan de naald niet inrijgen.

Naald staat in onjuiste stand.

• Druk op de “toets voor inrijgpositie” om de naald omhoog te zetten.

Bovendraad inrijgen

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

Naald is niet juist geplaatst.

Naald wisselen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

De naaldinrijgerhaak is verbogen en gaat niet door het oog van de naald.

*

De naaldinrijgerhendel kan niet worden verplaatst of worden teruggezet in de oorspronkelijke stand.

*

Onderdraad wordt niet netjes op de spoel gewonden.

De draad is niet goed door de draadgeleider geleid.

Spoel opwinden/installeren

De draad die uit de draadgeleider is getrokken, is verkeerd op de spoel gewonden.

Spoel opwinden/installeren

De lege spoel is niet correct geïnstalleerd op de pen.

Spoel opwinden/installeren

Tijdens het opwinden van de spoel is de onderdraad opgewonden onder de spoelwinderbasis.

De draad is verkeerd onder de voorspanning voor spoelen op de draadgeleider geleid.

• Verwijder eventueel verstrikte draad en wind de spoel vervolgens op.

Spoel opwinden/installeren, Wanneer de draad verstrikt is geraakt onder de spoelwinderbasis

Het borduurpatroon wordt niet overgebracht vanuit de app.

De machine en de smartphone/tablet zijn niet verbonden via Bluetooth.

De machine en de app verbinden, De patroongegevens overbrengen, Als er een communicatiefout optreedt

U hebt een andere dan de te gebruiken machine geselecteerd bij het overbrengen van de gegevens vanuit de Artspira App.

De machine en de app verbinden

De software op de machine is niet geüpdate naar de nieuwste versie.

Machine software updaten

De Artspira App is niet geüpdate naar de nieuwste versie.

-

Tijdens het borduren

Symptoom, oorzaak/oplossing

Referentie

Machine werkt niet.

U hebt de “Start/Stop”-toets niet ingedrukt.

Een patroon borduren

De spoelwinderas is naar achteren geduwd. (LED van “Start/Stop”-toets knippert oranje)

• Als u wilt beginnen met borduren, beweegt u de spoelwinderas naar de voorkant van de machine.

-

Er is geen borduurpatroon overgebracht vanuit de app.

De patroongegevens overbrengen

De machine bevindt zich in de naald/draadwisselmodus.

Naald/draadwisselmodus

Naald breekt.

Naald is niet juist geplaatst.

Naald wisselen

Naaldklemschroef is niet vastgedraaid.

Naald wisselen

Naald is verbogen of gedraaid.

Naald wisselen

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

Er zitten krassen rondom het gat in de steekplaat.

*

Er zitten krassen rond het gat in de borduurvoet.

*

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

Spanning bovendraad is te hoog.

Draadspanning aanpassen

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

Onderdraad onjuist opgewonden.

Spoel opwinden/installeren

U gebruikt niet een van de spoelen die speciaal voor deze machine is ontworpen.

Spoel opwinden/installeren

Er zitten krassen op het spoelhuis.

*

Stof is te dik.

• Gebruik stof met een dikte van minder dan 2 mm (ca. 1/16 inch).

Stof in het borduurraam plaatsen

U hebt geen steunstof bevestigd aan de stof waarop u borduurt.

Steunstof (versteviging) bevestigen

Bovendraad breekt.

De machine is niet juist ingeregen (verkeerde kloshouder gebruikt, kloshouder zit los, draad is niet door de draadgeleider op de naaldstang geleid enz.).

Bovendraad inrijgen

U gebruikt draad die in de knoop zit.

-

Draad zit verstrikt.

-

Spanning bovendraad is te hoog.

Draadspanning aanpassen

Naald is niet juist geplaatst.

Naald wisselen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

Er zitten krassen rondom het gat in de steekplaat.

*

Er zitten krassen rond het gat in de borduurvoet.

*

U gebruikt niet een van de spoelen die speciaal voor deze machine is ontworpen.

Spoel opwinden/installeren

Er zitten krassen op het spoelhuis.

*

De draad zit verstrikt aan de achterkant van de stof.

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

De bovendraad is te strak.

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

Draadspanning is niet juist ingesteld.

Draadspanning aanpassen

Onderdraad breekt.

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

Onderdraad onjuist opgewonden.

Spoel opwinden/installeren

Er is een bekraste spoel gebruikt.

Spoel opwinden/installeren

U gebruikt niet een van de spoelen die speciaal voor deze machine is ontworpen.

Spoel opwinden/installeren

De borduuronderdraad die voor de machine is bedoeld, wordt niet gebruikt.

Spoel opwinden/installeren

Draad zit verstrikt.

-

Stof rimpelt.

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

De borduuronderdraad die voor de machine is bedoeld, wordt niet gebruikt.

Spoel opwinden/installeren

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

U hebt geen steunstof bevestigd aan de stof waarop u borduurt.

