TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)

TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)

Niet uw product?

Datum: 13/04/2020 Nummer: faqp00100064_011

Hoe verbind ik de printer met mijn mobiele apparaat via Wi-Fi®?

> De printer met uw mobiele apparaat verbinden in de infrastructuurmodus
> De printer met uw mobiele apparaat verbinden door middel van Wireless Direct

• Wanneer u een mobiel apparaat gebruikt, pas dan vóór het afdrukken zo nodig de instellingen aan met behulp van de toepassing.
    De instellingen verschillen per toepassing.
  • U moet AirPrint gebruiken als u draadloos wilt afdrukken vanaf een Apple-apparaat (iPad, iPhone, iPod touch enzovoort).
    AirPrint (compatibel met Apple-apparaat) kan de foto, het PDF-bestand enzovoort afdrukken.

De printer met uw mobiele apparaat verbinden in de infrastructuurmodus

Breng een verbinding tot stand tussen uw printer en mobiele apparaat via uw draadloze toegangspunt/ router.

Controleer op voorhand de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) van uw draadloze router/toegangspunt.

1. Verbind de printer met uw draadloze router/toegangspunt.
    1. Zet de printer aan.
    2. Druk op Menu.
    3. Druk op Omhoog of Omlaag om [WLAN] te selecteren. Druk op OK.
    4. Selecteer [Infr. handmatig instellen]. Druk op OK.
      Het apparaat geeft de beschikbare SSID's weer.
    5. Druk op Omhoog of Omlaag om de SSID te selecteren. Druk op OK.
    6. Voer het wachtwoord in. Druk op OK.
    7. Controleer het ingevoerde wachtwoord op het display. Druk op OK.
      [Verbinden...] komt op het display. Als de printer verbinding heeft, wordt [Verbonden!] weergegeven op het display.
      Wanneer er een verbinding tot stand is gebracht tussen de printer en uw draadloze router/toegangspunt, wordt het Wi-Fi®-pictogram ( Wi-Fi ) weergegeven op het display.
  2. Breng een verbinding tot stand tussen uw mobiele apparaat en uw draadloze router/toegangspunt.
    1. Tik op [Instellingen] - [Wi-Fi] op het mobiele apparaat en verschuif de knop om Wi-Fi in te schakelen.
    2. Selecteer de SSID (netwerknaam) van de draadloze router of het draadloze toegangspunt waarmee u in stap 1 verbinding hebt gemaakt en voer het wachtwoord in.
      Er wordt nu een verbinding tot stand gebracht tussen uw mobiele apparaat en uw draadloze router/toegangspunt.

De printer met uw mobiele apparaat verbinden door middel van Wireless Direct

Op deze manier doet de printer dienst als toegangspunt in een draadloos netwerk.

1. Stel de printer via het display in op Wireless Direct.
    1. Druk op Menu.
    2. Druk op Omhoog of Omlaag om [WLAN] te selecteren. Druk op OK.
    3. Druk op Omhoog of Omlaag om [WLAN (Aan/Uit)] te selecteren. Druk op OK.
    4. Druk op Omhoog of Omlaag om [Aan] te selecteren. Druk op OK.
    5. Druk op Omhoog of Omlaag om [WLAN] te selecteren. Druk op OK.
    6. Druk op Omhoog of Omlaag om [Netwerkmodus] te selecteren. Druk op OK.
    7. Druk op Omhoog of Omlaag om [Modus Direct] te selecteren. Druk op OK.
      Het pictogram Wireless Direct ( Pictogram Wi-Fi Direct AAN ) wordt weergegeven op het display.
  2. Selecteer in het scherm met Wi-Fi-instellingen op uw mobiele apparaat de SSID van de printer en voer vervolgens het wachtwoord in.
    • De SSID en het wachtwoord zijn standaard ingesteld als volgt:
      SSID: 'DIRECT-*****_TD-4550DNWB' waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van het product.
      Wachtwoord: 455***** waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer.
    • Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht.
    • Als u wilt weten waar u het serienummer vindt, raadpleegt u: 'Waar kan ik het serienummer van mijn Brother-printer vinden?'.
    Wanneer de printer verbinding heeft, verandert het Wireless Direct-pictogram ( Pictogram Wi-Fi Direct AAN ) in ( Pictogram Wi-Fi Direct Verbonden ).

Verwante modellen

TD-4550DNWB / 4550DNWB(FC)