TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)

TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)

Niet uw product?

Datum: 06/05/2022 Nummer: faqp00100317_003

Hoe verbind ik de printer met mijn computer zodat ik zowel de infrastructuurmodus als de Wireless Direct-modus kan gebruiken?

Volg de onderstaande procedure om de printer met uw computer te verbinden in zowel de infrastructuurmodus als de Wireless Direct-modus:

Voordat u de software installeert, moet u ervoor zorgen dat uw computer verbinding heeft met uw draadloze toegangspunt/router.

1. Zet de printer aan.

2. Download het Software / Documentatie installatieprogramma uit het gedeelte [Downloads] van deze website en start vervolgens het installatieprogramma.
    Behalve de printerdriver worden ook P-touch Editor, Printer Setting Tool en andere programma's geïnstalleerd.

3. Wanneer het dialoogvenster [Type verbinding] wordt weergegeven nadat de installatie van de printerdriver is begonnen, selecteer dan [Draadloze netwerkverbinding] en klik op [Volgende].
    Type verbinding

4. Wanneer dit scherm wordt weergegeven, selecteert u [Ja, ik wil het apparaat verbinden met dit draadloze netwerk.].
    Klik op [Volgende] en volg de aanwijzingen.
    Wizard Draadloos apparaat instellen

Als echter het onderstaande scherm wordt weergegeven, selecteert u [Ja (aanbevolen)] en volgt u verder de aanwijzingen.
    Draadloos apparaat instellen

5. Na afloop van de installatie wordt de computer verbonden met de printer in de infrastructuurmodus.
    Als u de printer wilt gebruiken in de Wireless Direct-modus, wijzig de instellingen dan op de printer.
    1. Druk op Menu.
    2. Druk op Omhoog of Omlaag om [WLAN] te selecteren en druk vervolgens op OK.
    3. Druk op Omhoog of Omlaag om [Netwerkmodus] te selecteren en druk vervolgens op OK.
    4. Druk op Omhoog of Omlaag om [Modus Infra/Direct] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  6. Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer. Start Printer Setting Tool op de computer en klik op de knop [Communicatie-instellingen].
    Controleer de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) op het tabblad [Wireless Direct].
    Instellingen Wireless Direct
    Als u Wireless Direct wilt gebruiken, selecteer dan de SSID die u hebt gevonden op de computer.
    Internettoegang
    • De SSID en het wachtwoord zijn standaard vanuit de fabriek ingesteld als volgt:
      SSID: 'DIRECT-*****_TD-4550DNWB' waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer
      van het product.
      Wachtwoord: 455***** waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer.
    • Voor Windows 10 of later: Schakel het selectievakje [Automatisch verbinding maken] in.
    • Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht.
    • Als u Wireless Direct inschakelt, kunt u op uw computer geen verbinding maken met internet via Wi-Fi®.
  7. Start Printer Setting Tool op uw computer opnieuw en klik op de knop [Communicatie-instellingen].
    Controleer het IP-adres bij [Huidige status] op het tabblad [Wireless Direct].
    Huidige status

8. Open het venster [Apparaten en printers]. (Zie: 'Het venster Apparaten en printers openen').
    Klik op [Een printer toevoegen].

Voor Windows 8 of later:
    Klik op [De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst] onder in het venster in plaats van het weergegeven printerpictogram voor de TD-4550DNWB te selecteren.
    Een apparaat toevoegen

9. Voor Windows 8 of later:
    Selecteer de optie [Een lokale printer of een netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen] en klik op [Volgende].

Voor Windows 7 of eerder:
    Klik op [Een lokale printer toevoegen].

10. Selecteer de optie [Een nieuwe poort maken], selecteer [Standaard TCP/IP-poort] en klik op [Volgende].

11. Voer het IP-adres in dat u in stap 7 hebt gevonden en klik op [Volgende]. De computer begint te zoeken naar de TCP/IP-poort.

12. Wanneer het dialoogvenster met de vraag [Welke versie van het stuurprogramma wilt u gebruiken?] wordt weergegeven, selecteert u [Huidig geïnstalleerd stuurprogramma gebruiken (aanbevolen)] en klikt u op [Volgende]. Controleer de naam van de printer en klik op [Volgende]. Hiermee is de verbinding voltooid.

13. Open het venster [Apparaten en printers] opnieuw, klik op het tabblad [Poorten] in het dialoogvenster [Eigenschappen van printer], controleer of het IP-adres van de printer gelijk is aan het adres dat u in stap 7 hebt gevonden en dat de optie [Standaard TCP/IP-poort] (niet de WSD-poort) is geselecteerd.

Nu kunt u P-touch Editor gebruiken om labels te maken en af te drukken.

Als u bij gebruik van Wireless Direct wilt omschakelen naar de infrastructuurmodus, gebruik dan de computer om de SSID te selecteren van het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

[  Terug naar boven ]

Verwante modellen

TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)