Een patroon borduren

Zet de kleuren borduurgaren klaar zoals ze worden weergegeven in de app.

Bij het borduren van borduurpatronen wordt van garen gewisseld na elke kleur.

1. Leid de draad door het gat in de borduurvoet en houd deze losjes vast in uw linkerhand.

Geef de draad enige ruimte.

VOORZICHTIG

Als u op grote kledingstukken borduurt, legt u de stof op een tafel, zodat deze niet naar beneden hangt of uitsteekt. Anders kan de borduureenheid niet vrij bewegen en raakt het borduurraam mogelijk de naald. Dan kan de naald breken en letsel veroorzaken.

2. Druk op de “Start/Stop”-toets om te beginnen met borduren. Druk na 5 à 6 steken nogmaals op de “Start/Stop”-toets om de machine te stoppen.

Zorg ervoor dat voorwerpen of stof buiten het borduurraam zich niet binnen het bewegingsgebied van het borduurraam bevinden. Als het borduurraam een ander voorwerp raakt, kan het patroon scheeftrekken.

3. Knip de overtollige draad aan het einde af.

Als er nog een stuk draad aan het begin van het stiksel is overgebleven, borduurt u hier misschien overheen wanneer u doorgaat met de rest van het patroon. Als het gehele patroon eenmaal is geborduurd, is het erg lastig om het overtollige stuk draad nog te verwijderen. Knip de draad aan het begin af.

4. Druk op de “Start/Stop”-toets om te beginnen met borduren.

• Als een kleur is voltooid wordt het naaien automatisch beëindigd met een verstevigingssteek en wordt de draad afgeknipt.
  5. Verwijder het garen voor de eerste kleur uit de machine.

6. Herhaal dezelfde stappen voor het borduren van de overige kleuren.

• Wanneer u de laatste kleur hebt geborduurd, verschijnt in de app het bericht dat het borduren is voltooid. Volg de instructies in de app om verder te borduren of stel een ander borduurpatroon in.

Als de draad breekt of de spoel bijna leeg is tijdens het borduren

Als de bovendraad is gebroken

: App

1. Tik op [Sluiten] om de foutmelding te sluiten.

2. Tik op [Steek] in de app.

3. Tik op , of op om de naald het juiste aantal steken terug te zetten naar de plek waar de draad afbrak en tik vervolgens op [Gereed].

: Machine

4. Druk op (toets “Bevestigen”).

• De LED van de toets “Bevestigen” gaat uit.
  5. Druk op (draadafkniptoets) om de boven- en onderdraden af te knippen.

6. Rijg de bovendraad opnieuw in. (Bovendraad inrijgen)

7. Druk op de “Start/Stop”-toets om door te gaan met borduren.

Als de spoel bijna leeg is

: App

1. Tik op [Verplaats het borduurraam naar de positie Bevestigen/Verwijderen] om de draden af te knippen en verplaats het borduurraam naar een positie waarin het makkelijker te verwijderen is.

2. Volg de stappen 1 tot en met 3 van Als de bovendraad is gebroken, hierboven.

: Machine

3. Druk op (toets “Bevestigen”).

• De LED van de toets “Bevestigen” gaat uit.
  4. Verwijder het borduurraam. (Borduurraam verwijderen)

5. Installeer de onderdraad opnieuw. (De spoel installeren)

6. Bevestig het borduurraam opnieuw. (Borduurraam bevestigen)

7. Druk op de “Start/Stop”-toets om door te gaan met borduren.

Als de fout na vervanging van de draad nog steeds optreedt, controleert u het volgende.

Borduren hervatten nadat u de machine hebt uitgezet

De huidige kleur en het huidige steeknummer worden opgeslagen wanneer u stopt met borduren. De volgende keer dat u de machine aanzet, krijgt u de keuze om door te gaan met het borduren van het patroon of om het borduurpatroon te verwijderen in de app.