Naald verwisselen

Gebruik de schroevendraaier en een nieuwe naald waarvan u hebt gecontroleerd dat hij recht is, volgens de aanwijzingen in Naald controleren.

1. Druk op (toets voor inrijgpositie) om de naald omhoog te zetten.

2. Plaats de stof of een stuk papier onder de borduurvoet om het gat in de steekplaat te bedekken en te voorkomen dat de naald in de machine valt.

3. Houd (toets “Bevestigen”) ingedrukt.

• De machine schakelt over naar de naald/draadwisselmodus. (Naald/draadwisselmodus)
      VOORZICHTIG

Voordat de naald wordt vervangen, zorgt u ervoor dat alle toetsen zijn vergrendeld. Anders kunt u letsel oplopen als u op de “Start/Stop”-toets of op een andere toets drukt en de machine start.

4. Druk op (toets “Bevestigen”).

• Borduurvoet gaat omlaag.
  5. Houd de naald vast met uw linkerhand. Draai met een schroevendraaier de naaldklemschroef naar u toe (tegen de klok in) om de naald te verwijderen.

Gebruik niet te veel kracht bij het los- of vastdraaien van de naaldklemschroef, aangezien dit bepaalde onderdelen van de machine kan beschadigen.

6. Plaats de nieuwe naald met de vlakke kant naar de achterzijde van de machine totdat de naald de naaldstopper raakt. Draai de naaldklemschroef vast (met de klok mee) met de schroevendraaier.

1. Naaldstopper
    VOORZICHTIG

Zorg dat u de naald plaatst tot aan de naaldstopper en dat u de naaldklemschroef goed vastdraait met de schroevendraaier. Anders kan de naald breken en letsel veroorzaken.

7. Houd (toets “Bevestigen”) ingedrukt.

• De LED van de toets “Bevestigen” gaat uit en de machine verlaat de naald/draadwisselmodus.