DCP-L2620DW

DCP-L2620DW

Niet uw product?

Datum: 19/05/2023 Nummer: faq00002706_005

Ik kan niet via USB afdrukken vanaf mijn computer.

Om dit probleem op te lossen en opnieuw te kunnen afdrukken volgt u de onderstaande stappen:

1. Controleer de status van uw Brother-apparaat.
  2. Controleer de verbinding van uw Brother-apparaat en de computer.
  3. Controleer de instellingen van de printerdriver.
  4. Controleer de instellingen van uw toepassing.
  5. Start uw Brother-apparaat en computer opnieuw op.
  6. Installeer de printerdriver opnieuw.

Stap 1: Controleer de status van uw Brother-apparaat.

1. Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingeschakeld.
  2. Controleer of het display van het apparaat of de LED-indicatie van uw Brother-apparaat geen foutmelding weergeeft. Als er een fout wordt weergegeven, gaat u naar het gedeelte Veelgestelde vragen en probleemoplossing en zoekt u naar een oplossing.
    Als het scherm van het apparaat leeg is, drukt u op een knop om na te gaan of het apparaat uit de slaapmode komt.

Stap 2: Controleer de verbinding van uw Brother-apparaat en de computer

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

• Probeer de USB-kabel aan beide uiteinden los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Koppel zowel uw Brother-apparaat als de computer los en sluit ze opnieuw aan.
    Als u een USB-hub gebruikt, moet u die verwijderen en het Brother-apparaat rechtstreeks op de computer aansluiten.
  • Controleer of de kabel is aangesloten op de USB-poort die is gemarkeerd met een USB symbol symbool op het apparaat en niet op een netwerkpoort, Line aansluiting, Ext aansluiting of een andere poort dan de USB-poort.
  • Maak verbinding met een andere USB-poort op de computer.
  • Gebruik een USB 2.0-interfacekabel die niet langer is dan 2,0 meter.
  • Probeer een andere identieke USB-kabel.

Stap 4: Controleer de instellingen van de printerdriver

Als u Mac gebruikt, is deze stap alleen beschikbaar voor AirPrint.

1. Open de printermap.

(Windows)
    1. Open het Configuratiescherm. (Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.)
    2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.
    (Mac)
    Open Systeem Voorkeuren => Printers & Scanners

2. Controleer de volgende instellingen van de printerdriver.
    • (alleen Windows)
      Als de Brother-printer niet in de lijst staat, is printerdriver mogelijk niet goed geïnstalleerd. ga dan naar stap 6.

• (alleen Windows)
      Als er meerdere pictogrammen van hetzelfde Brother-apparaat staan (bijvoorbeeld: Brother XXX-XXXX (Kopie 1)) in Apparaten en printers, zoek dan de juiste printerdriver om te gebruiken.
      Copy icon
      Als u niet weet welk printerstuurprogramma u moet selecteren, plaats dan de cursor even op het printerpictogram, de status van de printerdriver zal verschijnen.
      Ready
      Als de status Gereed is, betekent dit dat de printerdriver werkt. Selecteer deze driver bij het afdrukken van documenten.
      Als u altijd vanaf deze printer wilt afdrukken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteert u als standaardprinter instellen. U ziet dan het vinkje op de apparaat. Wanneer u de volgende keer afdrukt, wordt deze printerdriver automatisch geselecteerd.
Alle afdruktaken verwijderen

(Windows)

1. Klik met de rechtermuisknop op het Brother-apparaat en kies Afdruktaken weergeven.
  2. Klik op Printer => Alle documenten annuleren=> Ja.

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

(Mac)
Klik op Open afdrukwachtrij... selecteer de afdruktaak die u wilt verwijderen. Klik op cancel
Delete Print Job

Zorg ervoor dat de printerstatus niet op Afdrukken onderbreken of offline staat.

(Windows)

1. Klik met de rechtermuisknop op het Brother-apparaat en kies Afdruktaken weergeven.
  2. Klik op Printer => Afdrukken onderbreken of  Printer Offline gebruiken. (Zorg ervoor dat er geen vinkje verschijnt naast deze instelling.)

Als Afdrukken onderbreken of Printer Offline gebruiken gijs is, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

(Mac)
Controleer of de status van de printer niet op Afdrukken onderbreken staat. Om de status te wissen, klikt u op Afdrukwachtrij openen... en vervolgens op Hervatten.

Stap 4: Controleer de instellingen van uw toepassing

Als u Mac gebruikt, is deze stap alleen beschikbaar voor AirPrint.

1. Controleer of de Brother-printerdriver is geselecteerd in het afdrukvenster van uw toepassing.
  2. Probeer af te drukken vanuit een andere toepassing. Als het u lukt om vanuit een andere toepassing af te drukken, is er een probleem met de toepassing die u probeerde te gebruiken.
    Controleer de instellingen in de toepassing en als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de fabrikant van de toepassing.

Stap 5: Start uw Brother-apparaat en computer opnieuw op

Schakel uw Brother-apparaat uit en start uw computer opnieuw op. Schakel uw Brother-apparaat weer in.
Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

Stap 6: Installeer de printerdriver opnieuw. (alleen Windows)

De printerdriver is mogelijk niet correct geïnstalleerd.

1. Verwijder de printerdriver.
    Klik hier om weer te geven hoe u de printerdriver verwijdert

2. Download de meest recente versie van het Complete pakket van drivers & software en installeer deze. De instructie voor de installatie is beschikbaar op de download pagina.
    > Klik hier om het Complete pakket van drivers & software te downloaden uit het gedeelte Downloads.

Als het probleem aanwezig blijft, neem dan contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Verwante modellen

DCP-B7620DW, DCP-L2620DW, DCP-L2622DW, DCP-L2627DW(XL), DCP-L2627DWE, DCP-L2640DN, DCP-L2660DW, DCP-L2665DW, DCP-L3515CDW, DCP-L3520CDW(E), DCP-L3527CDW, DCP-L3555CDW, DCP-L3560CDW, DCP-L5510DW, HL-B2180DW, HL-L2400DW, HL-L2400DWE, HL-L2442DW, HL-L2445DW, HL-L2447DW, HL-L2460DN, HL-L2865DW, HL-L3215CW, HL-L3220CW(E), HL-L3240CDW, HL-L5210DN, HL-L5210DW, HL-L5215DN, HL-L6210DW, HL-L6410DN, HL-L6415DN, HL-L8230CDW, HL-L8240CDW, HL-L9430CDN, HL-L9470CDN, MFC-B7800DN, MFC-B7810DW, MFC-EX670, MFC-EX910, MFC-L2800DW, MFC-L2802DN, MFC-L2802DW, MFC-L2827DW(XL), MFC-L2835DW, MFC-L2860DW, MFC-L2860DWE, MFC-L2862DW, MFC-L2922DW, MFC-L3740CDW(E), MFC-L3760CDW, MFC-L5710DN, MFC-L5710DW, MFC-L5715DN, MFC-L6710DW, MFC-L6910DN, MFC-L6915DN, MFC-L8340CDW, MFC-L8390CDW, MFC-L9630CDN, MFC-L9635CDN, MFC-L9670CDN