HL-L9470CDN

HL-L9470CDN

Niet uw product?

Datum: 06/10/2023 Nummer: faq00100489_002

Ik kan niet afdrukken met mijn Brother-apparaat op een bekabeld netwerk (Windows/MacOS)

1. Staan er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij?
  2. Is uw Brother-apparaat ingeschakeld?
  3. Geeft het scherm van uw Brother-apparaat fouten weer?
  4. Controleer de verbinding tussen uw Brother-apparaat en uw computer.
  5. Is de firmware van uw Brother-apparaat bijgewerkt naar de nieuwste versie?
  6. Heeft u de extra controles uitgevoerd?

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

1. Staan er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij?

Als er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij staan, verwijdert u deze.

> Klik hier om te zien hoe u afdruktaken kunt verwijderen.

Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

2. Is uw Brother-apparaat ingeschakeld?

Als het scherm van het apparaat leeg is, is het apparaat niet ingeschakeld of staat het in de slaapstand.

1. Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit slaapmode komt.
  2. Als dit niet het geval is, controleert u of het apparaat is aangesloten op een werkend stopcontact en zet u eventuele stroomschakelaars op AAN.
  3. Als het apparaat niet is ingeschakeld, ook al hebt u geprobeerd het in en uit te schakelen, neem dan contact op met de klantenservice van Brother via "Contact”.
  4. Als het apparaat is ingeschakeld, maar u kunt nog steeds niet afdrukken, gaat u naar het volgende gedeelte.

3. Geeft het scherm van uw Brother-apparaat fouten weer?

Als op het scherm van het apparaat afdrukfouten worden weergegeven, zoals 'Papierstoring' of 'inkt/toner leeg', staat het apparaat mogelijk niet toe dat u afdrukt. Wis eerst de fouten en probeer vervolgens af te drukken.

Voor meer informatie over de foutmeldingen, zie de Online Gebruikershandleiding.

De meest recente versie van de Gebruikershandleiding vindt u in het gedeelte Handleidingen van de site.

Als uw apparaat geen fouten weergeeft, maar u kunt niet afdrukken, gaat u naar het volgende gedeelte.

4. Controleer de verbinding tussen uw Brother-apparaat en uw computer.

1. Schakel uw Brother-apparaat uit. Wacht een paar seconden en schakel het apparaat dan weer in.
    Wacht ten minste drie minuten tot het apparaat verbinding heeft gemaakt met het netwerk. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.
  2. Controleer of de netwerkkabel goed is aangesloten en of het verbindingslampje van de router of hub Brandt (brandt of knippert).
    Link LED

• Als het Link-lampje brandt of knippert
      Uw apparaat en router of hub zijn verbonden.
      Start de router of hub opnieuw op.
    • Als het Link-lampje niet brandt of knippert
      Uw apparaat, router of hub zijn niet aangesloten. Gebruik een andere netwerkkabel of sluit de netwerkkabel aan op een andere poort op de router of hub. Als het Link-lampje nog steeds niet brandt of knippert, neemt u dan contact op met de fabrikant van de router of hub.
      Als het Link-lampje nu brandt of knippert, zijn uw apparaat, router of hub aangesloten. Start de router of hub opnieuw op.

Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

5. Is de firmware van uw Brother-apparaat bijgewerkt naar de nieuwste versie?

Controleer of uw Brother-apparaat de nieuwste firmware gebruikt.

Om de firmware van uw Brother apparaat bij te werken raadpleegt u, de firmware voor uw Brother-apparaat bijwerken.

Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

6. Heeft u de extra controles uitgevoerd?

> Windows
> MacOS

Windows

> 6-1. Is een onnodige kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat dat wordt vermeld in "apparaten en printers” (bijvoorbeeld: „Brother [Modelnaam] (kopie 1)”)?

> 6-2. Gebruik het hulpprogramma "Netwerkverbinding repareren".

> 6-3. Verwijder de Brother-driver en installeer deze opnieuw.

6-1. Is een onnodige kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat dat wordt vermeld in "apparaten en printers” (bijvoorbeeld: „Brother [Modelnaam] (kopie 1)”)?

Er kan een kopie van uw Brother-apparaat met dezelfde naam zijn gemaakt als u:

• De USB-poort op de computer die is aangesloten op het Brother-apparaat is gewijzigd.
  • Hetzelfde printerstuurprogramma is meerdere keren geïnstalleerd.

Selecteer tijdens het afdrukken altijd een werkend printerstuurprogramma (de status moet Gereed zijn). We raden u ook aan onnodige printerpictogrammen te verwijderen.

