MFC-8870DW

MFC-8870DW

Niet uw product?

Datum: 30/01/2013 Nummer: faq00000209_009

Wanneer ik een fax probeer te verzenden, krijg ik op het verzendrapport de melding dat 'de lijn slecht is' of staat er 'NG'.

1. Moet u een internetverbinding hebben om te kunnen bellen?

2. Controleren of het Brother-apparaat een kiestoon heeft. Klik hier voor meer informatie over Brother-apparaten en de kiestoon.

• Ga naar stap 4 als u een kiestoon hoort.

• Als u geen kiestoon hoort, controleert u of de telefoonlijn rechtstreeks in de met LINE aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat is gestoken.

Ga naar stap 3 als het apparaat nog steeds geen kiestoon krijgt.

Ga naar stap 4 als u een kiestoon hoort.

3. Trek het telefoonsnoer uit de wandcontactdoos en sluit een telefoontoestel waarvan u weet dat het normaal werkt met een telefoonsnoer waarvan u weet dat het normaal werkt aan op dezelfde wandcontactdoos. Neem de hoorn van de telefoon van de haak.

• Als u geen kiestoon hoort, wordt het probleem veroorzaakt door de telefoonlijn of wandcontactdoos. Neem contact op met het telefoonbedrijf.

• Als de telefoon wel een kiestoon krijgt, trekt u het telefoonsnoer uit de telefoon en sluit u het snoer aan op het Brother-apparaat op de aansluiting met het label LINE. Controleer of het Brother-apparaat een kiestoon heeft.

Ga naar stap 4 als u een kiestoon hoort.

Als het probleem aanwezig blijft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

4. Controleer de kwaliteit van de kiestoon.

• Als de kiestoon slecht van kwaliteit is, neem dan contact op met uw telefoonbedrijf.

• Ga naar stap 5 als de kiestoon duidelijk doorkomt.

5. Zijn er bij u splitters, creditcardtoestellen of stekkerdozen aangesloten tussen het Brother-apparaat en de telefoonwandcontactdoos?

Zo ja, dan moet u deze eerst verwijderen. Dit dient alleen voor de test. Door deze onderdelen te verwijderen kunt u bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door het Brother-apparaat of door andere apparatuur op de lijn. Zodra het probleem is verholpen, kunt u het onderdeel weer aansluiten en nagaan of alles nog werkt. Verwijder het onderdeel en ga naar stap 6.

6. Verzend een faxbericht.

Als uw Brother-apparaat een knop Telefoon/Intern op het bedieningspaneel heeft, druk dan niet op die knop Telefoon/Intern voordat u het nummer kiest.
    • Als de fax aankomt, is het probleem verholpen.

• Als het probleem aanwezig blijft, gaat u naar stap 7.

7. Wijzig de instelling Compatibel van het Brother-apparaat. Hiermee wordt de zendsnelheid verlaagd, zodat het Brother-apparaat minder gevoelig wordt voor storing op de telefoonlijn:

1. Druk op Menu of Menu/Instellen en kies Fax => Diversen => Compatibel.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Basic (voor VoIP) of Minimaal te kiezen.

3. Druk op OK of Menu/Instellen.

Wanneer u de compatibiliteit instelt op Basic (voor VoIP) of Minimaal, kan ECM (foutcorrectie) alleen worden gebruikt voor het verzenden van kleurenfaxen.
    1. Druk op Stop/Eindigen.

8. Probeer nog een fax te verzenden.

Als de fax niet aankomt, gaat u naar stap 9.

9. Sluit het Brother-apparaat aan op een andere telefoonlijn (waarvan u weet dat deze goed werkt) en probeer nog een testfax te verzenden.

Door het Brother-apparaat te testen op een andere, goed werkende telefoonlijn kunt u bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door het Brother-apparaat of door de telefoonlijn.
Als het probleem aanwezig blijft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Verwante vragen

Verwante modellen

MFC-7320, MFC-7420, MFC-7440N, MFC-7820N, MFC-7840W, MFC-8460N, MFC-8860DN, MFC-8870DW