Steunstof (versteviging) bevestigen

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Overgeslagen steken

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

De borduuronderdraad die voor de machine is bedoeld, wordt niet gebruikt.

Spoel opwinden/installeren

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Naald is niet juist geplaatst.

Naald wisselen

Stof of pluisjes onder de steekplaat.

Grijper reinigen

Borduurt niet

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

Bovendraad is niet juist ingeregen.

• Zorg ervoor dat de draad in de draadhevel is geleid.
    1. Draadhevel

Bovendraad inrijgen

Hoog piepgeluid tijdens het borduren

Er zitten stukjes draad in de grijper vast.

Grijper reinigen

Bovendraad is niet juist ingeregen.

Bovendraad inrijgen

U gebruikt niet een van de spoelen die speciaal voor deze machine is ontworpen.

Spoel opwinden/installeren

Er zitten naaldgaten of krassen in het spoelhuis.

*

De naald raakt de steekplaat.

De naaldklemschroef is los.

Naald wisselen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Het handwiel draait niet soepel.

Er zit draad verstrikt in het spoelhuis.

-

Na het borduren

Symptoom, oorzaak/oplossing

Referentie

Draadspanning is onjuist.

Bovendraad is niet juist ingeregen.

• Zorg ervoor dat de borduurvoet omhoog staat tijdens de inrijgprocedure, zoals hieronder weergegeven.

Bovendraad inrijgen

Draadspanning is niet juist ingesteld.

Draadspanning aanpassen

Onderdraad onjuist opgewonden.

Spoel opwinden/installeren

Spoel is niet juist geplaatst.

Spoel opwinden/installeren

U gebruikt niet een van de spoelen die speciaal voor deze machine is ontworpen.

Spoel opwinden/installeren

De borduuronderdraad die voor de machine is bedoeld, wordt niet gebruikt.

Spoel opwinden/installeren

Ongeschikte naald of draad voor gekozen stof.

Naald wisselen

Naald is verdraaid, verbogen of de punt is stomp.

Naald wisselen

Borduurpatroon wordt niet goed geborduurd.

Draad is verdraaid.

-

Draadspanning is niet juist ingesteld.

Draadspanning aanpassen

Stof is niet juist gespannen in het borduurraam (stof te los enz.).

De stof in het borduurraam plaatsen (magnetisch borduurraam)

Geen steunstof of versteviging gebruikt.

• Gebruik altijd steunstof, vooral bij stretchstoffen, lichte stoffen, grof geweven stoffen of stoffen waarbij het patroon kan vervormen. Neem contact op met uw erkende Brother-dealer voor de juiste steunstof.

Steunstof (versteviging) bevestigen

Steunstof is onjuist bevestigd. De steunstof is bijvoorbeeld kleiner dan het borduurraam.

Steunstof (versteviging) bevestigen

Stof die uit het borduurraam steekt veroorzaakt problemen.

• Span de stof opnieuw in het borduurraam zodat de stof die uit het borduurraam steekt geen problemen veroorzaakt, roteer eventueel het borduurpatroon en borduur opnieuw.

De borduurpositie aanpassen (functie [Camera scan]), Borduurraam bevestigen

Er was een voorwerp bij de machine geplaatst en de borduurarm van het borduurraam heeft het voorwerp tijdens het borduren geraakt.

• Voer altijd eerst een “Test” uit voordat u gaat borduren om te controleren of het borduurraam voldoende kan bewegen.

Borduurraam bevestigen

Stof zit vast of is ergens aan blijven haken.

• Stop de machine en leg de stof zo neer dat ze niet vast komt te zitten of blijft haken.
  • Voer altijd eerst een “Test” uit voordat u gaat borduren om te controleren of het borduurraam voldoende kan bewegen.

Borduurraam bevestigen

De borduurarm werd verplaatst terwijl het borduurraam werd verwijderd of bevestigd tijdens het borduren.

• Als de borduurarm is verplaatst tijdens het proces, kan het borduurpatroon scheeftrekken. Wees voorzichtig wanneer u het borduurraam verwijdert of bevestigt.

Borduurraam bevestigen

Er wordt een zware stof geborduurd en de stof hangt omlaag vanaf de tafel.

• Als er wordt geborduurd terwijl de stof vanaf de tafel omlaag hangt, werkt de borduureenheid niet goed. Ondersteun de stof tijdens het borduren.

Een patroon borduren

Borduurpatroon wordt niet op de juiste plaats geborduurd.

De stof is niet op de goede plaats in het borduurraam geplaatst.

• Gebruik de functie [Camera scan].

De borduurpositie aanpassen (functie [Camera scan])

Er komen tijdens het borduren lussen op de stof.

Draadspanning is niet juist ingesteld.

Draadspanning aanpassen

De borduuronderdraad die voor de machine is bedoeld, wordt niet gebruikt.

Spoel opwinden/installeren