Als u niet zeker weet welk printerstuurprogramma u moet selecteren, controleer dan welk printerstuurprogramma werkt:

(Windows 11)

Printer Copy

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere apparaten zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in die u wilt gebruiken.
  2. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  3. Selecteer uw Brother apparaat.
  4. Controleer de status van het Brother-apparaat.
    Als de status inactief is, betekent dit dat het printerstuurprogramma correct werkt. Selecteer dit printerstuurprogramma bij het afdrukken.
    Make sure the Brother machine status

(Optioneel) Ga als volgt te werk om de printernaam te wijzigen:

1. Klik op Eigenschappen van printer.
  2. Wijzig de printernaam in het venster Printereigenschappen en klik op OK.

Om een overbodige printer te verwijderen, selecteert u uw Brother-machine en klikt u op Verwijderen.

Als u de controles in dit gedeelte hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar stap 6-2.

(Windows 7, Windows 8, en Windows 10)

Copy icon

1. Schakel uw Brother-apparaat in. Als er andere apparaten zijn aangesloten, schakelt u deze apparaten uit.
  2. Open de map Apparaten en printers:
    (Windows 8 of hoger)
    1. Open het Configuratiescherm. > (Klik hier om weer te geven hoe u het configuratiescherm opent).
    2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.
    (Windows 7)
    Klik op Start > apparaten en printers.
  3. Houd de cursor boven het printerpictogram totdat het pop-upvenster met de printerstatus wordt weergegeven.
    Gereed
    • Als de status Offline is, werkt het printerstuurprogramma niet. Selecteer het printerstuurprogramma waarvan de status niet Offline is

(Optioneel) Als u de printernaam in Windows 7 of hoger wilt wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram.
      2. Klik op Eigenschappen van printer....
      3. Wijzig de printernaam in het venster Printereigenschappen en klik op OK.
  4. Als u altijd wilt afdrukken met deze printer, klikt u met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteert u Als standaardprinter instellen. Het vinkje verschijnt op het printerpictogram en deze printer wordt automatisch geselecteerd wanneer u de volgende keer afdrukt.
    Standaardprinter

Als u een onnodig printerpictogram wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Apparaat verwijderen.

Als u de controles in dit gedeelte hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.
6-2. Gebruik het hulpprogramma Netwerkverbinding repareren.

Gebruik het hulpprogramma Netwerkverbinding repareren voor het herstellen van de netwerkverbinding, zodat het IP-adres van het Brother-apparaat automatisch gevonden kan worden en het kan bijwerken binnen de printerdriver.

1. Download het hulpprogramma  Netwerkverbinding repareren.
    > Klik hier om weer te geven hoe u het hulpprogramma Netwerkverbinding repareren downloadt uit het gedeelte Downloads.
  2. Voer het hulpprogramma Netwerkverbinding repareren uit.

Als u uw Brother-apparaat niet kunt selecteren in het hulpprogramma Netwerkverbinding repareren, moet u het nieuwste volledige stuurprogramma- en softwarepakket downloaden en installeren en ervoor zorgen dat u tijdens de installatie het verbindingstype voor het bekabelde netwerk selecteert.
> Download het Compleet pakket van drivers & software uit het gedeelte Downloads .

Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

6-3. Verwijder de Brother-driver en installeer deze opnieuw.
  1. Verwijder de Brother-driver. (Klik hier om weer te geven hoe u de driver verwijdert.)
  2. Download het Compleet pakket van drivers &software en installeer het opnieuw. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.
    > Klik hier om het Compleet pakket van drivers & software te downloaden uit het gedeelte Downloads.

Als er een firewall wordt gedetecteerd, selecteert u de poortinstellingen van de firewall wijzigen om de netwerkverbinding in te schakelen en door te gaan met de installatie (aanbevolen). Mogelijk moet u op volgende klikken om door te gaan.

(Voor gebruikers van antivirussoftware)
    Als u antivirussoftware gebruikt, kan er tijdens de installatie een waarschuwingsvenster worden weergegeven. Selecteer Toestaan om door te gaan.
    Als u de beveiligingswaarschuwing niet hebt geaccepteerd, verhindert de firewallfunctie van uw beveiligingssoftware mogelijk de toegang.
    Het is mogelijk dat bepaalde beveiligingssoftware de toegang blokkeert zonder een dialoogvenster met een beveiligingswaarschuwing weer te geven. Raadpleeg de instructies van uw beveiligingssoftware of raadpleeg de fabrikant voor informatie over het toestaan van toegang.

Als de firewall netwerkcommunicatie blokkeert, raden we u aan de volgende interne/externe poorten in uw firewall toe te voegen:

• Voor scannen via het netwerk: UDP: 54925
    • Voor afdrukken/scannen via het netwerk: UDP 137 en UDP 161.

