NC-8100h

NC-8100h

Väärä tuote?

Päivämäärä: 17/08/2015 Numero: faq00002656_002

Verkkotulostus ei toimi. (Macintosh-ympäristö)

Toimi seuraavasti:

Vaihe 1. Tarkista yhteys

• Tarkista että Brotherin verkkokaapeli ja sähköjohto ovat kiinni. Jos sähköjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai kytkimellä varustettuun jatkopistorasiaan, irroita johto ja kytke se suoraan seinäpistorasiaan.

• Tarkista että Brother ja sinun tietokoneesi on kytketty vertaisverkoksi (Peer-to-Peer) jossa ei ole keskitettyä tulostus- tai tiedostopalvelinta

.

image

• Tarkista että reitittimen (router) Link-merkkivalo palaa.

Vaihe 2. Tarkista IP-osoite

Tarkista että sekä tietokoneeseen että Brotheriin on asetettu sama IP-osoite ja molemmat laitteet ovat samassa verkkosegmentissä. Toimi seuraavasti:

A: Tarkista tietokoneesi IP-osoite

1. Osoita Omena-valikkoa ja valitse System Preferences...

Click Apple Menu and select System Preferences...

2. Osoita Network.

Click Network

3. Osoita Advanced.

Click Advanced

4. Osoita TCP/IP ja tarkista IP-osoite (IP address) ja aliverkon peite (Subnet Mask).

Check the IPv4 Address and Subnet Mask

Tarkista että aliverkon peite (Subnet Mask) on "255.255.255.0".
Jos aliverkon peite on jokin muu, ota yhteyttä verkonvalvojaan ja kysy onko se oikein. (Silloin tämä UKK ei sovellu sinun verkkosi asetuksiin.)
Jos aliverkon peite on 255.255.255.0, jatka seuraavasta.

B: Tarkista Brotherin IP-osoite

Jos Brotherissa oli verkkokortti vakiona, silloin sen IP-osoitteen voi katsoa ohjauspaneelista tai tulostamalla verkkoasetussivu (User Settings tai Network Configuration tai Network Config). Ohjauspaneelin käyttö ja asetussivun tulostaminen neuvotaan laitteen käyttöoppaassa tai verkkokäyttöoppaassa. Uusimmat käyttöoppaat ja verkkokäyttöoppaat löydät nettisivultamme osiosta Käyttöohjeet.

C:  Tarkista että sekä tietokoneesi että Brotherin IP-osoitteet ovat oikeita ja sijaitsevat samassa verkkosegmentissä.

C-1: Tarkista että kaikki kohdat a - c ovat voimassa sekä tietokoneessa että Brotherissa.

1. Molemmat osoitteet (vahvennetut osat) ovat samat kuten alla näkyy:

Tietokoneen IP-osoite: 192.168.1.2
    Brotherin IP-osoite: 192.168.1.199
  2. Osoitteen loppuosat ovat erilaiset ja välillä 2-254.
  3. Samat osoitteet eivät ole käytössä muissa verkon laitteissa.

C-2: Tarkista seuraavat seikat.

Jos molemmat IP-osoitteet täyttävät kaikki yllämainitut ehdot, toimi Tapaus A mukaan

Jos jokin IP-osoitteista ei täytä kaikkia yllämainittuja ehtoja, toimi Tapaus B mukaan.

Asetukset Boot Method tai IP Config voidaan tarkastaa asetustulosteesta Käyttäjän asetukset (User Settings) tai Verkkoasetukset (Network Configuration).

Tapaus A: IP-osoitteet ovat oikeat

Tapaus B: IP-osoitteet ovat väärät

Boot Method tai IP Config : Auto

Boot Method tai IP Config: Static

Boot Method tai IP Config : Auto

Boot Method tai IP Config : Static

Aseta kaikki Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiinsa. Aseta kaikki Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiinsa ja aseta IP-osoite manuaalisesti. Aseta kaikki Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiinsa.

Jos IP-osoite on senkin jälkeen väärä, aseta IP-osoite manuaalisesti. (Tämä muuttaa Boot Method tai IP Config-asetuksen arvoon "Static".)

Aseta IP-osoite manuaalisesti.

• Katso sinun mallisi vastaavalta UKK-sivulta miten Brotherin verkkoasetukset asetetaan tehdasasetuksiinsa.

Sama tieto löytyy laitteen verkkokäyttöoppaasta. Uusimmat käyttöoppaat ja verkkokäyttöoppaat löydät nettisivultamme osiosta Käyttöohjeet.

• Ennen kuin verkkoasetukset asetetaan tehdasasetuksiinsa katso että laite ei tee mitään ja irroita kaikki kaapelit paitsi ei sähköjohtoa.

Vaihe 3. Käynnistä reititin tai keskitin uudestaan

Käynnistä reititin uudestaan. Katso ohjeita reitittimen käyttöohjeesta.

Jos palomuurin asetusten muuttamisesta ei ollut apua, ota yhteyttä Brother-tukeen.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-310CN, DCP-315CN, DCP-7010, DCP-8020, DCP-8025D, DCP-8040, DCP-8045D, HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-1650, HL-1670N, HL-1850, HL-1870N, HL-2030, HL-2040, HL-2070N, HL-2150N, HL-2250DN, HL-2460, HL-2700CN, HL-3040CN, HL-4000CN, HL-4200CN, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-5130, HL-5140, HL-5150D, HL-5170DN, HL-5350DN, HL-6050, HL-6050D, HL-6050DN, HL-7050, HL-7050N, MFC-3240C, MFC-3340CN, MFC-3820CN, MFC-410CN, MFC-425CN, MFC-5440CN, MFC-5840CN, MFC-5860CN, MFC-620CN, MFC-7420, MFC-7820N, MFC-8220, MFC-8420, MFC-8440, MFC-8820D, MFC-8840D, MFC-8840DN, MFC-890, MFC-9420CN, MFC-9660, MFC-9880, NC-2200w, NC-8100h, NC-9100h