MFC-3240C

MFC-3240C

Väärä tuote?

Päivämäärä: 30/09/2010 Numero: faq00000735_001

Yksi tai useampia tulostusvärejä ei näy ollenkaan testitulosteessa. Mitä tehdä?

Brother ei suosittele käyttämään laitteessa uudelleentäytettyjä värikasetteja. Suosittelemme käyttämään vain aitoja Brotherin värikasetteja. Laitteelle soveltumattomien kasettien käyttäminen tai niiden asettaminen laitteeseen voi vahingoittaa laitetta ja kasetit voivat tuottaa epätyydyttävää tulostusjälkeä. Takuu ei korvaa tarvikekasettien käytöstä aiheutuneita ongelmia. Laitteen moitteettoman toiminnan ja parhaan tulostusjäljen takaamiseksi käytä vain aitoja Brother-kasetteja.

Jos jokin tai useampi neljästä tulostusväristä ei näy tulosteissa (vastaanotetut faksit, kopiot, tietokonetulosteet tai testisivu) silloin tulostuspää voi olla tukossa kyseisen värin kohdalta tai kyseinen värikasetti ei ole oikein paikoillaan. Tarkista ensin onko mustekasetti työnnetty pohjaan asti ja suorita tulostuspään puhdistus.

Tarkista että kasetit on asennettu oikein. Toimi seuraavasti:

1. Sulje musta dokumenttituki laitteen päällä ja vaaleanharmaa dokumenttitaso laitteen edessä. Nosta yläkansi ylös nostamalla oikeasta kulmasta kunnes se lukittuu paikoilleen.

2. Poista ao. värikasetti. Työnnä sivuun valkoinen muovikynsi joka pitää kiinni kasetin reunasta ja nosta kasetti ylös. Katso että kasettipaikan pohjalla ei ole roskia.

3. Aseta kasetti takaisin. Paina kasettia alaspäin voimakkaasti niin että se menee pohjaan asti. Kun kasetti on pohjassa, valkoisen kynnen pitäisi mennä kasetin reunan päälle kevyesti työntämällä. Tarkista että kynsi on oikein paikoillaan.

4. Nosta yläkantta vähän ylöspäin ja työnnä kannen tukea vähän alaspäin niin kannen voi sulkea.

5. Tulostuspään puhdistuksen pitäisi alkaa automaattisesti, jolloin näytössä vilkkuu PUHDISTAA ja ODOTA HETKI ("CLEANING" ja "PLEASE WAIT"). Kun puhdistus on valmis, näyttöön tulee päivämäärä. Tulosta testisivu ja tarkista näkyykö siinä kaikki neljä väriä:

1. Paina näppäintä Ink, Ink/Reports, Ink Management/Reports tai Ink Management.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä Testitulostus (TEST PRINT).
    3. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set.
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä Tulostuslaatu (PRINT QUALITY).
    5. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set. Paina Color(Colour) Start niin testisivu tulostetaan.

Jos jokin väreistä ei vieläkään tulostu, pitää tulostuspää puhdistaa. Voit puhdistaa joko vain mustan värin tai kaikki värilliset värit (syaani, keltainen ja magenta) kerrallaan tai kaikki värit yhtä aikaa. Suosittelemme puhdistamaan vain jommankumman. Jos sekä musta että joku toinen väri puuttuvat valitse KAIKKI (ALL). Puhdistus suoritetaan seuraavasti:

Tulostuspään puhdistaminen

1. Paina näppäintä Ink, Ink/Reports, Ink Management/Reports or Ink Management key.

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä PUHDISTUS (CLEANING).

3. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set.

4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä väri joka ei tulostu
    -TAI-
    Jos sekä musta että joku toinen väri puuttuvat valitse KAIKKI (ALL).

5. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set.

6. Tulostuspään puhdistuksen pitäisi alkaa automaattisesti, jolloin näytössä vilkkuu PUHDISTAA ja ODOTA HETKI ("CLEANING" ja "PLEASE WAIT"). Kun puhdistus on valmis, näyttöön tulee päivämäärä.

7. Tulosta testisivu seuraavasti:

1. Paina näppäintä Ink, Ink/Reports, Ink Management/Reports tai Ink Management.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä Testitulostus (TEST PRINT).
    3. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set.
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näpppäimillä Tulostuslaatu (PRINT QUALITY).
    5. Valitse vaihtoehto painamalla Menu/Set. Paina Color(Colour) Start niin testisivu tulostetaan.
Jos jokin väreistä ei vieläkään tulostu, toista esitetty tulostuspään puhdistustoiminto vielä 4 kertaa. Jos mahdollista pidä puhdistuskertojen välissä pitempi tauko. Tulosta jokaisen puhdistuksen jälkeen testisivu niin näet onko puhdistuksella mitään vaikutusta.

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-1840C, MFC-3240C, MFC-3340CN