Als u nog steeds niet kunt afdrukken, zijn het juiste IP-adres en subnetmasker mogelijk niet toegewezen aan het Brother-apparaat. Neem contact op met uw systeembeheerder of netwerkbeheerder.

macOS

> 6-1. Verwijder uw Brother-apparaat uit de lijst met beschikbare printers en voeg het vervolgens opnieuw toe.

> 6-2. Controleer of uw router of hub communicatie op het netwerk via Bonjour toestaat.

6-1. Verwijder uw Brother-apparaat uit de lijst met beschikbare printers en voeg het vervolgens opnieuw toe.
  1. Verwijder uw Brother-apparaat uit de lijst met beschikbare printers.
    (macOS 13 of hoger)

1. Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
    2. Scroll en selecteer Printers en scanners in de linker navigatiebalk.
    3. Selecteer uw Brother apparaat uit de lijst.
      Als de printernaam niet wordt vermeld, gaat u naar stap 2.
    4. Klik op de Verwijder printer of Verwijder fax.
      Wanneer het bevestigingsscherm verschijnt, klikt u nogmaals op Verwijder printer of Verwijder fax.

(macOS 12 of lager)
      1. Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Printers & Scanners.
      2. Selecteer uw Brother apparaat uit de lijst.
        Als de printernaam niet wordt vermeld, gaat u naar, ga naar Stap 2.
      3. Klik op de - toets om uw apparaat te verwijderen.

Wanneer het scherm verschijnt waarin u wordt gevraagd of u uw Brother-apparaat wilt verwijderen, klikt u op Printer verwijderen.

2. Voeg uw Brother-apparaat toe aan de printerlijst.
        1. (macOS 13 of hoger)
          Klik op Voeg Printer, Scanner, of Fax toe.

(macOS 12 of lager)
          Klik op de + toets onder het deelvenster Printers aan de linkerkant.

2. Selecteer uw Brother-apparaat en selecteer vervolgens de naam van uw model in het pop-upmenu Gebruiken. Als uw printernaam niet wordt vermeld, is het IP-adres of subnetmasker van uw Mac mogelijk niet correct. Raadpleeg uw netwerkbeheerder.
        3. Klik op Voeg toe.

Als uw netwerk geen beheerder heeft of als u de netwerkbeheerder bent, doet u het volgende:

1. Netwerkinstellingen resetten.
    > Klik hier om te zien hoe u de netwerkinstellingen kunt herstellen.
  2. Wacht ten minste drie minuten tot het apparaat verbinding heeft gemaakt met het netwerk.
  3. Herhaal stap 1-2.

6-2. Controleer of uw router of hub communicatie op het netwerk via Bonjour toestaat.

De router of hub kan zo zijn ingesteld dat de Bonjour-software wordt geblokkeerd. Raadpleeg de documentatie bij uw router of hub en controleer de instellingen.
Als u niet weet of de router of hub Bonjour ondersteunt, of de methode voor het wijzigen van de instellingen, neem dan contact op met de fabrikant.

Als u nog steeds niet kunt afdrukken, zijn het juiste IP-adres en subnetmasker mogelijk niet toegewezen aan het Brother-apparaat. Neem contact op met uw systeembeheerder of netwerkbeheerder.

Verwante modellen

DCP-B7620DW, DCP-J1800DW, DCP-L2640DN, DCP-L2660DW, DCP-L2665DW, DCP-L3555CDW, DCP-L3560CDW, DCP-L5510DW, HL-B2180DW, HL-J6010DW, HL-L2445DW, HL-L2447DW, HL-L2460DN, HL-L3240CDW, HL-L5210DN, HL-L5210DW, HL-L5215DN, HL-L6210DW, HL-L6410DN, HL-L6415DN, HL-L8240CDW, HL-L9430CDN, HL-L9470CDN, MFC-B7800DN, MFC-B7810DW, MFC-EX670, MFC-EX910, MFC-J4535DWXL, MFC-J4540DW(XL), MFC-J5340DW(E), MFC-J5740DW, MFC-J5955DW, MFC-J6540DW(E), MFC-J6940DW, MFC-J6955DW, MFC-J6957DW, MFC-J6959DW, MFC-L2800DW, MFC-L2802DN, MFC-L2802DW, MFC-L2827DW(XL), MFC-L2835DW, MFC-L2860DW, MFC-L2860DWE, MFC-L2862DW, MFC-L2922DW, MFC-L3740CDW(E), MFC-L3760CDW, MFC-L5710DN, MFC-L5710DW, MFC-L5715DN, MFC-L6710DW, MFC-L6910DN, MFC-L6915DN, MFC-L8390CDW, MFC-L9630CDN, MFC-L9635CDN, MFC-L9670CDN